Filmek

Legjobb filmek 2018-től 2018-ig

Saját filmes lista készítése
Kéz a kézben - Down-szindróma
#21341

dokumentum

Szeretet A szeretet a mindenem, Mindenünk a szeretet. De amit szeretünk az az érzelem. Szeretjük, hogy az élet szép. Az életet szeretjük, mert az élet is szeret minket. Az élet egy... több»

A komáromi hős
#21342

dokumentum

A dokumentumfilm Klapka György honvédtábornok életét dolgozza fel az 1848-49-es szabadságharcban betöltött szerepétől az emigrációban töltött éveken át a kiegyezés utáni... több»

Rendező: Simon Judit

Magyar filmek új köntösben
#21343

dokumentum

Péntekenként azokat a filmlaborban digitálisan restaurált filmklasszikusokat sugározzuk, amelyek a Filmalap nemzeti filmörökség felújítási programja keretében nyerték vissza a lehető... több»

Repülj, madár, repülj
#21344

dokumentum

TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

A magyar Táncházmozgalom – Történelem, politika és zene Simon Broughtonnal. Simon Broughton, a Songlines világzenei újság főszerkesztője, neves londoni újságíró mutatja be a magyar... több»

Megbélyegzetten – 1968
#21345

dokumentum

Mit ér az az ember, aki 1968-ban volt 14 éves és lázadó kamasz. László és barátai egy levélben fellázadtak a rendszer ellen, ami igazából gyerekcsíny volt, bár ők akkor komolyan... több»

Rendező: Varga Ágota

#21346

dráma

Egy nő – miközben megpróbálja megtalálni a helyét az életben – megtudja az igazságot az édesanyjáról, s megismeri a testvéreit is, akiket sosem látott. több»

Rendező: Teneale Bender

Szereplők: Teneale Bender

A jégkorszak elveszett bestiái
#21348

dokumentum

Phil Torres és Dr. Tori Herridge nekivágnak Szibériának, a történelem eddigi legnagyobb jégkorszaki ásatásának, feltárva a több ezer éve felszín alatt lévő állatok maradványait. több»

Katie új arca
#21349

dokumentum

Katie a legfiatalabb páciens, aki valaha teljesen új arcot kapott. Milyen nehézségei vannak egy ilyen sebészeti beavatkozásnak? És miként éli meg egy ember a külső megjelenése ennyire... több»

A Titanic kincsei
#21350

dokumentum

A Titanic roncsainak 1985-ös megtalálása számos régi kérdést megválaszolt – és aktuálissá tett egy újat: Mi legyen a sorsa az utasok személyes tárgyainak? Kit, kiket illetnek ezek... több»

A tobzoska – A világ legkeresettebb állata
#21351

dokumentum

A tobzoska a Föld egyetlen valódi pikkelyes emlőse. Szinte semmit nem tudunk az életükről, de ezek az állatok tartanak egy sajnálatos rekordot: ők a legkeresettebb emlősök a... több»

Antall József 1315 napja
#21352

dokumentum

Antall József miniszterelnökként nem tudta teljesen megvalósítani elképzeléseit. Ennek objektív és szubjektív okai egyaránt voltak. Gazdasági, bel- és külpolitikai, valamint emberi... több»

Rendező: Dér András

A nagymacskák titkai
#21353

dokumentum

Az úttörő felfedezéseket tevő tudósok új bepillantást engednek a nagymacskák viselkedésébe és fiziológiájába. A nagymacskák hősei fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy megóvják... több»

#21354

dráma | romantikus | rövidfilm

A film története szerint egy jobbágy menekülni kényszerül, miközben folyamatosan vadásznak rá. Később az "egy év és egy nap" törvénye alapján felmentik a vádak alól. több»

#21355

dráma

Jennának semmivel sem kell törődnie, gondtalan fiatalként múlatja az időt. Az egyik éjszaka, miközben hazafelé sétál, egy csapat agresszív férfi áldozatává esik. Ezt követően... több»

#21356

dokumentum

A dokumentumfilm bepillantást nyújt a francia stand-uposok világába.

#21357

dokumentum | krimi

Netflix

Ebben a megrázó dokumentumfilmben túlélők mesélnek arról, hogyan bántalmazta őket a La Luz del Mundo egyházi vezetők három generációja. több»

#21358

horror

Horrorantológia, amelyben az egyes rövidfilmeket egy rémisztő Mikulás figurája kapcsolja össze.

#21359

NA Lost Case  (2018)

animáció | családi | kaland

Mindenkinek van táskája. Ezúttal minden csomag hazatalál,  az elveszett, a talált és az is, amelyiket senki sem kéri. több»

Rendező: Raja Gosnell

#21360

horror | sci-fi

Egy csapat fiatal utazó egy Csendes-óceáni szigeten reked, ahol egy olyan gonosz elől kell menekülniük, amit az emberiség évszázadok óta rejtegetett a szigeten.