Ez a film még a Bosszúállók: Végjátéknál is népszerűbb

A Rotten Tomatoes oldala amolyan támpontként működik rajongók milliói számára, hiszen itt gyűjtik össze a filmek (és megannyi más szórakoztatóipari termék) kritikáit mind a szakma, mind a rajongók részéről. Az oldal nemrégiben egyenes kieséses rendszeren alapuló tornát hirdetett Ultimate Summer Movie Showdown címmel. Érdekes eredmények születtek eddig.

A tornán 64 moziklasszikust eresztettek egymásnak, az olvasók pedig minden párosításban szavazhattak a saját kedvenceikre. Olyan alkotások mérték össze saját népszerűségüket, mint a Shrek, a Men in Black - Sötét zsaruk, a Cápa, a Jurassic Park, a Szellemirtók, a Vissza a jövőbe, a Forrest Gump vagy épp a különböző Star Wars epizódok és a Marvel moziverzum egyes filmjei.

A torna jelenleg az elődöntőknél jár, és bizony érdekes eredmények születtek az eddigi fordulókban. A Némó nyomában animációs film például egészen a negyedik fordulóig menetelt, lenyomva például a Szellemirtókat is. De rápillantva az ágrajzra, jól látszik, hogy alapvetően a Star Wars filmek kimondottan jól szerepelnek.

Jelenleg a döntőbe jutásért folyik a küzdelem: A Jedi visszatér az Az elveszett frigyláda fosztogatói ellen, a másik oldalon pedig a A sötét lovag: Felemelkedés és A Birodalom visszavág harcol a döntőbe jutásért. A szavazás még tart, nem is lőném le, hogy jelenleg hogy állnak a mutatók.

Az viszont érdekes, hogy két fordulóval korábban az egyébként sokat kritizált Star Wars előzménytrilógia harmadik része, a Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja milyen arányban győzte le a minden idők legtöbb bevételét generáló Bosszúállók: Végjátékot. Előbbi ugyanis a szavazatok 81 százalékát zsebelte be, vagyis Amerika kapitánynak, Vasembernek és Thanosnak esélye sem volt a győzelemre.

Az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy a Star Wars előzménytrilógiának az évek során rendkívül erős és aktív rajongói tábora formálódott a világhálón, akik a hírek szerint különböző fórumokon buzdították egymást a szavazásra. Ez persze nem tilos, de valamennyire azért torzítja az eredményt.