Filmek

Legjobb filmek 2016-től 2016-ig

Saját filmes lista készítése
Gigászok csatája: Cápa bálna ellen
#29461

dokumentum

Ryan Johnson tengerbiológus kamerája a közelmúltban egy drámai és meghökkentő eseményt rögzített: a ritka felvételen egy fehér cápa megtámad és megfojt egy púpos bálnát. Miként... több»

Ötödik alosztály – Vörösterror az Országházban
#29462

dokumentum

1919. március 21-én, a Tanácsköztársaság kikiáltása után a Forradalmi Kormányzótanács hozzálátott a diktatúra karhatalmi alakulatainak felállításához. Ugyanezen időszakban... több»

Forrófalva – az elvándorló falu
#29463

dokumentum

A Bákó megyei Forrófalva elhagyatottnak tűnik, mintha csak a tatárok elől menekültek volna el a helyi lakosok. De ha kérdezősködni kezdünk, kiderül, hogy az alacsony fizetések miatt... több»

Székely Vágta
#29464

Hatodik éve szervezik meg a Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutamát, a Székely Vágtát. Idén is az Óriáspince-tetőn ülnek nyeregbe a legjobb székelyföldi lovasok, itt mutatkoznak... több»

#29465

dráma | rövidfilm

A God Don't Love Ugly egy nyers portré, amely dokumentálja a fegyveres erőszak ördögi körét a modern Bostonban. több»

Brutális Digitális
#29466

dokumentum

A „Brutális digitális” című nyolcrészes sorozat a mindennapjaink során is érzékelhető digitális világot igyekszik közelebb hozni a nézőkhöz, látványosan szemléltetve a... több»

A nazcák utolsó titkai
#29467

dokumentum

DNS-analízis, háromdimenziós terepmodellek és NASA-radarfelvételek: a modern technológia új világokat és titkokat tár fel a régészek előtt is – például a nazcákkal kapcsolatban... több»

Bite Radius
#29468

NA Bite Radius  (2016)

akció | rövidfilm

A film megtörtént eseményekre alapozva vizsgál egy gyilkossági ügyet.

Minden, amit a klimaxról tudni lehet (Az igazság a változó korról)
#29469

dokumentum

A klimax – ez az egyik utolsó női egészségügyi tabu, melyet mítoszok, mesebeszéd és elavult tudományos felfogás vesz körül. Mariella Frostrop, aki nemrégiben szerzett saját... több»

Megtört szív
#29470

játékfilm

Késő este Weiner Márton doktor épp légyottját tölti egy „rosszlánnyal“, amikor zörgetnek a szobaajtón. A Madám küldetett a doktorért, mert egy kuncsaft rosszul lett a... több»

#29471

fantasy | rövidfilm

Egy halott ember gondolatai a jelenlegi állapotáról.

Rendező: Marcos Mereles

Szereplők: Sameer van Alfen

#29472

NA Myra  (2019)

dráma | krimi | vígjáték

Egy transzszexuális prostituált a spanyol negyedben él és dolgozik, ahol egy szerelmi háromszögbe keveredik egy bandavezérrel, aki épen véres hatalmi harcokra készül, ugyanis a... több»

#29473

NA Bone Cold  (2020)

thriller

Egy tapasztalt Black Ops mesterlövész egy sikertelen küldetés után rémálomszerű menekülést kísérel meg, miközben a bosszúra elszánt ellenséges katonák követik, és valami baljós... több»

Letters from Athens
#29474

dokumentum | életrajzi | romantikus | történelmi

A dokumentumfilm egy professzor és egy szépművészetet hallgató lány szerelmét meséli el, háttérben a nácik megszállta Görögországgal. több»

Rendező: Timon Koulmasis

Az elfeledett szövetséges: Kína a 2. világháborúban
#29475

dokumentum

Ez a forradalmian új dokumentumfilm leleplezi, hogy a második világháború valójában 1937. július 7-én, Kínában kezdődött. A brutális második japán-kínai háború 1937-től 1945-ig... több»

#29476

animáció | dokumentum | rövidfilm

Egy ghánai kis faluban a tanárnő szembesül azzal, hogy milyen nehéz dolog a tanítás, amikor a diákjai felfedezik a kerékpározás örömeit.

Semmelweis arca
#29477

dokumentum

Vajon az anyák megmentője tényleg pszichiátriai beteg volt? Hogyan nézhetett volna ki, ha nem támadja meg a betegség? Fej- és arcrekonstrukció készült Semmelweis Ignác koponyája... több»

Tompa Mihály édes anyanyelve
#29478

dokumentum

2016-ban 25-ik alkalommal került megrendezésre a költő nevét viselő Országos Vers és Prózamondó verseny Rimaszombatban. A film beszámol az országos döntőbe való bejutás... több»

#29479

életrajzi

Egy világbajnok élettörténete, aki egész életében küzdött, de nem csak fizikai értelemben.

#29480

NA Siren City  (2017)

akció | dráma | thriller

Ethan elegáns, megbízható és jómódú üzletember benyomását kelti, de a látszat nem minden. Ethan múltja maga a rejtély, de most úgy fest, hogy egy munkaszerződésnek köszönhetően... több»