Filmek

Legjobb filmek 2001-től 2010-ig

Saját filmes lista készítése
Pszichonauták (Pszichonauták)
#52901

Pszichonauta: olyan személy, aki különféle tudatmódosító technikákat használva, például hallucinogén szerek segítségével, belső felfedező utazásokat tesz saját pszichéjében.A... több»

Melbourne 1956
#52902

dokumentum

Az 1956-os Melbourne-i Olimpiai Játékok hangulatát a magyarországi események jelentősen befolyásolták. A megnyitó ünnepségen versenyzőink fekete szalaggal átkötött Kossuth-címert... több»

Rendező: Sibalin György

#52903

dokumentum

Selmeczi Dániel, a világhíres természetfotós, és Sásdi Zsolt, a nemzetközi szinten is elismert búvároperatőr nem akármilyen kalandra vállalkoznak: végighajózzák a Vörös-tenger... több»

Rendező: Lerner Balázs, Sásdi Zsolt

Szereplők: Szersén Gyula

Erdélytől - Erdélyig, avagy A világ is megnőtt velünk
#52904

dokumentum

A sorozat Erdélyből elszármazott természetkutatókat, etnográfusokat, felfedező-utazókat mutat be, olyan személyiségeket akik a magyar, - de az egyetemes tudományosság és kultúra... több»

Rendező: Xantus Gábor

Találkozás a kertben
#52905

Gyulai Líviusz és Orosz István grafikus művészek és élvonalbeli rajzfilmesek munkabarátságáról szól a film, miközben betekintést nyerünk a magyar könyvillusztráció,... több»

Rálátást szeretnék a dolgokra...
#52906

dokumentum

Portréfilm Véssey Gábor festőművészről.

Rendező: Gulyás János

Idén Az év fája címet kapja:...
#52907

dokumentum

Dokumentumfilmünk az Egyesült Királyság legkülönlegesebb fáinak ered nyomába. Egy lélegzetelállító világgal ismerkedhetünk meg, miközben botanikusok, történészek és fotósok... több»

Izland, a hasadó sziget
#52908

dokumentum

A sokévnyi munkával Izlandon forgatott nagyszabású természetfilm nem a szokásos klisékre, hanem a sziget rejtőzködő és csak nehezen lefilmezhető élővilágára fókuszál.Végig... több»

Rendező: Török Zoltán

#52909

dráma

Miranda egy francia prostituált, aki napról napra él Phnom Penh külvárosában. Miután találkozik Pannával, egy árva kislánnyal, reményt és bátorságot merít belőle, hogy élete... több»

Vége
#52910

NA Vége  (2006)

dráma | rövidfilm

Hősünk élete romokban. Mi mást tehetne: megtervezi saját halálát. És nem is akárhogy! Csakhogy, menet közben a gondosan megtervezett gépezetbe porszem kerül...

Rendező: Borsos Miklós

Szereplők: Inotay Ákos

Termékeny káosz
#52911

dokumentum

A két részes film a fazekas mesterség rejtelmeiben kalauzolja a nézőket, nagyon megragadó szellemiséggel. Danielle de Montuallin a taize-i szerzetes rend tagja s úgy véli Szent Ágoston... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

#52912

animáció

Egy nyári reggelen a kuflik meghívót kapnak a rétlakóktól a szilveszteri jelmezbálba. Ezen kicsit csodálkoznak, hiszen nyár van, de elhatározzák, hogy mindenképpen elmennek.... több»

Kísérleti és kisjátékfilm versenyen kívül V.
#52913

Mérhetetlen (Cziráki Gergely, 8')Termosz érkezése, jelenléte, eltűnése (Hegedűs 2 László, 7')Mercy (Én ezzel mondom el) (Jávor Bence, 7')Hajnali beszéd (Medgyesi Gabriella, 13')A... több»

(terep) SZEMLE
#52914

road movie | rövidfilm

Helyszínkeresés. Mindig izgalmas feladat. Különösen érdekes, ha két főiskolás indul el, egy rendező és egy operatőr együtt készülő filmjükhöz megtalálni az igazi, a... több»

#52915

NA Fényévek  (2017)

dokumentum

Kevesen tudják, hogy a fényművészet megteremtésében, innovatív technikáinak fejlesztésében Magyarország és a hazai alkotóközösségek a nemzetközi élvonalban jártak és járnak... több»

A csipkék királynője
#52916

dokumentum

1902 karácsonyán a magyar iparművészek országos tárlatán a kiskunhalasi jótékony nőegylet "a szegény lányok által készített szép mintájú halasi csipkéket a művészi szépért... több»

Rendező: Matula Ágnes

Matuska
#52917

NA Matuska  (2008)

dokumentum | életrajzi

Matuska Szilveszter szülőfalujának, Csantavérnek hírhedt alakja, akit az első magyar terroristának tartanak világszerte. Számos rejtélyes történet társul személyéhez, de hogy melyik... több»

Rendező: Szász Csongor

Álomhotel - Thaiföld
#52918

kaland | romantikus

A sikeres hotelmenedzser, Markus König ezúttal roppant nehéz feladatot kap a szállodalánc tulajdonos nagynénitől. A feleségétől való válása óta Markus most látogat el először... több»

Rendező: Otto Retzer

Az én kis városom
#52919

animáció

Apró mozaikok gyerekkorom elsüllyedt világából. Kis boltok, házak, kisemberek, kis álmok...

Rendező: Gyulai Líviusz

Bibliothéque Pascal
#52920

A Bibliotheque Pascal című dráma a 41. Magyar Filmszemle fődíjas alkotása.