HBO Max: A 10 legjobb minisorozat, amit egy hétvége alatt bedarálhatsz

Most, hogy a Warner Bros. Discovery egyetlen streaming szolgáltatásba olvasztotta az HBO Maxot és a Discovery Plus-t, sokkal több tartalmat találhatunk majd a megújult paltformon.

A döntési bénultsággal küzdő előfizetők számára a Maxon a tévéműsorok és filmek böngészése minden eddiginél nagyobb kihívást jelenthet ezek után. Ezért gondoltuk, itt a tökéletes alkalom, hogy megosszuk tíz kedvenc minisorozatunkat és egy évadot tartalmazó műsorunkat a Maxon.

Ezek a show-k nem csak kiválóak, de nem is igényelnek hatalmas időbeli elkötelezettséget. Sőt, a legtöbbjüket egyetlen hétvége alatt streamelheted! Ha pedig van előfizetésed a szolgáltatóhoz, elég csak adott műsor adatlapján a Max/HBO ikonra kattintanod és már nézheted is a kiszemelt sorozatot!

#10

82 Tudhattad volna  (2020)

(14) (4)

dráma | thriller

HBO Max

A David E. Kelley forgatókönyve alapján, Susanne Bier rendezésében készült sorozat Jean Hanff Korelitz nagy sikerű, Tudhattad volna című regényének adaptációja. Főszereplője... több»

Hugh Grant ismét bebizonyítja, hogy sokkal-sokkal-de sokkal több, mint az a brit romkomokból ismert, kissé nyálas szépfiú, aki karrierje kezdetén volt. Zseniális sorozat.
#9

77 Watchmen  (2019)

(5) (5)

akció | dráma | misztikus | sci-fi

HBO Max

A sorozat egy párhuzamos univerzumba kalauzol, ahol a szuperhősöket az igazság illegális védelmezőinek tartják. Damon Lindelof a képregény gondolatiságának megőrzése mellett... több»

Alan Moore író többszöri tiltakozása ellenére a DC nem hajlandó békén hagyni a Watchmen-t. A díjnyertes képregénysorozatból teljes értékű franchise lett előzményekkel, folytatásokkal, nagy költségvetésű filmadaptációval és tévésorozattal. Az egyetlen ezek közül, amely méltó a képregények örökségéhez, az HBO sorozata, amely 34 évvel az eredeti történet vége után veszi fel a fonalat. Az alkotó Damon Lindelof mély, összetett belső élettel ruházta fel a karaktereket, és rávilágított a szörnyű tulsai mészárlásra, miközben egy lebilincselő, eredeti történetet mesélt el.
#8

dráma | fantasy | kaland | sci-fi

HBO Max

Egy pusztító influenzajárványt követően egy csapat túlélő megpróbálja újraépíteni a civilizációt és egy új világot teremteni, miközben ragaszkodnak ahhoz, amit... több»

Patrick Somerville minisorozata, amely Emily St. John Mandel poszt-apokalipszis regényét dolgozza fel. A pilot, amelyben egy világjárvány miatt összeomlik a társadalmunk (ismerősen hangzik?), 46 percen keresztül a székhez szegez, és a sorozat izgalmi szintje onnantól kezdve sem hagyott alább. Egy kiváló szereplőgárdával körülvéve, Himesh Patel (Jeevan Chaudhary) melegséget és emberséget hoz egy hideg, haldokló világba azzal, hogy egyszerűen szarik rá és nyomul, még ha nem is tud mindenkit megmenteni.
#7

68 Az utolsó lépcsőfok  (2022)

(11) (4)

dráma | életrajzi | krimi | misztikus | thriller

HBO Max

Egy gyászoló férfit, akinek a felesége lezuhant a lépcsőn, megvádolnak, hogy meggyilkolta őt. több»

Ha tetszett a 2004-es A lépcsőház című doku-sorozat, de szívesebben látnál hollywoodi sztárokat az összes szerepben, akkor az HBO azonos című minisorozata pont neked való lesz. A sorozat Kathleen Peterson rejtélyes halálának valós történetét dolgozza fel, akinek férje, Michael azt állította, hogy leesett a lépcsőn. Colin Firth játssza a főszerepet Toni Collette mellett.
#6

87 Aznap éjjel  (2016)

(37) (7)

dráma | krimi

HBO Max

Miután az éjszakát bulizással tölti egy idegen nővel, egy férfi reggel a nő leszúrt holtteste mellett ébred, ráadásul őt gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével.  több»

