Filmek

Legjobb filmek 2012-től 2012-ig

Saját filmes lista készítése
IKEA: a színfalak mögött (Az Ikea belülről)
#38141

dokumentum

Az IKEA kétségkívül egyike a világ legsikeresebb, legrejtélyesebb és legkönnyebben felismerhető brandjeinek: csupán a tavalyi évben 900 millió ember látogatott el áruházaiba 49... több»

Diktatúrák és zsarnokok
#38142

dokumentum

Egy ország erős kezű vezetőjévé, sőt zsarnokává válni nem egyszerű feladat, ám ha a gazdaság romokban áll és az emberek stabilitásra vágynak, optimálisak a feltételek egy... több»

#38143

dráma | rövidfilm

Két együtt ebédelő férfi egy komoly témát vitat meg...   több»

Virágkoszorús fakereszt
#38144

dokumentum

Évszázadok óta hagyomány, hogy a magyar nemzet legnagyobb búcsújárásán, a csíksomlyói búcsú zarándokainak sorában, a gyergyóalfalvi keresztalja halad az élen és ők az elsők,... több»

Rendező: Zsigmond Attila

Csillaghálóban II.
#38145

dokumentum

Emlékek szerelemről és barátságról Pilinszky János univerzumában. Pilinszky János (1921–1981) a 20. század egyik legnagyobb magyar költője volt, akinek szellemi jelenléte a mai... több»

#38146

dokumentum

A dokumentumfilm az 1949-es Magyarországra látogat el. Ebben az időben Rákosi Mátyás volt az ország vezetője, aki szovjet nyomásra a XX. század legnagyobb kirakatperének... több»

Rendező: Novák Tamás

Szereplők: Kálid Artúr

A mókusok világa
#38147

dokumentum

A parkok és erdők kedves lakói az európai mókusok. Az európai mókus barna, fekete vagy akár szürke bundát is ölthet, javarészt mégis barnásvörös. Idejük nagy részében élelmet... több»

#38148

vígjáték

Madeát a bíróság közmunkára ítéli, akinek eltökélt szándéka, hogy Bam nénikéjével és Joe bácsikájával megpróbálja megmenteni a Moms Mabley ifjúsági központot a... több»

A Nobel-díjas hadifogoly
#38149

életrajzi

Ez a film az első magyar származású orvosi Nobel-díjas Bárány Róbert munkásságát, orvosi, tanári és emberi sorsfordulóit mutatja be. A film története még az I. Világháború... több»

Rendező: Szekeres Csaba

Egy darabka Erdély
#38150

dokumentum

Elbeszélés az Ojtozi-szorosból, a Keleti-Kárpátokban, Erdélyben élő Rózsa család három generációjáról, hagyományőrzésről, mentésről, mai életről, jövőről a kisebbségi... több»

Keselyűk - A szörny szépsége
#38151

dokumentum

A keselyűknek rossz a hírük, a halál szele kapcsolódik azonnal felismerhető alakjukhoz, Charlie Hamilton James természetfilmes operatőr azonban meg van győződve róla, hogy a csúf és... több»

Rendező: Aidan Woodward

Szereplők: Orosz Anna

Utta Danella: Fickók és disznók
#38152

romantikus

Anna szülei gazdaságát gondozza, és rajong érte. Eddig nem gondolt házasságra. Szülei, Hans és Elisabeth nyugdíjba akarnak menni, és átadni lányuknak a vagyont. Anna csak ekkor kezd a... több»

#38153

dokumentum | rövidfilm

Egy idős férfi a kamerájával a hegyekben kutat, amiről egy rendező filmet készít.

Rendező: David Muñoz

#38154

dokumentum

A dokumentumfilm az Acadia Nemzeti Park fennállása második évszázadának kezdetén játszódik. Bemutatja, hogyan próbálják átmenteni a természeti kincseket a jövő nemzedékek számára. több»

Rendező: David Shaw

#38155

rövidfilm | western

Két fiatal megszáll egy motelben, ahol egy látszólag készséges szolgáló segédkezik nekik.

#38156

NA 27 Matches  (2018)

dráma

Egy néhai orosz hazafi szexkereskedelemmel foglalkozó kis csapatot vezet, akik egy raktárban műkődnek. Két új embere Yuri és Ryan, akiket különféle szálak fűzik a maffiához. Yuri... több»

#38157

családi | dokumentum

A film felhívás mindenkihez, hogy fogadjuk el azokat az embereket, akik az arcukat érintő súlyos betegségekkel kénytelenek együtt élni.

A norvég fjordok csodálatos világa
#38158

dokumentum

A norvég fjordok Európa legdrámaibb tájképei közé tartoznak. Hideg, sötét vizeik azonban meglepően gazdag és színes élővilágnak adnak otthont: hatalmas hidegvízi korallzátonyok,... több»

A tengerek királynője
#38159

dokumentum | történelmi

Mintegy 40 éven keresztül a QE2 számított a világ legexkluzívabb óceánjárójának – megtett 6 millió mérföldet, 25 alkalommal hajózta körül a földet, miközben 2,5 millió utas... több»

Rendező: Andy Robbins

Szereplők: Tracy-Ann Oberman

Idegen pályán
#38160

dokumentum

2012-ben az angol fővárosban élő Kondor Gábor eldöntötte, hogy egy magyar hölgyekből álló kézilabdacsapatot toboroz. 2013 februárjában megalakult a London Angels HC, amely nemcsak a... több»