Filmek

Legjobb dráma filmek

Saját filmes lista készítése
Antigoné
#29141

NA Antigoné  (1965)

dráma

Örök emberi sorskérdéseket boncolgat az Antigoné. Sors, hatalom, szabadság, emberség és embertelenség, igyazság és igazságtalanság, önbeteljesítő jóslat. Az egymás kezétől... több»

#29142

NA Here  (2017)

dráma | rövidfilm

Egy Marson született lány hazatér a Földre, hogy nagybátyjával és nagynénjével élhessen. A jövő katonái egy regisztrálatlan teherűrhajóra lépnek. Az ember a Holdon jár, miközben... több»

#29143

családi | dokumentum | dráma | életrajzi | rövidfilm

A dokumentumfilm a rendező egy észak-spanyolországi temetőben nyugvó nagyapja maradványainak exhumálását kíséri nyomon.

Rendező: Ruth Somalo

#29144

NA Goal Volant  (2017)

dráma | rövidfilm

Angelo azt szeretné, hogy a fia remek kapus legyen, de Matteót nem érdeklik az apja vágyai. több»

Good Morning
#29145

dráma | rövidfilm

Ebben a 15 perces, magyar rövidfilmben Budai Sára, az egy gyermekét egyedül nevelő anyuka mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást, melyből kiderül, hogy mennyire fontos manapság az angol... több»

Az egyensúly művészete, avagy...
#29146

dráma | rövidfilm

A film főhőse tornásznő, aki egy nap alatt elveszít mindent, amit addig biztosnak vélt az életben: férjet, pénzt, lakást, egzisztenciát és méltóságot. Mindezt reggeltől kora estig,... több»

Rendező: Saufert Ákos

#29147

NA Köszönöm, jól  (2013)

(1)

dráma

A Köszönöm, jól című film történeteit a magánszférába is behatoló, az emberi kapcsolatokat próbára tevő gazdasági válság foglalja keretbe. Az első történetben egy vidéki... több»

Rendező: Prikler Mátyás

Bolondok éneke
#29148

dráma | játékfilm

Zoltán Frimont fiatal, magyar származású francia orvos, az Orvosok Határok Nélkül szervezet munkatársa. Orvosnő feleségének társaságában épp egy romániai misszión vesz részt,... több»

#29149

NA Devouring Venus  (2017)

(2)

dráma

Két baráti házaspár közös vacsorára készül, ám váratlanul megérkezik az egyik férfi fiatal női alkalmazottja Beszélgetésük során régi titkok kerülnek a felszínre. több»

Herminamező - Szellemjárás
#29150

dráma | játékfilm

A helyszín Budapest a Városliget, külső pereme, Hermina út. A film egy 1956-ban megtörtént véres esemény köré szerveződik. A hírre, hogy jönnek az oroszok a Nyomorékok Otthonának... több»

Kései telihold
#29151

dráma

Zahariev utolsó filmje saját nemzedékének kitaszítottságáról vall. Hőse egy öregember, aki sokáig várt a társadalmi változásokra, s most mégis idegennek érzi magát a... több»

Kislovas
#29152

NA Kislovas  (2002)

dráma | rövidfilm

Egy nyomorban tengődő kisgyerek rőzsét gyűjteni indul az erdőbe. Az útra nem egyedül megy, magával viszi egyetlen játékát, egy falovacskát.

Rendező: Bolla Bertold

Szereplők: Tolnai Gábor

Príma primavéra
#29153

dráma | játékfilm

Gábort - a középkorú, ám gyermeki ártatlansággal és naivitással élő "kisfiát" - anyu kétségbeesetten készíti fel arra az időre, amikor ő már nem lesz. Anyu egy bankrablás... több»

Senkiföldje
#29154

dráma

A film párhuzamos életrajzok története. 1944-ben egy magyar kisvárosban él egy zsidó patikus család három nemzedéke. Éva, a 13 éves unoka naplót vezet és Dickens Copperfield Dávid... több»

Sivatagi nemzedék
#29155

dráma

János megismerkedik egy hátrányos helyzetű leányanyával, Margóval. Segíteni szeretne neki, de ez a szándék keveredik érzelmeivel. Amikor magához veszi a lányt a menyasszonya elhagyja.... több»

Hát igen, szép és tanúlságos történet. Volt valami ezekben a félig meddig szocreál filmekben, ahogy kiargadtak dolgokat a kontextusbók és felnagyították az emberi döntés hatalmának jelentőségét...
Vérvonal
#29156

NA Vérvonal  (1993)

dráma

MariIyn és Marianna árvák, intézetben élnek. Elválaszthatatlan barátnők lesznek. Megszöknek, hogy felkutassák Marilyn apját...

#29157

dráma | életrajzi

A film története szerint Manuel Kolumbia utcáin nevelkedett, ám a véletlennek köszönhetően norvég szülőkhöz került... több»

#29158

dráma | romantikus

Romantikus horror-komédia egy diszfunkcionális házasságról egy hurrikán idején New York városában... több»

#29159

NA Pashmina  (2020)

dráma

Négy egymást átszövő történet a konfliktusoktól gyötört Kasmírból. több»

#29160

NA Black Hat  (1970)

animáció | dráma | vígjáték

Egy tehetséges tinédzser kétségbeesetten szeretne átkelni az országon, hogy még időben odaérjen egy anime találkozóra. A srác "kölcsön veszi" nővére kocsiját, és nagyapjával,... több»