Filmek

Legjobb dráma filmek

Saját filmes lista készítése
The Lost Wife
#28841

dráma | romantikus

Egy lengyel művészeti tanulmányokat folytató fiatal lány szerelembe esik legjobb barátjának a bátyjával. A bimbózó románcot azonban kettétöri a német csapatok inváziója, s a... több»

#28842

dráma

Garabó református templomának évek óta némák a harangjai, a nép inkább a román templomba jár. Simándy Pál (Nagy István) utrechti tanulmányok után helyezteti magát ebbe a havasi... több»

Kivételesen ezt a filmet nem bántam volna, ha elszalasztom mert nem maradok le nagy élményről. Ilyen filmhez nem sokszor van szerencsém és őszintén megmondom nem is baj.
#28843

dráma | rövidfilm

Egy fiatal pár egy betörés során az életüket gyökeresen megváltoztató élményekkel gazdagodik. több»

Rendező: Marina Viscun

#28844

NA The 24th  (1970)

dráma | történelmi

Az afroamerikaiakból álló 24-es gyalogosezred története és az 1917-es houstoni zavargások eseményei. több»

Élni
#28845

NA Élni  (2019)

dráma

Egy római külvárosban él az Attorre család. Luca frusztrált szabadúszó újságíró, Susi, az egykori balerina túlsúlyos nőknek tanít balettet. A lányuk, Lucilla csendes, nagy... több»

A hipochonder
#28846

dráma | játékfilm

AIDS! Megkapta? Mire kiderül, szerelmes lesz.Egy krízistársadalmi "Casanova" találkozása az igazi nővel.

A macska szerepe a francia irodalomban
#28847

dráma | rövidfilm

Félelem és reszketés egy külvárosi albérletben."Nem tudjuk, hogy mi történik velünk, s épp az történik velünk, hogy nem tudjuk, mi történik velünk."José Ortega y Gasset Bori... több»

Szereplők: Réti Adrienn, Bata Éva

Bulandzsiuk
#28848

NA Bulandzsiuk  (1999)

dokumentum | dráma

A dokumentumfilm a Budapesten élő román homoszexuális prostituáltak életéből villant fel képeket. A fiúk az otthoni kilátástalan szegénység elől menekülve érkeznek meg a számukra... több»

Rendező: Méry Zsuzsa

Coming soon
#28849

NA Coming soon  (2006)

dráma | rövidfilm

A különböző kultúrkörök mitológiájában meghatározóak a születés mítoszok. Az emberiség sokáig nem volt tisztában a születés pontos biológiájával. Ma, amikor ultrahang... több»

Ebéd
#28850

NA Ebéd  (2005)

dráma | rövidfilm

Együtt egy bolygón. Ketten egy lakásban. Hirtelen minden megváltozik köztük. Még nem látjuk őket, de képről-képre, fokozatosan, kibontakozik a dráma.

Rendező: Sólyom Miklós

Nemkívánatos viszonyok
#28851

dráma

Különös szeremi történet egy feleségét gyászoló diplomata és egy fiatal hölgy között. több»

Fény hull arcodra
#28852

dráma | játékfilm

A történet valahol Közép-Európában, a XIX. század második felében játszódik. Egy nő és egy férfi, a háború nehézségeitől kifáradva, egy kis faluban szeretne megpihenni. A nő... több»

Kanári - Kosztolányi Dezső
#28853

dráma

Francia nevelőnő érkezik a polgári család kisfiához. A nagyravágyó, kalandéhes kisasszony hamarosan átveszi a család feletti uralmat.

#28854

NA Minden szerdán  (1979)

(1)

dráma

István betör egy közértbe, és feldúlja, ezért feljelentik, majd javítóintézetbe kerül. Később találkozik Józseffel, aki annak idején feljelentette, és a férfi megsajnálja a... több»

Öreg fa
#28855

NA Öreg fa  (2006)

dráma | rövidfilm

Egy kapcsolat. Kosztolányi Dezső - Öreg barackfa című novellája alapján.

#28856

családi | dráma | rövidfilm | sci-fi

Egy fiú rádiót készít, hogy üzenetet küldhessen egy elveszített szerettének.

Úton
#28857

NA Úton  (2003)

dráma

Apokaliptikus vízió. Emberek menekülnek a városból. Mindenki csak magára számíthat. A menekülők között van egy testvérpár. Egyikük meghal. Halála senkit sem foglalkoztat, szinte... több»

#28858

dráma

Egy sokat tapasztalt csaló arra kényszerül, hogy megtanítsa egy fiatal versenyzőnek, hogyan lehet életben maradni és akadályversenyeket nyerni Midwestern-ben, felélesztve egy veszélyes... több»

#28859

dráma | thriller | vígjáték

Beatle egy magányos lány, aki elutasítja, hogy a társadalom szabályai szerint éljen. Mindössze pszichológusával és egy sztriptíztáncos örömlánnyal ápol kapcsolatot. Azonban élete... több»

A Walk in the Sun
#28860

dráma | kaland | romantikus

A film története szerint egy férfi Dél-Amerikába indul ugyanazon az úton, amit korábban édesapja is végigjárt. A Chilén és Bolívián keresztül vezető utazás az emlékezésről és... több»

Rendező: Andrey Sand

Szereplők: Andrey Sand