2018.11.25   szerző: hp   hozzászólások: 0

Piszkosul erős hálaadási hétvégét zártak az amerikai mozik. A premierfilmek domináltak, de mégsem örülhetett mindenki.

A Rontó Ralph 2 és a Creed 2 dominált a mozikban

Minden idők legmagasabb hálaadási hétvégéjét zárták az amerikai mozik: az első tizenkét helyezett összesen 206 millió dollárt kaszált.

A toplista első helyét a várakozásoknak megfelelően a Ralph lezúzza a netet szerezte meg, mellyel minden idők mások legjövedelmezőbb hálaadási filmje lett 84,4 millió dollárral, melyet nemzetközi szinten további 41 millióval egészített ki.  A Disney animációs filmje ráadásul nem csak a nézőket, de a kritikusokat is meggyőzte, nem véltetlen a 86 százalékos értékelés a RottenTomatoes-on. Arról nem is beszélve, hogy a mostani bevétel közel háromszorosa annak, amit a 2012-es első rész, a Rontó Ralph produkált ugyanennyi idő alatt.

Szintén nem lehet okuk panaszra a Creed II. alkotóinak. A Sylvester Stallone és Michael B. Jordan nevével fémjelzett sportdráma 55,8 millió dollárral kezdte meg mozis szereplését, ami új rekord a hálaadási hétvégén bemutatott élőszereplős filmek mezőnyében. Csakúgy, mint a Disney animációs filmjének esetében, a Creed II is belopta magát a kritikusok szívébe, és ha az első rész adataiból indulunk ki, a nemzetközi piacokon is borítékolható a siker.

A harmadik helyen egy újabb animációs film, A Grincs végzett, mely két hétig uralta az amerikai mozikat, ez idő alatt pedig közel 200 milliót kaszált csak az Államokban.

A múlt heti első helyezett, a Legendás állatok - Grindelwald bűntettei alig fél millióval maradt le a dobogóról a maga 29,6 milliójával. Bár a Harry Potter franchise második spin-offja nem teljesít túlságosan erősen a tengerentúlon, de a hazai összesített 117 milliója mellé nemzetközileg további 322 milliót kaszált, így természetesen nem is kérdés, hogy elkészüljön a következő epizód.

Az ötödik helyen jócskán lemaradva a Bohém rapszódia végzett, szintúgy igen kis különbséggel utasítva maga mögé az Instant család című vígjátékot.

Ami a premierfilmeket illeti, az említettek mellett az új Robin Hood fért be a top10-be, azonban a hetedik helyezés és a mindössze 9,1 milliós hétvégi bevétel óriási bukás, ahogy a kritikusok összesített, mindössze 11 százalékos értékelése is. Hiába tervezett a Lionsgate franchise-t, és szerződtetett le egyébként kiváló képességű és ismert sztárokat, az biztos, hogy ehhez a produkcióhoz nem fog folytatás készülni.

A hétvége legnagyobb sikerét egy olyan film érte el, mely csak a tizenkilencedik helyet végzett. Hugh Jackman politikai drámája, Így ne legyél elnök, melyet nem mellesleg az egyik legnagyobb Oscar-esélyesként emlegetnek mindössze négy vásznon debütált (egyelőre), de még így is 420 ezer dollár értékben váltottak rá jegyet.

A top10-es listát és a pontos bevételeket idelent találjátok.

 

#10

87 Csillag születik  (2018)

dráma | romantikus | zenés

Egy ismert filmszínész segít egy fiatal színész-énekesnőnek a híressé vlás útján, még úgy is, hogy ő maga már elindult lefelé a lejtőn. Csak tovább ront a helyzeten kora... több»

$3,005,000    
#9

dráma | életrajzi | vígjáték

Egy olasz munkásosztályból származó férfi egy neves zongorista sofőrje lesz, miközben Dél-Amerikában turnézik. több»

$5,443,000    
#8

dráma | krimi | thriller

Amikor egy csapatnyi bűnöző életét veszti egy rablás során, az özvegyen maradt házastársaik átveszik a munkát. több»

$7,955,000    
#7

48 Robin Hood  (2018)

akció | kaland | thriller

Robin, a harcban edzett katona és mór parancsnoka lázadást szít Anglia korrupt királya ellen, hogy megdöntsék a hatalmát, hogy új korszak köszöntessen az országra. több»

$9,125,000    
#6

82 Instant család  (2018)

dráma | vígjáték

Egy fiatal pár élete teljesen a feje tetejére áll, amikor örökbe fogadnak három gyermeket.

$12,500,000    
#5

84 Bohém rapszódia  (2018)

dráma | életrajzi | zenés

A film azon évek eseményeit mutatja be, amelyek végül ahhoz vezettek, hogy a Queen zenekar fellépett a Live Aid koncerten, 1985-ben. több»

$13,855,000    
#4

családi | fantasy | kaland

A Legendás állatok és megfigyelésük 2 története 1927-ben veszi majd fel a fonalat, néhány hónappal azt követően, hogy sikerült foglyul ejtenie a sötét varázslót, Gellert... több»

$29,650,000    
#3

74 A Grincs  (2018)

animáció | családi | fantasy

A fiatal Grincs mindent elkövet, hogy tönkretegye mindenki karácsonyát.

$30,210,000    
#2

81 Creed II.  (2018)

dráma | sportfilm

Adonis Creed élete az egyensúly kereséséről szól magánélete és sportolói pályája között. A bokszoló élete meccsére készül, és egy olyan ellenféllel kell szembenéznie,... több»

$35,293,000    
#1

animáció | családi | fantasy

Hat év telt el a Rontó Ralph-ban történtek óta. Ralph és Vanellope már jó barátok, ezúttal pedig egy wi-fi routerre bukkannak, amely elképesztő kalandokba keveri őket. (Forum... több»

$55,672,000