Filmek

Legjobb filmek 2001-től 2010-ig

Saját filmes lista készítése
Miyu
#52861

NA Miyu  (2017)

rövidfilm

Miyu, a Budapesten tanuló fiatal japán lány balettművész szeretne lenni. több»

Rendező: Püsök Botond

Kísérleti és kisjátékfilm versenyen kívül VI.
#52862

Holnemvolt (Arany Gold Zoltán, 11')Aranypart '81 (Balogh János, 5')Emberkomplexus (Baráth Zsolt, 17')Hiszek egy Windowsban (Becsey Kristóf, 14')A 14-es viszonylat (Bernáth Milán, 9')Ördögi... több»

#52863

NA Magic Phone  (2016)

rövidfilm | vígjáték

A sorozat számos informatikai trükköt ismertet, melyeket alkalmazva elkápráztathatjuk ismerőseinket és barátainkat. Ebben az epizódban "telefonos kütyülés" folyik, azaz olyan... több»

Mannequins
#52864

NA Mannequins  (2017)

dokumentum | dráma | rövidfilm

Sofie, a kívülálló 13 éves lány hirtelen az osztálya által előadandó színdarab főszerepében találja magát.

Rendező: Natalia Ciepiel

A megye árvái
#52865

dokumentum | életrajzi

"A megye árvái" a "Mostohák" című film folytatása. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye önkormányzata megszüntette 33 hivatásos nevelőszülő állását, a nevelésükre bízott gyerekeket a... több»

Mi két hazát szeretünk
#52866

dokumentum

A film a felvidéki kitelepítésekre emlékezik, amelyekre a máig érvényben lévő Benes dekrétumok alapján 1947-ben került sort. A zömében magyarok lakta Felsőszeli lakosságát a... több»

Rendező: Mátis Lilla

Torták ásza - Különkiadás
#52867

valóságshow

Duff Goldman Baltimore legnevesebb édességgyárának méltán büszke tulajdonosa. Ő és mesteri csapata időről-időre a cukrászat remekműveivel kápráztatja el a csodás tortákra éhes... több»

Fekete fáraók: Az arany birodalma
#52868

dokumentum

Ha aranyról, piramisokról és ősi kultúráról hallunk, a legtöbbünknek Egyiptom jut az eszébe – ezúttal azonban a mai Szudán területén járunk, ahol évezredekkel ezelőtt a Kush... több»

A falképfestő - Patay László
#52869

dokumentum

Patay László a legtöbb falfelületet festette a XX. századi magyar művészek közül. A Ráckevén élő idős művész lakhelye katolikus templomát is újjávarázsolta. Élete fő... több»

Rendező: Csonda Judit

Ramon Valle-Winand Gábor duó
#52870

zenés

A Kubában született, Hollandiában élő jazz-zongorista, Ramon Valle számos megjelent lemezén bizonyította már nem mindennapi tehetségét, művészi adottságait. A világ leghíresebb... több»

Rendező: Sebők György

A láthatatlan emelet
#52871

játékfilm | thriller

Egy fiatal tolvaj betör egy vidéki házba, ahol megtalálja egy korábbi lakó naplóját. Az ismeretlen személy lejegyezte a ház történelmét. Az események visszatekintések formájában... több»

#52872

NA 52 Seconds  (2017)

dokumentum

Egy filmrendező három nappal a szülővárosát megrázó földrengés után kamerát ragad, hogy beszámoljon a történtekről.

Rendező: Javier Andrade

Altaussee
#52873

NA Altaussee  (2002)

dokumentum

Ausztria természeti szépségekben rendkívül gazdag vidékét mutatja be a film, amely a XIII. századtól volt a Habsburgok tulajdonában. A megélhetést a mai napig a só valamint a... több»

Rendező: Reviczky Katalin

Szomory Dezső zenéje
#52874

dokumentum

Ma már szinte idegenül cseng Szomory Dezső neve, pedig a XX. század elején ugyanúgy aktív, ismert tagja volt az irodalmi életnek, mint Ady, Babits vagy Kosztolányi. Cikkeit a Nyugat és a... több»

Rendező: Huszár Diána

Drifters
#52875

NA Drifters  (2017)

misztikus | rövidfilm

Egy férfi és egy nő kalandos utazásra indul. több»

Bűn volt a szó...
#52876

dokumentum

A filmben Moyses Márton tragikus sorsát idézik fel rokonai és barátai. A nagyajtai születésű, félig szász, félig székely származású, kiemelkedően tehetséges fiatalember... több»

Rendező: András Ferenc

Zsindelyes
#52877

NA Zsindelyes  (2008)

dokumentum

Érpatakon rendezték meg az országos pálinka konferenciát és Zsindelyes Fesztivált. Itt ismerhetjük meg a méltán hungarikumnak számító, országosan is eredetvédett meggypálinkát.

Rendező: Karászy Endre

#52878

thriller

 Lucy élete megváltozik, amikor saját elméje ellene fordul, és rémálmai valósággá válnak. több»

Örvény
#52879

NA Örvény  (2010)

dokumentum

Ott álltunk egy düledező épület előtt. Ő arra gondolt, hogy ez a ház elég ok arra, hogy a gyámügy ne vegye el tőle a gyerekeket, én pedig arra, hogy ez az épület lesz az utolsó... több»

#52880

dráma | rövidfilm

Néhány rendőrruhás férfiról szól a történet, akik teszik a dolgukat, miközben meg kell küzdeniük az alakítással és a környezettel is.