2018.12.17   szerző: hp   hozzászólások: 0

Soha nem kezdett még olyan jól animációs film decemberben, mint a Pókember: Irány a Pókverzum!

Pókember még Clint Eastwoodot is beelőzte

Idén az előző volt a tizenharmadik olyan hétvége, melyen egy Marvel produkció végzett a bevételi toplisták élén. Nagyot ment a Pókember - Irány a Pókverzum, Clint Eastwood sem panaszkodhat, ellenben a Peter Jackson producerkedése mellett készült Ragadozó városok csúnyán leszerepelt a kasszáknál.

Rekorddöntögető hétvégét zárt a Pókember - Irány a Pókverzum, mely 35,4 millióval kezdte meg mozis szereplését a tengerentúlon, melyet nemzetközi szinten további 21 millióval fejelt meg. Ezzel az összeggel történelmet írt Robert Persichetti Jr. és Peter Ramsey filmje, ugyanis decemberben eddig egy animációs film sem büszkélkedhetett ilyen eredménnyel. A Pókember a korábbi rekordert, az Illumination Énekelj! című animációját utasította maga mögé. A filmet a kritikusok is remekül fogadták, erről tanúskodik a 97 százalékos értékelés a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

Bár a kritika nem rajongott Clint Eastwood legújabb filmjéért, A csempész így is magabiztosan végzett a top10 hétvégi bevételi toplista második helyén a maga 17,2 millió dolláros bevételével. Bár ez még viszonylag messze van az 50 milliós költségvetéstől, a következő hetekben biztosan képes lesz megduplázni eddigi bevételeit, ráadásul a nemzetközi premier is várat még magára.

A dobogó harmadik fokát a hat hete törtetlen sikerrel futó A Grincs szerezte meg, mely már 372 milliós összbevételnél jár. De nem sokkal maradt le a Ralph lezúzza a netet sem, de ezúttal be kellett érnie a negyedik hellyel.

Alaposan elbukott a kasszáknál és a kritikusoknál a Peter Jackson produceri szárnyai alatt bemutatott Ragadozó városok (Christian Rivers), mely mindössze 7,5 milliót tud felmutatni a premierjét követő három nap után. A 100 millió dollár feletti büdzsével készült látványfilm tudott szépíteni a nemzetközi piacokon (35 millió), azonban most már biztos, hogy az év egyik, ha nem a legnagyobb anyagi bukása lesz.

Nem érdekelt sokakat a Deadpool 2 karácsonyi változata, a 2,6 millió dolláros premierhétvége mindössze a 11. helyre volt elegendő.

A top10-es listát és a pontos bevételeket idelent találjátok.

#10

dráma | életrajzi | vígjáték

Tony Lip nem egy bonyolult fickó, aki szereti inkább az öklével elsimítani a konfliktusokat. Amikor egy kis mellékes melót ajánlanak neki, örömmel elvállalja. Ám a feladatról... több»

$2,780,000    
#9

családi | fantasy | kaland

A Legendás állatok és megfigyelésük 2 története 1927-ben veszi majd fel a fonalat, néhány hónappal azt követően, hogy sikerült foglyul ejtenie a sötét varázslót, Gellert... több»

$3,650,000    
#8

84 Instant család  (2018)

dráma | vígjáték

Ellie és Pete sikeres vállalkozókként régi házakat újítanak fel és adnak el. Párként egyre gyakrabban merül fel köztük a családalapítás kérdése, és bizony úgy érzik,... több»

$3,720,000    
#7

83 Bohém rapszódia  (2018)

dráma | életrajzi | zenés

A Bohém rapszódia élénk és vibráló tablót fest a legendás Queen zenekar történetéről és a konvenciókra fittyet hányó, már-már polgárpukkasztó frontemberének, Freddie... több»

$4,125,000    
#6

84 Creed II.  (2018)

dráma | sportfilm

Adonis Creed élete az egyensúly kereséséről szól magánélete és sportolói pályája között. A bokszoló élete meccsére készül, és egy olyan ellenféllel kell szembenéznie,... több»

$5,398,830    
#5

64 Ragadozó városok  (2018)

akció | fantasy | kaland

Hatalmas mozgó városokban próbál meg túlélni az emberiség évezredekkel azután, hogy egy hatalmas kataklizma kis híján kipusztította a Föld teljes populációját. Maguk a... több»

$7,501,000    
#4

animáció | családi | fantasy

Rontó Ralph és Vanellope egy új és izgalmas kalandra indul, mert Vanellopénak szüksége van egy alkatrészre a játékához. Ehhez viszont maguk mögött kell hagyniuk a játékterem... több»

$9,589,000    
#3

74 A Grincs  (2018)

animáció | családi | fantasy

A Grincs egymagában él barlangjában, egyedüli társa jámbor kutyája, Max. Grincs a legkülönfélébb találmányokkal rendezte be otthonát, csak hogy elkerülhesse az embereket,... több»

$11,580,000    
#2

78 A csempész  (2018)

dráma | krimi | thriller

Clint Eastwood egyszerre rendező és főszereplő új filmjében, amelyben egy idős, magányos és filléres gondokkal küzdő férfit alakít. Earl 81 éves korára teljesen elvesztette a... több»

$17,210,000    
#1

akció | animáció | családi

Úgy tűnik, hogy egyszer minden szuperhőst utolér a végzete. Miután közös erővel Homokembernek, Doctor Octopusnak, Electronak, Kravennek és a Keselyűnek sikerült legyőzniük... több»

$35,400,000