Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#51741

dokumentum

1921 nyár végén váratlan és meglepően sikeres felkelés tört ki Nyugat-Magyarországon a trianoni döntés miatt. Elérték, amit máshol nem sikerült, a népszavazást. Így Sopron, a... több»

Rendező: Harcsa Béla

Szereplők: Bródy Norbert

#51742

dokumentum

Portré a Los Angeles-i Filharmonikusok zenei és művészeti vezetőjéről, Gustavo Dudamelről.

Virágzó matyórózsa
#51744

dokumentum

A magyar népművészet egyik legszebb, legismertebb képviselője a matyók élő hagyománya, ők jelenítik meg a magyar népművészet folytonosságát. Az elmúlt évszázadban ez a sok... több»

Rendező: Kovacs Laszlo

Színváltó cápák
#51745

dokumentum

TV-ben (Nat. Geo. Wild, csütörtök 01:33)

A tudósok hosszú ideje gyanakodnak egy lenyűgöző képességre a nagy fehércápákkal kapcsolatban: feltételezésük szerint a híres ragadozók vadászsikerei mögött részben az áll,... több»

A szamár
#51747

NA A szamár  (2021)

dráma | rövidfilm

Egy elnéptelenedett falu nyugdíjasa számos nehézséggel szembesülve úgy dönt, hogy kivág egy fát, hogy túlélje a hideg napokat. Ez váratlan következményt szül, és végül arra... több»

Lenyűgőző otthonok
#51750

dokumentum

Dermot Bannon, Írország legismertebb építésze megmutatja nekünk a világ legelképesztőbb otthonait. Az epizódok főszereplői néha maguk az otthonok, néha pedig a mögöttük álló... több»

#51754

dokumentum

Ki volt Juhász Ferenc, aki sajátos szóteremtésével megújította a magyar irodalmi nyelvet? Ki volt a költő, aki történelmi korszakokon át mindig megőrizte saját hitét az írásban,... több»

#51755

dokumentum

Filmio

A Dráva, amely a magyar-horvát határ mentén kanyarog, egy tiszta folyó természetes partokkal és zátonyokkal. De a Dráva nem csak egy folyó: sok-sok története van. A filmben... több»

#51757

dokumentum

Christoph Wanner dokumentumfilmje az oroszországi Pyatak börtönszigeten élő fegyencek mindennapjairól. A kolostorból lett fegyintézet falai közt veszélyes bűnözők, gyilkosok és... több»

#51758

romantikus

Egy utazó író a Maldív-szigetekre látogat, és hall egy legendás hajóroncsról. A víz alatti üdülőhely idegenvezetőjének segítségével az elásott kincs helyett talán a szerelmet... több»

#51759

krimi

A sikeres Agatha Londonból Carley-be, egy aprócska faluba költözik, ahol nem sikerül rögtön beilleszkednie. Ráadásul az ő spenótos pitéje bizonyul a gyilkos fegyvernek egy... több»

Rendező: Geoffrey Sax

#51760

NA Munch  (2022)

dráma | életrajzi

A művészeti intézmény által elutasított, idősebb nővére elvesztése miatt gyászoló és szenvedélybetegségtől gyötört Edvard Munch, a világ egyik legnagyobb művészének életét... több»