Filmek

Legjobb dráma filmek

Saját filmes lista készítése
#28201

dráma | vígjáték

Netflix

Ayzek, aki évekig pincér volt, a járvány miatt munkanélkülivé válik, és végül egy szállodában talál munkát az éjszakai műszakban. Ki tudja azonban, mi történik Ayzekkel az első... több»

Nem egy szokványos film, az biztos, elég érdekes... Nehéz bármit is írni, néha csak kapkodtam a fejem, hogy mi folyik a képernyőn, egy biztos, nem kiszámítható, semmi klisé. És persze a török filmekre jellemző, néha egészen furcsa párbeszédek, viszont végig különleges... több»
#28202

NA Embertársak  (2021)

(1)

dráma | rövidfilm

HBO Max

Amikor egy titokzatos idegen szokatlan ajánlattal közeledik Tomhoz, a küszködő apuka életét megváltoztató döntés előtt áll. több»

Nagyon hangulatos, drámai film. Izgalmas történetet láthatunk, a hangulatteremtés kiváló. Elgondolkodtató kérdéseket tesz fel a film alapgondolata, amire radikális válasz ad a befejezés. Két lényeges szereplő van, a játékidőhöz képest egészen kidolgozottak. Egyiket sem... több»
Hótreál
#28203

NA Hótreál  (1987)

(1)

dráma

Lili bátyja kijön a börtönből, a lány pedig igyekszik minél gyorsabban kijuttatni az országból, hogy új életet kezdhessen. A film a 80'-as évek magával mit kezdeni nem tudó... több»

Szerelmek
#28204

NA Szerelmek  (1984)

dráma

Miklós Hajdufy történelmi tévéfilmje 1849 nyarán játszódik Kárpátalján. Misley Patrícia, aki egyedül van a kastélyban, egykori szerelmét kénytelen fogadni, egy honvéd őrnagyot,... több»

A halál kilovagolt Perzsiából
#28205

dráma | játékfilm

Az Író három évi alkoholmámor után, írásait lapozgatva arra az elhatározásra jut, hogy a továbbiakban nem csak egyszerűen inni fog, hanem dolgozni a pohara mellett, különben is... több»

Apaföld
#28206

NA Apaföld  (2009)

dráma | játékfilm

Az Apa frissen szabadul a börtönből azzal az elhatározással, hogy új életet kezd és megpróbál átadni valami értékrendszert a fiának. Vásárol egy darab földet, amin szőlőt akar... több»

#28207

dráma

Filmio

Mari, a vidéki színésznő számára valahogy eddig sosem jött el a valódi siker. A nagy lehetőség egy filmgyári próbafelvétel képében ékrezik. A nő, bízva a sikerben, felutazik... több»

#28208

NA Koportos  (1979)

dráma

Filmio

Gyarmathy Lívia, aki a cseh újhullámot idéző Ismeri a szandi mandit? című filmjével debütált, komor tónusú történetet hozott egy szabolcsi cigányról, aki - hatalmas küzdelmek... több»

#28209

NA Hasan útja  (2021)

(1)

dráma

Egy fiatal férfi édesapja gazdaságát működteti, ugyanakkor képtelen elintézni, hogy a földjéről eltávolítsanak egy villanyoszlopot. több»

Rendező: Semih Kaplanoglu

Szereplők: Umut Karadag, Filiz Bozok

Lassú folyású film – akár a hétköznapok – egy gazdáról, aki a mekkai zarándoklatra készülve fokozatosan szembesül addigi életével, saját (és felesége) vétségeivel, hibáival, és voltaképpen a hit és a hétköznapi élet céljainak szembenállásával. Nagyon szép képeken... több»
#28210

dráma | kaland | vígjáték

Netflix

Mi van, ha Ticky és Baboo csak úgy tudja megmenteni Chetty nagyit a bukott Veerasamy parancsnok karmai közül, hogy bollywoodi hírességeknek adják ki magukat? több»

Rendező: Judy Naidoo

Szereplők: Jonathan Taylor

Liberté '56
#28211

dráma

Filmünk időben elsősorban a forradalom tizenkét napját fogja át, kerettörténetével együtt azonban egy három évtizedes cselekmény eseményeit követi. 1958 júniusában, Nagy Imrének... több»

Papsajt
#28212

NA Papsajt  (2001)

dráma | játékfilm

A történet Budapesten játszódik, napjainkban. A négy főbb szereplő harmincas évei elején járó fiatalember. Anyagi helyzetük meglehetős. Az emberi szükségletek, végső soron az... több»

Shakespeare: II. Richárd
#28213

dráma

A Shakespeare II. Richárdjából készített tévéfilm 1975-ben készült, de mindezidáig csak egyszer, 1992-ben láthatták a nézők. Az Edelényi János által rendezett, Fehér György... több»

Hús-Vétkek
#28214

dráma

Mindenki úgy tudja, hogy a Húsvét a tojáspingálások ideje. Ám a várandós riporternő nem is sejti, hogy az ünnep közben egy kegyetlen játék folyik a mikrofonja előtt. Egy... több»

Far Cry 6
#28215

NA Far Cry 6  (2021)

akció | dráma | kaland

Yara diktátoraként Anton Castillo fia, a véreskezű Diego nyomában járva próbálja visszaállítani nemzete korábbi dicsőségét. több»

Afta
#28216

NA Afta  (2000)

dráma | rövidfilm

Mintha egy kisvárosban lennénk. Egy helyi tinédzser egy napja. Egy őrült meleg nap. Itt mindenből csak egy van. Egy banda. Egy játék. Egy tér. Egy nő. Hogyan sodródik ez a fiú a nap... több»

Áprilisi riadó
#28217

dráma

Egy év telt el a felszabadulás óta, de az új szocialista rendszernek még kemény harcot kell folytatnia hatalma megszilárdításáért. Húsvétkor vonaton érkezik Nagybökénybe Borók... több»

Filmregény
#28218

NA Filmregény  (1977)

dráma

A "Budapesti Iskola" szimbólumává nőtt ez a három nővér életét a maga eszköztelen szürke eseményfolyamában bemutató, civil szereplőkkel eljátszatott dokumentum-játékfilm. A... több»

Stammbuch - Júlia asszony titkos éjszakái
#28219

dráma | játékfilm

A Krúdy Gyula novellái és motívumai alapján készült film 1849 novemberében játszódik. Mióta júliusban Segesváron nyoma veszett a nemzet nagy költőjének, Petőfi Sándornak,... több»

Visszatérés
#28220

dráma | játékfilm

A személyes hangvételű, több idősíkon futó történet egy Svédországban élő, magyar származású székelyföldi asszonyról szól, aki a Ceauşescu-diktatúra idején tér vissza... több»