Ma 60 éves Tarantino: 10 film a rendezőtől rangsorolva a hazai nézők szerint

Hollywood egyik legnagyobb alakja, egy megkerülhetetlen és megismételhetetlen figura, aki világszerte milliók kedvenc filmjeit tette le az asztalra. Quentin Tarantino napjaink egyik legelismertebb rendezője és forgatókönyvírója, egy élő legenda, aki saját bevallása szerint is egész életében csak meghatározott számú filmet hajlandó elkészíteni. A rendező ma nagyon szép jubileumot ünnepel: ma lett 60 éves! Mi pedig azzal a tíz filmmel tisztelgünk előtte, amelyek a hazai nézők szerint a legjobbak tőle.

#10

73 Grindhouse - Halálbiztos  (2007)

(19) (15)

akció | thriller

Netflix

Három dögös bombázó beleveti magát az éjszakába, mint sem sejtve arról, hogy egy titokzatos alak, a sebhelyes arcú Stuntman Mike minden lépésüket követi, arra várva, mikor... több»

Három dögös bombázó beleveti magát az éjszakába, mint sem sejtve arról, hogy egy titokzatos alak, a sebhelyes arcú Stuntman Mike minden lépésüket követi, arra várva, mikor csaphat le gyanútlan áldozatira. Fegyvere a járgánya, és jaj annak, aki egyszer beül az anyósülésre.
#9

82 Aljas nyolcas  (2015)

(66) (73)

dráma | krimi | misztikus | thriller | western

HBO Max

Néhány évvel az amerikai polgárháború után egy postakocsi szeli át Wyoming télies táját. Az utasai közt van egy fejvadász, Jonh Ruth (Russell) és foglya, Daisy Domergue... több»

renegáttal, aki azt állítja magáról, hogy ő a város új seriffje. Miután a hatalmas hóviharban elvesztik az irányt, Minnie rövidáru kereskedésében lelnek menedékre. Csakhogy amikor megérkeznek, nem a tulajdonos, hanem egy csapat ismeretlen alak várja őket. Bob felügyeli a helyet, míg Minnie édesanyjánál van látogatóban, míg társai közt van Oswaldo Mobray, az ítéletvégrehajtó Joe Gage, és a tábornok, Smithers. Ahogy a vihar egyre pusztítóbbá válik, arra a felismerésre jutnak, hogy talán sosem jutnak el Red Rock városába.
#8

82 Jackie Brown  (1997)

(23) (17)

dráma | krimi | thriller

Ordell, a fegyverkereskedő úgy dönt, befejezi illegális ügyleteit, és nyugdíjba vonul, hogy kiélvezze a vagyonát. Egy utaskísérőt, Jackie Brownt bízza meg, hogy csempéssze haza... több»

Jackie Brown a lepusztult légitársaság stewardesse csempészéssel egészíti ki fizetését. Egykori barátjának, az erőszakos fekete gengszternek, Ordell Robbie-nak dolgozik, aki a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Amikor a rendőrök lekapcsolják Jackie-t egy szállítmánnyal, együttműködése akarják rávenni: ha nem akar börtönbe kerülni, segítsen nekik Ordellt elkapni. Amikor Jackie megpróbálja mindkét felet kijátszani, a játszmában nem várt segítőtársa akad Max Cherry fejvadász személyében.
#7

83 Volt egyszer egy Hollywood  (2019)

(60) (40)

dráma | vígjáték

Nem könnyű az állástalan színészek élete a hatvanas évek végén. Hollywood kíméletlenül átalakult; új vezetők, korábban ismeretlen elvárások, s mindezek fejébe már a nők... több»

1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész és jó barátja, kaszkadőre együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino rendez: új filmje hihetetlen sztárszereposztással készül, és ismét különleges, véres és gyilkos humorú.
#6

86 Becstelen brigantyk  (2009)

(106) (30)

dráma | háborús | kaland | szatíra

HBO Max | SkyShowtime

Quentin Tarantino filmje a II. világháború ideje alatt, Franciország német megszállásának első évében játszódik. Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) családját a lány... több»

Quentin Tarantino filmje a II. világháború ideje alatt, Franciország német megszállásának első évében játszódik. Shosanna Dreyfus családját a lány szeme láttára végzi ki Hans Landa náci ezredes, melyet követően Shosanna Párizsba menekül, ahol ahol új identitásra tesz szert, és egy mozi tulajdonosa és üzemeltetője lesz. Eközben a "Brigantyk" névű osztag Aldo Raine hadnagy vezetésével csatlakozik Bridget Von Hammersmark német színésznőhöz és titkosügynökhöz egy akcióban, melynek célja a Harmadik birodalom vezetőinek kiiktatása. Egy mozi bejáratánál végül összefutnak a szálak, ahol Shosanna a saját bosszútervét készül végrehajtani.
#5

