Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2020-ig

Saját filmes lista készítése
Agónia
#22841

NA Agónia  (2020)

dokumentum | zenés

A film az eltűnőben lévő, autentikus lengyel népzene nyomába ered. Adam Strug maga is zenész, jól ismeri a műfaj utolsó − az első és a második világháború előtt született... több»

Versenyfutás a tengerek megmentéséért
#22842

dokumentum

Mi vagyunk az első nemzedék, amelyik felismeri, hogy súlyosan káros hatással vagyunk a bolygó egészére. Az emberek hosszú ideig úgy gondolták, hogy az óceán egy végtelen erőforrás,... több»

Rendező: Tim Gallagher

#22843

zenés

Zenés ünnepi játék három felvonásban A Parsifal Richard Wagner utolsó operája. Wagner 1845-ben, marienbadi kúrája idején tanulmányozta először Wolfram von Eschenbach Parzival című... több»

X. Jubileumi Budapesti Újévi Koncert
#22844

zenés

"Az est háziasszonya: Ördög Nóra. 2018. január 1-jén tizedik alkalommal köszöntötte az újesztendőt Mága Zoltán hegedűművésszel és világsztár vendégeivel 13 ezer néző a Papp... több»

Én az orrszarvúkkal vagyok
#22845

dokumentum

Billy Bush televíziós műsorvezető kilép a stúdiók biztonságos komfortzónájából, s meg se áll a nepáli dzsungelig. Küldetése: segédkezni a helyi vadőröknek az indiai... több»

#22846

játékfilm

Idegen emberek ülnek egymás társaságában a vonaton, és a házasság intézményének lehetetlenségéről folytatnak heves vitát. A társalgás egy pontján az addig szótlanul ülő... több»

Ernest és Celestine – A gyűjtemény
#22847

animáció

Ernest és Celestine négy kedves őszi és téli történetéről szól ez a kedves mesefilm.Bibi, a kis vadlúd, akit a nagy maci és a kis egérlány fogadtak örökbe, az elveszett... több»

#22848

dokumentum

Egy eddig még elhallgatott történet Justin Ross Harris gyilkossági ügyéről és a tárgyalásról, ami még csecsemő gyermeke halálával volt kapcsolatos 2014-ben. több»

#22849

dokumentum | rövidfilm

Egy kislány naplójába és gondolataiba nyerhetünk bepillantást, aki épp édesapja temetésére készül.

Történelemformáló hazugságok – Kadhafi
#22850

dokumentum

2011. október 20-án Kadhafi ezredest menekülés közben meggyilkolják a sivatagban. A népét közös erővel szabadítják fel európai, amerikai és arab csapatok, akiket azért... több»

Észak-Rajna-Vesztfália – a mesterséges tavak földje
#22851

dokumentum

 A németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található a világon a legtöbb mesterséges tó, amelyet tiszta vizű folyókból és patakokból duzzasztottak fel... több»

A magyar Golgota
#22853

dokumentum

Aradi emlékhelyeken Katona Tamással. A történész közreműködésével végigkövetjük az aradi vértanúk szabadságharcban betöltött szerepét. több»

Két város, avagy utazás Európa mélyére
#22854

dokumentum

A film két város, Lemberg és Pozsony középpontba állításával és bemutatásával Magyarország és Közép-Európa helyét és határait keresi a XX. és a XXI. század változó... több»

Rendező: Árpád Sopsits

51-es körzet: Az UFO-akták titka
#22855

dokumentum

Van bármiféle tudományos alapja a hírhedt 51-es körzetet körüllengő földönkívüli-legendáknak? Miért vonzza a nevadai katonai támaszpont évtizedek óta az ufóvadászokat? A... több»

#22856

dokumentum

Bár 1945 januárjában már mindenki előtt világos, hogy a náci Németország vereséget szenved, a csatazaj nem ül el, sőt ellenkezőleg: a háború épp most lép a legvéresebb,... több»

Szélsőséges Dél-Afrika
#22857

dokumentum

Dél-Afrika szélsőséges környezeti feltételei között csak szélsőségesen jól alkalmazkodó élőlények képesek életben maradni. Így aztán az egyes állatfajok „alapváltozatai”... több»

#22858

dokumentum

Sylvain Tesson író szeszélyes és veszélyes tervet eszelt ki: egy francia hegymászócsoporttal megmászni a patagóniai Fitz Roy-vonulat egyik csúcsát, majd a szédítő magasból szárnyas... több»

Rendező: Christophe Raylat

Szereplők: Sylvain Tesson

#22859

dokumentum

Amikor Howard Carter 1922-ben megtalálta Tutanhamon sírját, az egész világ a szenzációs felfedezésről és a sírkamrából előkerült tárgyakról beszélt. Az évtizedek során azonban... több»

#22860

dokumentum

Most először megfigyelhetjük az igazi sivatagi oroszlánok titkos életét; zord hegyeken, homokdűnéken, végtelen kavicsos pusztákon kóborolnak, és néha még Namíbia Csontváz-partján... több»