TOP10: Az év legepikusabb filmje a legnépszerűbb most a magyar nézők körében (49. hét, 2023)

Bár már sokak idejét a karácsonyi előkészületek foglalják le, azért mindig van idő a filmekre is. De mi az, ami most, az év utolsó heteiben a leginkább foglalkoztatja a hazai nézőket? Erről minden héten csütörtökön szoktunk nektek készíteni egy listát, nincs ez másképp most sem. Mutatjuk, mely filmekre voltatok ti a leginkább kíváncsiak az elmúlt héten.

#10

74 Kacsalábon  (2023)

(8) (9)

animáció | kaland | vígjáték

Mozikban | Telekom TVGO

A Mallard család kissé megrekedt az élettel. Mack, az apa, megelégszik azzal, hogy biztonságban tartja a családját és élvezi a nyugodt, New England-i tavukat. Pam, az anya viszont... több»

A Mallard család kicsit besüppedt a posványba. Míg az apuka, Mack szeretné biztonságban tudni családját, és szívesen tapicskol örökre a New England-i tavukban, addig az anyuka, Pam fel szeretné rázni a dolgokat, és meg szeretné mutatni a nagyvilágot a gyerekeiknek, a tinisrác Daxnek és a kiskacsa Gwennek. Miután egy vándormadárcsalád leszáll a tavukra távoli helyekről szóló izgalmas mesékkel, Pam rábeszéli Macket, hogy vágjanak neki egy családi kirándulásnak New York City-n át a trópusi Jamaicába. Amint Mallardék elindulnak télre délnek, a jól kifundált tervek hamar kisiklanak. Az élmény arra inspirálja őket, hogy szélesítsék látókörüket, nyitottak legyenek az új barátokra, és többet érjenek el, mint amit valaha is lehetségesnek hittek, miközben többet tudtak meg egymásról – és saját magukról – mint valaha is hitték. Már nézhető a mozikban.
#9

63 Code 8  (2019)

(4)

sci-fi

Netflix

Egy különleges erővel bíró, kétségbeesett fiatalember egy kisebb bűncselekmény elkövetése után összecsap a militarizált rendőrséggel.    több»

A XX. században felbukkantak a szupererőkkel rendelkező emberek. Az állam ezért új törvényt hozott, miszerint minden ilyen embernek regisztrálnia kell magát. A megjelenésük beindította a harmadik nagy ipari forradalmat, de ezzel együtt megjelent az Igazság névre keresztelt bűnszervezet is, amely a szupererőket megcsapolva készít drogot. Egy különleges erővel bíró, kétségbeesett fiatalember egy kisebb bűncselekmény elkövetése után összecsap a militarizált rendőrséggel. Nézhető a Netflixen.
#8

akció | dráma | krimi | misztikus | thriller

Baltimore. Szilveszter. Egy tehetséges, de problémás rendőrtisztet (Shailene Woodley) toboroz az FBI főnyomozója (Ben Mendelsohn), hogy segítsen profilozni és felkutatni egy zavart... több»

Miután egy orvlövész szilveszter éjjelén 29 ember halálát okozza, az FBI vezető nyomozója, Geoffrey Lammark emlékezteti a baltimore-i rendőrség embereit, hogy a gyanúsítottjuk nem egy átlagos személy, és emlékeztet arra, hogy "valaki szeretette, valaki kiképezte, és valaki eladta neki azt a fegyvert". A hallgatók között van egy Eleanor nevű fiatal járőr, aki a végzetes éjszakáján elsőként reagált a támadásra. Ők ketten próbálnak eligazodni egy korrupt rendszerben, amelyet jobban érdekel a közvélemény róluk alkotott véleménye, mint a közbiztonság.
#7

78 Leo  (2023)

(8)

animáció | családi | vígjáték

Netflix

A színész és komikus Adam Sandler a nevetést hozza el ebben az általános iskola utolsó évéről szóló animációs zenés vígjátékban, amely az osztályállat szemszögéből... több»

A színész és komikus Adam Sandler a nevetést hozza el ebben az általános iskola utolsó évéről szóló animációs zenés vígjátékban, amely az osztályállat szemszögéből mutatja be az általános iskola utolsó évét. A fáradt, 74 éves gyík, Leo évtizedek óta ugyanabban a floridai osztályteremben ragadt terráriumi társával, a teknőssel. Amikor megtudja, hogy már csak egy éve van hátra, azt tervezi, hogy megszökik, hogy megtapasztalja a kinti életet, ám ehelyett belekeveredik szorongó diákjai problémáiba – köztük egy lehetetlenül gonosz helyettesítő tanárba. Végül ez lesz a legfurcsább, de leghálásabb bakancslista. Már nézhető a Netflixen.
#6

dráma | krimi | thriller

HBO Max

Egy bűnözői bandába beépült rendőrnő bosszút és megváltást keres, túlélve a zavart emberek könyörtelen világában. több»

