Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2011-ig

Saját filmes lista készítése
Irijám és Jonibe
#39401

animáció | rövidfilm

"Tüzet, vizet, levegőt forgat egy kéz, a Három-virágot. Ha tűz van felül, szelet fújok, ha szél van felül, tüzet gyújtok, ha víz van felül, vízbe ugrok _ tüzet, vizet, levegőt... több»

Rendező: Rofusz Kinga

A csepeli kettős gyilkosság
#39402

dokumentum

A csepeli kettős gyilkosság 2009. január 7-én történt a Csepel-sziget Általános és Szakképző iskolában, ahol megölték Takács József intézményvezetőt és Papp László tanárt. A... több»

Rendező: Géczy Dávid

Repülj, madár, repülj
#39403

dokumentum

TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

A magyar Táncházmozgalom – Történelem, politika és zene Simon Broughtonnal. Simon Broughton, a Songlines világzenei újság főszerkesztője, neves londoni újságíró mutatja be a magyar... több»

Megbélyegzetten – 1968
#39404

dokumentum

Mit ér az az ember, aki 1968-ban volt 14 éves és lázadó kamasz. László és barátai egy levélben fellázadtak a rendszer ellen, ami igazából gyerekcsíny volt, bár ők akkor komolyan... több»

Rendező: Varga Ágota

Fantastic Beasts and Where to Find Them 4
#39405

családi | fantasy | kaland

A „Fantasztikus állatok és hol találjuk meg őket” sorozat negyedik része, amely Newt Scamander kalandjait követi nyomon. több»

Rendező: David Yates

Vegyészek a sarkvidéken
#39407

dokumentum

Norvégiában, messze az Északi-sarkkörön túl bújik meg Tromso városa. Itt a nyár alig két hónapig tart, az is sokszor felhős, csapadékos, csípős szelekkel fűszerezve. A környezet... több»

Rendező: Jurkovics Milán

A jégkorszak elveszett bestiái
#39408

dokumentum

Phil Torres és Dr. Tori Herridge nekivágnak Szibériának, a történelem eddigi legnagyobb jégkorszaki ásatásának, feltárva a több ezer éve felszín alatt lévő állatok maradványait. több»

#39409

animáció

Egy csapat tudós megpróbál megtalálni egy olyan eszközt, amellyel a Földet békés és boldog bolygóvá tehetik. E célból Lucius Dumbot küldik el egy nagy utazásra.

#39410

horror | thriller

Egy eszes tinédzser egy pszichopata fogságába esik, ahol igyekszik összejátszani fogvatartója mentálisan sérült lányával, hogy valahogyan kiszabadulhasson, még mielőtt ő is felkerül... több»

Indonézia 4 arca - Mantawai
#39411

dokumentum

Élnek még mai is a civilizációtól elzárt törzsek a világban? Ha már nem is teljesen elzártan, de teljesen önfenntartó módon él a Mentawai törzs a dzsungel mélyén Indonéziában.... több»

Az elhízás titka
#39412

dokumentum

Az elhízást vagy a túl sok evés, vagy a túl kevés testmozgás okozza. A legújabb tudományos kutatás feltárja, hogy úgy tűnik, egyre kövérebbek leszünk, noha ugyanannyi kalóriát... több»

Cápák: A vadászat mesterei
#39413

dokumentum

Hogyan cserkészik be és támadják meg prédáikat a cápák? A film ezt mutatja meg látványos felvételek és izgalmas szakértői magyarázatok segítségével. több»

#39414

dokumentum

Az OzoneNetwork stábja ezúttal egy igazán titokzatos országba, a mesés Albániába kalauzolja el a nézőket. Az 1990-es évekig némaságba burkolózó Albániáról szinte még ma sem... több»

#39415

rövidfilm

A filmben egy új dal sorsát láthatjuk a stúdióbeli próbáktól a koncertszínpadig.

Rendező: Lance Bangs

Tündérország – Ferenc útja
#39416

dokumentum

Külsőrekecsin. Forrófalva. Klézse. Apró, földutakon megközelíthető települések a Kárpátokon túl. Javarészt moldvai csángók lakják. Errefelé nem ritka a nyolc-tíz gyerekes... több»

Bauxit expedíció
#39417

dokumentum

Varga Livius, a népszerű zenész, szenvedélyes pecás, amatőr természetbúvár és műsorvezető olyan utazásra indul, ami jobban hasonlít egy Mars küldetésre vagy Holdraszállásra, mint... több»

A Nagy-Küküllő útja - Életvonal Erdély tenyerén
#39418

dokumentum

A Székelyföldet átszelő Nagy-Küküllő 220 kilométeres szakaszán nem csak a természet változatos és sokszínű, hanem az emberi történelem is. Több nemzetiség történelme,... több»

Rendező: Jakab Ervin

Zenei portré Dubrovay Lászlóról
#39419

életrajzi

A kiváló zeneszerző, Dubrovay László több évtizeden át a Zeneakadémia tanára , a filmben néhány jelentős műve keletkezéstörténetébe is beavatja a nézőt. több»

Rendező: Kisfaludy András

The Mayor: The Age of Riley
#39420

dokumentum | életrajzi | történelmi

A film egy ír demokrata politikusról szól, aki 40 éven keresztül volt Charleston település polgármestere az amerikai délen.

Rendező: Barbara Tranter