Filmek

Legjobb filmek 2001-től 2010-ig

Saját filmes lista készítése
Ramon Valle-Winand Gábor duó
#52881

zenés

A Kubában született, Hollandiában élő jazz-zongorista, Ramon Valle számos megjelent lemezén bizonyította már nem mindennapi tehetségét, művészi adottságait. A világ leghíresebb... több»

Rendező: Sebők György

A láthatatlan emelet
#52882

játékfilm | thriller

Egy fiatal tolvaj betör egy vidéki házba, ahol megtalálja egy korábbi lakó naplóját. Az ismeretlen személy lejegyezte a ház történelmét. Az események visszatekintések formájában... több»

#52883

NA Intrinsecus  (2017)

(1)

rövidfilm | thriller

Két jóbarát vitája egy hotelszobában, amely során kiderül, hogy a történetek és az emlékek nem ugyanazt a verziót mondják el a közelmúlt eseményeiről.

Altaussee
#52884

NA Altaussee  (2002)

dokumentum

Ausztria természeti szépségekben rendkívül gazdag vidékét mutatja be a film, amely a XIII. századtól volt a Habsburgok tulajdonában. A megélhetést a mai napig a só valamint a... több»

Rendező: Reviczky Katalin

Szomory Dezső zenéje
#52885

dokumentum

Ma már szinte idegenül cseng Szomory Dezső neve, pedig a XX. század elején ugyanúgy aktív, ismert tagja volt az irodalmi életnek, mint Ady, Babits vagy Kosztolányi. Cikkeit a Nyugat és a... több»

Rendező: Huszár Diána

Bűn volt a szó...
#52886

dokumentum

A filmben Moyses Márton tragikus sorsát idézik fel rokonai és barátai. A nagyajtai születésű, félig szász, félig székely származású, kiemelkedően tehetséges fiatalember... több»

Rendező: András Ferenc

Zsindelyes
#52887

NA Zsindelyes  (2008)

dokumentum

Érpatakon rendezték meg az országos pálinka konferenciát és Zsindelyes Fesztivált. Itt ismerhetjük meg a méltán hungarikumnak számító, országosan is eredetvédett meggypálinkát.

Rendező: Karászy Endre

Örvény
#52888

NA Örvény  (2010)

dokumentum

Ott álltunk egy düledező épület előtt. Ő arra gondolt, hogy ez a ház elég ok arra, hogy a gyámügy ne vegye el tőle a gyerekeket, én pedig arra, hogy ez az épület lesz az utolsó... több»

Egymást olvasva - Magyar regénytükör
#52889

dokumentum

Filmünk arra vállalkozik, hogy mozaikszerűen, a teljesség igénye nélkül felmutassa az ezredforduló táján született magyar nagyepikai alkotások műfaji és motivikus gazdagságát.... több»

Rendező: Mispál Attila

Kalácsok, piték, sütik - Húsvéti varázslat Európában
#52890

dokumentum

Milyen ételekkel ünneplik a húsvétot, Krisztus feltámadását Németországban, az Elba partján, Lengyelországban, Ausztriában, Szlovéniában vagy Olaszországban? Melyek a... több»

Gróf Széchenyi Zsigmond
#52891

dokumentum

Gróf Széchenyi Zsigmondot (1898-1967) a híres vadászt mutatja be a film, akinek vadászemlékeiből - ahogy ő nevezte "emlékzsákmányaiból" - írott könyvei másfél millió példányban... több»

Rendező: Kinyó F. Tamás

Klasszikus mesék - A kiskondás
#52892

családi

Augustin herceg nagyon szegény birodalmat örökölt édesapjától. Édesanyja tanácsára gazdag feleséget keres, így jut el a császár elkényeztetett lányához. Victoria hercegkisasszony... több»

Jazz Land Rhoda Scott koncert
#52893

zenés

Rhoda Scott és Laki Ákos közös koncertje a Hammond orgona és a szaxofon, klarinét összjátékára épül. Az orgona főként az egyházi és klasszikus zene hangszere, míg a szaxofon a... több»

Rendező: Seregély István

#52894

dokumentum | történelmi

Ki hallott egy Pszuszennész nevű fáraóról? Őt nevezzük ezüst fáraónak, mert tökéletes épségben megtalált koporsója színezüstből készült. Kiderül, hogy az Egyiptomi... több»

Lakatos Menyhért
#52895

életrajzi

Lakatos Menyhért 1926-ban született a Békés megyei Vésztőn, ahogy ők nevezték maguk között a cigány-Párizsban, a putrik világában. Édesanyja konokságának köszönheti a könyvek... több»

Rendező: Sára Balázs

#52896

NA Rewind  (2017)

rövidfilm | vígjáték

A rövidfilm arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi történne, ha az emberek visszamehetnének a múltba, hogy jóvátegyék a hibáikat. több»

Márkus, az erdélyi
#52897

dokumentum

Márkus János jelenleg Bécsben él, hangszerkészítő és restaurátor. De tipikus 20. századi erdélyi sors az övé tele kalanddal, vargabetűvel, megaláztatással és talpraállással.... több»

Rendező: Kamondi Zoltán

Dumatúra
#52898

NA Dumatúra  (2012)

játékfilm | rövidfilm

Ákos szerint a "dumatúra" az új évezred legfaszább élő-interaktív társasjátéka. Zsolt szerint azonban csak egy urban legend, aminek a nevét egy bukott exvivás segédszerkesztő... több»

Öngyilkosság
#52899

dokumentum

A film rövid kultúrtörténeti áttekintés után az öngyilkosság magyarországi helyzetét mutatja be. Szakemberek segítségével tárja fel a leggyakoribb okokat, amelyek növelik az... több»

Rendező: Répásy Ágnes

#52900

dokumentum

Richard "Chet" Rooney története, aki tanult a saját hibáiból, és a tanulságokat másokkal is megosztotta.

Rendező: Ted Vitale, Dan Vitale