Filmek

Legjobb filmek 2001-től 2010-ig

Saját filmes lista készítése
A plázák népe - Szülőfalum Budapest
#52921

dokumentum

A film a gomba módra szaporodó fővárosi bevásárló centrumok világába kíséri a nézőket. Megtudhatjuk milyen szempontok szerint tervezik az üzletközpontokat, kikből kerülnek ki a... több»

Sárga labda
#52922

filmetűd | rövidfilm

Egy kisfiú egy napja Kars-ban. Mivel a kutya megrágta a labdáját, újat kell szereznie a délutáni meccsig. Mindent megpróbál, hogy megoldja a helyzetet. Egész napos bolyongása egy város... több»

Bíró Lajos festőművész
#52923

életrajzi

Bíró Lajos festőművész magyar-, történelem- és rajzszakos tanárként szerzett diplomát Egerben. Politikai szerepvállalása miatt 1956 után börtönbe került, ahol napjait alkotással... több»

Rendező: Fekete Gábor

Visszatérés Bharatpurba
#52924

dokumentum

Van egy hely Indiában, ahol az ember és a természet páratlan kincset teremtett. A bharatpuri maharadzsa egykori vadászterülete száz év alatt a madarak csodálatos birodalma lett.... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Szereplők: Mosonyi Szabolcs

Lüktetés és hullámzás
#52925

dokumentum

A film a rádiócsillagászat, az egyik legfiatalabb tudományág európai történetének első pár évtizedét dolgozza fel két részben. Kevesen tudják, milyen sokat köszönhetünk a... több»

Rendező: Thernesz Vilmos

#52926

animáció | dráma | rövidfilm

Miután a madárijesztővel néhány kellemetlen eset történik, emberré válik és elhagyja helyzetét. Az úton meglát 2 másik madárijesztőt, akik körülményei rosszabbak az övénél.... több»

Rendező: Hazhir As'Adi

Elszakítva
#52927

NA Elszakítva  (2002)

dráma | rövidfilm

Ella és János egy értelmi fogyatékosokat gondozó intézetben egymásba szeretnek. Szerelmükből egy egészséges kislány születik. A Gyámügy nevelőszülőknél helyezi el Beatrixet.... több»

Womb - Méh
#52928

NA Womb - Méh  (2010)

dráma | játékfilm

A film története a klónozás etikai vetületét járja körül egy szerelmes történet által - egy nő klónozza elhunyt kedvesét, az autóbaleset áldozatául esett férfit ráadásul ő... több»

Sztálin James Bondja
#52929

dokumentum

Bár az apja német volt, ő maga pedig Berlinben folytatta tanulmányait, Richard Sorgénél az egész Szovjetunióban nem akadt elkötelezettebb kommunista. Se bátrabb… Hírszerzőként az... több»

Fellebbezésnek helye nincs!
#52930

dokumentum | történelmi

"Az ötvenhatosokra kirótt legtöbb halálos ítélet ezzel a mondattal zárult (az akkori szóhasználatban ez úgy szerepel: "a fellebezés lehetősége nélkül"). És nem volt apelláta az... több»

Che Guevara: az ember a mítosz mögött
#52931

dokumentum

Ötven évvel a halála után utazásra indulunk, hogy szétszedjük a hősies gerillaharcos mítoszát vallomásokkal, korábban nem látott dokumentumokkal és kevéssé ismert archív... több»

Isten angyalainak sokszor nincsen szárnya (Isten angyalainak sokszor nincsen szárnya)
#52932

dokumentum

A karácsonyi ünnepkör szimbolikájához hozzátartoznak az angyalok. A műsor a bibliai és a művészettörténeti hagyomány angyalokról szóló ábrázolásait mutatja be. Elhangzik... több»

Álom és szerelem: Inga Lindström: Esküvő Hardingsholmban
#52933

romantikus

A fiatal pilótanő kell, hogy elvigyen egy menyasszonyi ruhát Hardingsholm szigetére. A leendő vőlegény meghívja őt legénybúcsújára. A bulin mindenki ételmérgezést kap. Kiderül,... több»

Mélytengeri pokol 2
#52934

dokumentum

2010. április 26. Mexikói-öböl. Vajon mikorra áll helyre az egyensúly, amit a történelem eddigi legnagyobb tengeri olajkatasztrófája okozott? Számtalan tudományterület kutatói... több»

A mi kis városunk
#52935

Szerethető városban lakni - ez minden városlakó vágya. Ebben a műsorban a civilek is lehetőséget kapnak arra, hogy kitalálják, mit kezdenének egy térrel, egy épülettel vagy akár... több»

Minden kosár egy győzelem
#52937

dokumentum

A Magyar Kosárlabda Szövetség idén ünnepli 60 éves fennállását. A film elsősorban a sportág hazai létrejöttével, eddigi sikereivel foglalkozik, de természetesen érinti napjaink... több»

Rendező: Dobor Dezső

#52938

NA Eiland  (2016)

kaland | rövidfilm | vígjáték

A rövidfilm egy férfiról szól, aki megpróbálja felfedezni a világ szépségeit és egyediségét. több»

Rendező: Kuesti Fraun

Szereplők: Andreas Uehlein

Nádasdy Ádám
#52939

életrajzi

Az 1947-ben született Nádasdy Ádámot, aki a költészeten kívül nyelvészettel is foglalkozik mutatja be a Költői percek mai adása. "Tanítvány a mesternőhöz " című versét... több»

Rendező: Mérei Anna

103 szerda
#52940

NA 103 szerda  (2012)

rövidfilm

Mintha most válság lenne, mintha mindenki menni akarna... De hogy volt ez korábban? Nem felejt az ember gyorsabban, mint kellene? A magyar történelem válságok krónikája, és az állandó... több»