Az Aznap éjjel egy nyolcrészes minisorozat, amely a Criminal Justice című brit krimisorozat első évadán alapul. Riz Ahmed egy Nasir Khan nevű pakisztáni-amerikai főiskolai hallgatót alakít, akit egy New York-i nő meggyilkolásával vádolnak. A szereplők között ott van még John Turturro, mint a Khant képviselő ügyvéd, Bill Camp, mint az ügy vezető nyomozója, Michael K. Williams, mint a Rikers-sziget egyik rabja és Sofia Black-D'Elia, mint az áldozat.  
#5

89 Easttowni rejtélyek  (2021)

(30) (4)

dráma | krimi | misztikus

HBO Max

Pennsylvania egyik kisvárosában követhetjük egy nyomozó lépéseit, ahogy helyi gyilkosságokat derít fel, és megpróbálja széthullóban levő életét rendben tartani. A... több»

Kate Winslet alakítja Marianne "Mare" Sheehant, a címszereplő pennsylvaniai nyomozót, aki épp egy eltűnt lány ügyében indított nyomozás újraindításán dolgozik, akit nem tudott megtalálni, amikor az egyedülálló anyát holtan találják egy easttown-i patakban. Megpróbálja megakadályozni, hogy magánélete összeomoljon, miközben a két ügy kezd egy rémisztő rejtéllyé összefolyni.
#4

86 Tönkretehetlek  (2020)

(5)

dráma

HBO Max

A szexualitásban az önkéntességet és a kiszolgáltatottságot gyakran nagyon vékony mezsgye választja el egymástól. Arabella, a fényes karrierről álmodozó fiatal író a saját... több»

Ebben a fekete komédiában Michaela Coel (alkotó, író, társrendező és executive producer) Arabellát alakítja, aki a közösségi média sztárjaként küzd azért, hogy megírja második könyvét. Egy este, amikor a barátaival szórakozik, Arabella italát megmérgezik, és a következő napokban rájön, hogy szexuálisan bántalmazták. A megvilágosodás nyomán ki kell találnia, hogyan nézzen szembe a traumával anélkül, hogy összeomlana. Ha el tudod viselni a témát, az I May Destroy You elengedhetetlen néznivaló.
#3

74 Hello Ladies  (2013)

(1)

vígjáték

HBO Max

A Hello Ladies című vígjátéksorozat főhőse Stuart Pritchard, aki Angliából átköltözött Los Angelesbe azért, hogy megtalálja álmai asszonyát. A férfinek van egy mesés... több»

Stephen Merchant-ot talán mindig is a The Office társalkotójaként ismerhetjük Ricky Gervais mellett, de karrierje azóta rengeteg izgalmas fordulatot vett. Szerepet kapott a Logan című filmben, ő adta Wheatley hangját a Portal 2-ben, ő írta és rendezte a Fighting with My Family című pankrációs filmet, és még sorolhatnánk. De az egyik első projektje Gervais nélkül az HBO vígjátéksorozata, a Hello Ladies volt, amelyet a stand-up show-jából adaptált. Szellemes sorozat, rengeteg nevetéssel, és ha a végeztével még mindig többet akarsz, az HBO készített egy Hello Ladies-filmet, hogy lezárja a sorozatot.
#2

94 Csernobil  (2019)

(78) (1)

dráma | katasztrófafilm | történelmi

HBO Max

Az amerikai HBO, illetve a brit Sky tévécsatorna koprodukciójában készült minisorozat az 1986-os csernobili katasztrófa eseményeire koncentrál. több»

Mielőtt a The Last of Us-ban megalkotta volna a fiktív apokalipszist, Craig Mazin a Csernobil című történelmi drámát írta az HBO számára. Az ötrészes sorozat középpontjában a Szovjetunióban 1986. április 26-án a csernobili atomerőműben bekövetkezett robbanás, a katasztrófát követő káosz és zűrzavar, valamint az azt követő hónapokig tartó takarítás áll.
#1

94 Az elit alakulat  (2001)

(61) (21)

akció | dráma | háborús | történelmi

HBO Max | Netflix

Az elit alakulat minden idők egyik legköltségesebb televíziós alkotása, a 10 epizód forgatása 125 millió dollárba került. A Stephen E. Ambrose történész és író könyvén... több»

2001-ben Steven Spielberg és Tom Hanks összefogott, hogy egy háborús dráma minisorozatot hozzanak létre, amely a mai napig az HBO egyik legjobbja. A Band of Brothers/Az elit alakulat Stephen E. Ambrose 1992-ben megjelent, azonos című non-fiction könyve alapján készült, és az Easy Company történetét meséli el dramatizált formában a második világháború során. A minisorozat a kiképzőtábortól a D-napon át az ardenneki csatáig és tovább követi a katonákat. Hét Emmy-díjat és egy Golden Globe-ot nyert.