Filmek

Legjobb filmek 2016-től 2016-ig

Saját filmes lista készítése
#29521

Wadi Rum, avagy a Hold völgye, egy végeláthatatlan, homokkő-falakkal szabdalt táj a jordán sivatagban. Két izraeli csapat a fejébe veszi, hogy beduin vezetőjük segítségével alapít... több»

Serpentine
#29522

NA Serpentine  (2016)

animáció | rövidfilm

A film egy fiatal nő fantáziái kapcsán mutatja be saját magával kapcsolatos elképzeléseit, önértékelését és félelmeit. több»

Rendező: Bronwyn Maloney

Szökések Alcatrazból
#29523

dokumentum

Történetének egy hírhedt, mintegy 30 évet felölelő időszakában a pokoli Alcatrazból a hivatalos feljegyzések szerint 13-an kíséreltek meg szökést. Az akadályok azonban... több»

XXereLem
#29524

NA XXereLem  (2016)

dokumentum

Egy esztendővel ezelőtt még több mint százhúsz kilóval mutatott többet a mérleg, amikor Adrian ráállt. A kövérség megnehezítette az életét, ezért belevágott a fogyókúrába. A... több»

Neandervölgyi harcosok klubja
#29525

dokumentum

Ismerje meg a neandervölgyieket! De ne úgy képzelje el őket, ahogy eddig, hanem sokkal okosabbnak, gyorsabbnak, és hozzánk hasonlóbbnak, mint valaha gondolta volna. Andy Serkis... több»

Fára mászó oroszlánok
#29526

dokumentum

TV-ben (Nat. Geo. Wild, csütörtök 01:33)

A nagymacskákra szakosodott biológusnak, Alexander Braczkowskinak 90 napja van rá, hogy felmérje az ugandai oroszlánpopuláció méretét és állapotát. A dolga azonban nem lesz könnyű,... több»

One More Cigarette
#29527

dráma | rövidfilm

Egy 24 éves, cinikus lány átgondolja az életét, és rájön, hogy meg kell ölnie magát ahhoz, hogy a világ jobb legyen.

Rendező: Caterina Salvadori

Szereplők: Cecilia Bertozzi

Hihetetlen állati pillanatok
#29528

dokumentum

A Smithsonian hatalmas természettudományos könyvtárából származó archív felvételek felhasználásával végigveszünk párat a leginkább lenyűgöző, lefilmezett állati pillanatokból. több»

Az utolsó vacsora
#29529

animáció

Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című művének animációs festményfilmként történő feldolgozásával emléket szeretnének állítani ennek a páratlan remekműnek. Az egyetemes... több»

Rendező: Rófusz Ferenc

#29530

dráma | horror | misztikus | rövidfilm | thriller

Egy kislány nővére eltűnik egy kempingezés során, és a lányka elgondolkozik azon, hogy talán igazak az új otthonukról szóló rémisztő történetek.

Kárpáti (Cserebogarak 2.)
#29531

animáció

1937. Budapest. A 17 éves Kárpáti Rudolf – későbbi hatszoros olimpiai bajnok kardvívó – zenei tagozatos tanulóként hegedűórákon csiszolja muzikális tudását. Egyetlen rendes... több»

Rendező: B. Nagy Ervin

#29532

George Balanchine szikrázó balettje 50. évfordulóján is éppoly fényesen ragyog, mint az őt inspiráló drágakövek. Absztrakt koreográfiájával emléket állít a francia, amerikai és... több»

Rendező: George Balanchine

#29533

NA Hold Empty  (2016)

dráma

Antont kiteszik az otthonából. Az utcán sétálgatva találkozik az exe egyik barátjával, akivel összebarátkozik. több»

#29534

rövidfilm

Mehmet, a fodrász vágyódik az elhagyott hazája után. A nap végén azonban rájön arra, hogy az otthon ott van, ahol ismerős emberek élnek.

Sok mindenfélébe belekaptam - Portréfilm Deim Pál képzőművészről
#29535

életrajzi

Deim Pál (1932-2016) Szentendrén élt és dolgozott. A szentendrei festészet klasszikus hagyományainak (Vajda Lajos, Barcsay Jenő) szerves folytatásaként az 1960-as években induló magyar... több»

#29536

családi

Egy ősi tenger-varázslat emberré változtat egy delfint, egy ördögi bűbáj szitakötővé változtat egy kamasz fiút és egy egyszer jó és szerető medúza királynő gonosz tündér... több»

Fesztivál Stage Pass - HURTS
#29537

dokumentum | zenés

A Hurts a nagysikerű Volt Fesztiválos koncertje után 2016-ban Zamárdiban lépett fel a Strand Fesztiválon. A szintipop zenét játszó manchesteri duó dalait a magyar rádiók is... több»

A gyöngyök titkos élete(Az igazgyöngyök titkos élete)
#29538

dokumentum

A déltengeri gyöngyök a legritkább és legdrágább igazgyöngyök közé tartoznak, melyek méregdrágán cserélnek gazdát New York, London és Párizs előkelő ékszerüzleteiben - idáig... több»

Pásztorének
#29539

dokumentum

A Kárpát-medence természeti értékeinek legnagyobb részét az emberi tevékenység, és ezen belül is a legeltető állattartás biztosítja. A pásztorok a legjobb gazdái ezeknek az... több»

Rendező: Sáfrány József

Szereplők: Berecz András

#29540

dráma | horror

Hattie Walker és fia, Draven egy új városba költözik. A város szemet vet az újonnan érkezettekre. A város élén Wrathbone tiszteletes áll. Hallottad már a nevét? több»