2020.07.27   szerző: Sabnock Sanatory   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Szeretem a munkásságát az 1980-as Péntek 13. első epizódjától kezdve. Voltak megingásai, de azért a színvonalat kifejezetten tudja tartani. Stabil, erős karakterszínész. Karakteres arcát és zseniális mimikáit tudnám még kiemelni. Tíz alkotását választottam ki a rengeteg filmjéből, amit bármikor meg tudok tekinteni.

#10

83 Gyilkos hajsza  (2013)

dráma | krimi | misztikus

Joe Carroll, az elvetemült sorozatgyilkos megszökött a börtönből, és elkötelezett rajongóiból álló fanatikus csoportja élén minden korábbinál kegyetlenebb bűntetteket követ... több»

Egy iszonyatosan jól indult három évados sorozat,ami a második évad közepére elfáradt.Kevin Bacon azért jól hozza az ügynök szerepét.Azért fért bele a válogatásomba.Viszont a FBI bénázása már-már komikus volt.
#9

72 A lélek útja  (2009)

dráma | háborús

Évek óta dörögnek a fegyverek Irakban. Az amerikai csapaterõsítések ellenére egyre több az áldozat. Az elesettek között van a tizenkilenc éves Chance Phelps õrvezetõ is.... több»

Bacon talán legjobb mozija.Drámai,lassú folyású,emberi léptékkel mérve kissé kimért,de hatással van a nézőre.Bacon nem hiába karakter színész,itt mintha ráöntötték volna.Hatalmas drámai átalakulás az önértékelés után.Mi a fontos az életben?Milyen szempontok a fontosak?
#8

86 Titokzatos folyó  (2003)

dráma | krimi | misztikus

Három jó barát, akik együtt nőttek fel Boston egyik munkásnegyedében, 25 évvel később újra találkoznak egy rejtéleyes bűncselekmény kapcsán. Sean (Kevin Bacon) rendőr, Jimmy... több»

Erős,drámai képsorok,feszültséggel teli film,amiben Sean Penn és Bacon mellett Tim Robbins is zseniális játékot hozott.Nem győztem kapkodni a fejem,eszméletlenül a hatása alá kerültem.Mi történik az ellentétes oldalakon.Vajon egy tragédia összehozza ismét a régi barátokat?
#7

70 Árnyék nélkül  (2000)

akció | horror | sci-fi

A hosszú évek kitartó munkája meghozta a gyümölcsét, az arrogáns zseni, Sebastian Caine (Kevin Bacon) végre megtalálta a módját, hogy hogyan tegyen láthatatlanná egy élő... több»

Vagy szereted,vagy nem.Én imádom Paul Verhoeven filmjét.Eredeti,és ötletes.Bacon zseniális benne,a zene tökéletes,a csajok szépek,a végén a befejezés megjárja.A reboot ehhez képest nulla.
#6

86 Pokoli lecke  (1996)

dráma | krimi | thriller

Négy fiú egy gyerekes csínnyel megöl egy embert. Javítóintézetbe kerülnek, ahol pokoli megaláztatásban lesz részük. Amikor felnőttként újra találkoznak, kiderül, hogy... több»

Egyértelmű kedvenc a film.Minden képkockáját élvezem.Jó sztori,kiszámíthatatlan,fordulatos,zeneileg tökéletes alkotás.Bacon tökéleteset nyújt,de a többiek,De Niro,Pitt,és Dustin Hoffmann is szuper volt.
#5

81 Apollo-13  (1995)

dráma | kaland | történelmi

Az Apollo 13 1970. április 11-én történelmet készül írni azzal, hogy leszáll a Holdra. A kilövésnél még minden rendben megy, de a leszállás előtt baljós üzenet érkezik a... több»

Zseniális sci.fi dráma.Erős,mélyreható alkotás,amiben Tom Hanks mellé felnőtt Bacon és Sinise.Ami még kifejezetten tetszett,az a zene,ami tökéletesen illik a filmhez.
#4

dráma | thriller

Az elítélt, Henri Young bűne: 5 dollár eltulajdonítása éhező testvérének megmentésére. A sors, ami rá vár, viszont rosszabb a halálnál: egy sikertelen szökési kísérlet... több»

Kevin Bacon zseniális alakítása,ebben a megtörtént esetet feldolgozó moziban.Izgalmas,és drámai képsorok.Kemény,brutális film.Oldman és Slater is kifejezetten tetszettek.
#3

83 Veszélyes vizeken  (1994)

kaland | krimi | thriller

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van,... több»

Egy feszült thriller,amiben Bacon kiválóan alakít.Fordulatos,izgalmas,és kifejezetten tetszetős a vége.
#2

76 Egyenesen át  (1990)

dráma | horror | sci-fi

Egy csoport orvostanhallgató halálközeli állapotról szeretne tapasztalatokat szerezni. Ennek érdekében egymás szívét állítják meg, majd újraélesztik. Múltjukból... több»

Bacon és Kiefer Sutherland jutalomjátéka ez a zseniális misztikus-horrorfilm.Mi történik velünk,ha meghalunk?Visszajöhetünk?Hozunk vissza valakit,vagy egyedül tesszük meg a nagy utat?
#1

84 Péntek 13  (1980)

horror | misztikus | thriller

Az elhagyatott nyári tábort ismét megnyitják, nem törődve azzal, hogy egykor kegyetlen gyilkosságok miatt kellett bezárni. Bár az ottani lakosok szerint a helyen még mindig átok... több»

Az ikonikus horrorban Bacon is egy fiatal,laza egyetemistát játszott,aki aztán kegyetlen halált hal.Sorry Kevin.