87 Django elszabadul  (2012)

(154) (52)

dráma | western

Netflix | HBO Max

A déli államok területén, két évvel a polgárháború előtt a német származású profi fejvadász, egykori fogorvos dr. King Schultz (Christoph Waltz) felszabadítja Djangót... több»

A déli államok területén, két évvel a polgárháború előtt a német származású profi fejvadász, egykori fogorvos dr. King Schultz elszabadítja Djangót, akivel nagy sikereket érnek el. Elhatározzák, hogy együttes erővel megkeresik Django feleségét, Broomhildát, aki a gazdag ültetvényes, Calvin Candie szolgálója. A fejvadászok egy hazugsának köszönhetően bejutnak a birtokra, azonban amikor a házigazda hűséges rabszolgája gyanút fog, választaniuk kell a túlélés és az önfeláldozás között.
#4

87 Kill Bill 2.  (2004)

(33) (23)

akció | krimi | thriller

A Menyasszony már megölte két korábbi társát, O-Ren Ishit és Vernita Greent. Már csak ketten állnak közte és Bill között, Bill öccse, Budd és Elle Driver. A leszámolás... több»

A Menyasszony már megölte két korábbi társát, O-Ren Ishit és Vernita Greent. Már csak ketten állnak közte és Bill között, Bill öccse, Budd és Elle Driver. A leszámolás közepette kiderül, hogy a gyermek, akivel várandós volt az esküvő idején és akit halottnak hitt, mégis életben van.
#3

87 Kill Bill  (2003)

(57) (33)

akció | krimi | thriller

A hírhedt Menyasszony (Uma Thurman) egykor egy nőkből álló elit bérgyilkos csoport tagja volt. Miután azonban teherbe esett, úgy döntött, otthagyja a szervezetet, és férjhez... több»

A hírhedt Menyasszony egykor egy nőkből álló elit bérgyilkos csoport tagja volt. Miután azonban teherbe esett, úgy döntött, otthagyja a szervezetet, és férjhez megy. De az esküvő napján megjelenik régi főnöke, Bill és csapata, hogy végezzenek a násznéppel. A Menyasszony elmondja Billnek, hogy az övé a gyerek, és bár Bill fejbe lövi, túléli a rajtaütést. Öt év után, amikor felébred a kómából, bosszúhadjáratot indít ex-főnöke és a többiek ellen. Senki sem tudja, hogy mikor jön el számára a vég, de egy biztos: Billt hagyja utolsónak.
#2

90 Kutyaszorítóban  (1992)

(45) (26)

dráma | krimi | thriller

HBO Max

Quentin Tarantino első nagyjátékfilmje limitált vetítéssorozatban digitálisan felújítva visszatér a mozikba, a klasszikus 1992-es szinkronnal és feliratos változatban is.  A... több»

Egy profi tolvajokból álló csapat egy gyémátraktárat készül kirabolni, ám a dolog balul sül el, mert a rendőrség túl korán ér a helyszínre. Lehetséges lenne, hogy besúgó van a tagok között? És ha igen, ki lehet az? A lopás előtti időszakot, a kitervelést és a tagok múltját és valósi személyazonosságát csak visszatekintésekből tudjuk meg, így apránként, kockáról kockára áll össze a történet, amelynek hiába tudjuk a végét, ha az eleje mindent más megvilágításba helyez.
#1

92 Ponyvaregény  (1994)

(188) (65)

dráma | krimi

SkyShowtime | Netflix

Vincent és Jules, a két tökös behajtó és bérgyilkos feladata, hogy főnöküknek visszaszerezzenek egy fontos aktatáskát. Jules azonban, miután csodával határos módon túlél... több»

Vincent és Jules, a két tökös behajtó és bérgyilkos feladata, hogy főnöküknek visszaszerezzenek egy fontos aktatáskát. Jules azonban, miután csodával határos módon túlél egy lövöldözést úgy dönt, visszavonul a a gengszterélettől. Eközben társára hárul a feladat, hogy vigye el szórakozni a maffiafőnök feleségét, Mia Wallace-t. A történetben feltűnik továbbá egy boxoló, aki Marsellus Wallace átvágását tervezi, és két piti rabló, akik épp azt a helyet nézték ki, ahol Jules és Vincent is reggelizik. Az egymással párhuzamos történetek végül a történet egy-egy pontján összefutnak, mely során üldözőből üldözött, rablóból megmentő válik.