Két egymástól elszakadt testvér belecsöppen ugyanabba a bűnügybe, csak az egyikük rendőrként, a másik bűnözőként. A régi sebek újra felszínre kerülnek, és olyan döntéseket kell hozniuk, amelyek veszélybe sodorják céljaikat. Már nézhető az HBO Maxon.
#5

73 Semmelweis  (2023)

(32) (3)

dráma | romantikus | történelmi

Mozikban | Netflix

Történetünk 1847-ben játszódik a forradalom kitörése előtt, ezt a korszakot a reformtörekvések és számos küzdelem határozza meg, nincs ez másként egy bécsi szülészeti... több»

A láthatatlan gyilkos története 1847-ben, a forradalmat megelőző hangulatban kezdődik, a kort a reakció és a reformerek közötti küzdelem határozza meg… a bécsi szülészeti klinikán is. Az ifjú Semmelweis Ignác tanársegéd egyszerre veszi fel a harcot a szülő nők láthatatlan gyilkosával és a konzervatív főnökei vaskalapos nézeteivel. Megszállottan kutat a gyermekágyi lázat kiváltó rejtélyes kórokozó után, amelyben segíti őt egy fiatal osztrák nővér. Az izgalmas nyomozás egyre közelebb hozza őket egymáshoz. A szenzációs felismerés azonban még nem jelent végső győzelmet: Semmelweisnek le kell győznie főnökei ellenállását is. Már nézhető a mozikban.
#4

77 Oppenheimer  (2023)

(57) (11)

dráma | életrajzi | történelmi

Mozikban | SkyShowtime | Telekom TVGO

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»

A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival - köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval - a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. A találmány a II. világháborúban megváltoztatta a történelem menetét, és a bombának köszönhető valószínűleg az is, hogy a 20. század második felében a két nagy szuperhatalom szembenállása, a hidegháború nem fajult valódi fegyveres konfliktussá. Már nézhető a Telekom TVGO-n.
#3

49 Karácsonyi fénytusa  (2023)

(5) (3)

fantasy | vígjáték

Amazon Prime Video

Egy férfi elhatározza, hogy megnyeri a környék éves karácsonyi dekorációs versenyét. Megállapodást köt egy manóval, hogy segítsen neki nyerni – és a manó olyan varázslatot... több»

Egy férfi elhatározza, hogy megnyeri a környék éves karácsonyi dekorációs versenyét. Megállapodást köt egy manóval, hogy segítsen neki nyerni – és a manó olyan varázslatot mond, amely életre kelti a karácsony 12 napját, ami váratlan káoszt hoz a városba. Már nézhető az Amazon Prime-on.
#2

60 Családi cserebere  (2023)

(11)

családi | vígjáték

Netflix

A Brenner család egy reggel arra ébred, hogy a gyerekek és a szülők testet cseréltek. Hogy visszafordítsák a helyzetet, a szülőknek meg kell találniuk a baj forrását, ám... több»

A Brenner család egy reggel arra ébred, hogy a gyerekek és a szülők testet cseréltek. Hogy visszafordítsák a helyzetet, a szülőknek meg kell találniuk a baj forrását, ám gyermekeik testében élve ez egyáltalán nem lesz könnyű. Már nézhető a Netflixen.
#1

64 Napóleon  (2023)

(30) (12)

akció | dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Apple TV+

Miközben a szívós és rátermett francia hadseregparancsnok, Bonaparte Napóleon (Joaquin Phoenix) gyakorlatilag pillanatok alatt Franciaország császárává emelkedik, egyúttal... több»

A semmiből jött, elképesztő elszántsággal kapaszkodott a hatalomba, mindent megszerzett, majd mindent elveszített. Napóleon rendkívüli életet élt, a nagy francia forradalom közkatonájából, a harcos forradalmárból uralkodó, egész Európa leigázója lett. És közben halálosan szerelmes volt Jozefinába, akit – mint az egész birodalmát – először meghódított, azután elveszített. Ridley Scott rendező a korábbi filmjeihez méltó nagyságú filmet készített: szemkápráztató látvánnyal, óriási tömegjelenetekkel és a nagy csaták lélegzetelállító életre keltésével tette feledhetetlenné a köztársaságpártinak induló, császárrá váló, és végül magányos száműzetésben meghaló férfi történetét. Már nézhető a mozikban.