Filmek

Legjobb filmek 2001-től 2010-ig

Saját filmes lista készítése
Fényképezte Zsigmond Vilmos
#52841

dokumentum

„Ez egy olyan művészeti ág, amely a szemeddel indul. Kinyitod, megpillantasz valamit, az agyad feldolgozza, megnyomod a gombot, a végén pedig vagy kép lesz belőle, vagy sem. Nekem ez... több»

Két hazában... - 56-os magyar menekültek Ausztriában
#52842

dokumentum

1956 november 4.-ét követően 180.000 ember hagyta el Magyarországot Ausztria és kisebbrészt Jugoszlávia irányába. A győztes hatalmak megszállása alól alig egy évvel korábban... több»

Rendező: Szécsényi Anikó

Budapest, nőváros
#52843

"Mondja, mondja, kisasszony, magát nem ejti bámulatba, hogyennyi szépséget lát, és a szíve meg csak ver tovább?"Kőrösi Zoltán

#52844

NA Večírek  (2021)

vígjáték

Egymás után érkezenek a régi ismerős arcok egy osztálytalálkozóra. Hamarosan azonban megdöbbentő hírt kapnak egyik társukról, aki nem jön el az eseményre. A többiek elhatározzák,... több»

Molto Vivace - Úzgin Üver és Ghymes koncert az A38 Hajón (Molto Vivace - Úzgin Üver és Ghymes koncert az A38 Hajón)
#52845

zenés

A közép-európai világzenét és dzsesszt bemutató Molto Vivace széria márciusi fellépői a Ghymes, illetve az Úzgin Üver voltak. A Szarka testvérpár által húsz éve Nyitrán... több»

#52846

NA Bone Cold  (2020)

thriller

Egy tapasztalt Black Ops mesterlövész egy sikertelen küldetés után rémálomszerű menekülést kísérel meg, miközben a bosszúra elszánt ellenséges katonák követik, és valami baljós... több»

Moby Dick visszavág
#52847

dokumentum

Melville klasszikusa, a Moby Dick tanúsága szerint a bálnákat zsírjukért vadászták, hogy kenőanyagot és lámpaolajat készítsenek belőle. De vajon igaz-e a regény többi állítása?... több»

#52848

dokumentum

David Forest állatpreparátor visszatekint az életére, és az élet és a halál közötti vékony mezsgyéről elmélkedik. több»

Rendező: Dan Mooney

Népből nemzetté
#52849

dokumentum

Történeti alkotmánya csak Angliának és Magyarországnak van az egész világon.A miénk történelmünk majd ezer évét öleli fel, s méltó tükre identitásunknak, nemzeti és közjogi... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

A porond
#52850

NA A porond  (2003)

dokumentum

Filmünk egy sokak által kedvelt, de a kritika részéről kissé lebecsült műfaj, a cirkusz művészeit, az artistákat állítja a középpontba. Megemlékezünk a múlt nagyjairól, de... több»

Rendező: Csukás Sándor

Bibi és Tina - A nagy verseny
#52851

családi

Bibi Tinánál tölti a nyarat, de sajnos a kastélyba váratlan vendég érkezik, Sophia személyében. Tina és Sophia féltékenyek egymásra Alex miatt, akit Falko internátusba akar küldeni.... több»

Ghymes: Messzerepülő
#52852

zenés

Élő közvetítés a Szikincei Nagyszínpadról.

Rendező: Skultéti Róbert

#52853

dráma

A történet a Majdanon 2013 őszén lejátszódott eseményeket mutatja be, amikor is a hatóságok szétverték a tüntetőket. több»

Rendező: Igor Parfenov

Szereplők: Ellen Slusarchi

#52854

romantikus

Emily és Jabbar a véletlennek köszönhetően keresztezik egymás útját, s végül együtt indulnak el New York utcáin, miközben mind jobban megismerik egymást.

Pozsony anno
#52855

dokumentum

Szlovákok, magyarok és németek folyamatos, hol békés, hol konfliktusokkal terhelt együttéléséről mesélnek a Pozsony anno című film szereplői. S közben megismerjük a város... több»

Rendező: Kurucz Sándor

A három Bódi
#52856

dokumentum

A Szatmárnémetiben született három testvér életútját mutatja be a portrésorozat. Endre templomfestő, restaurátor; Sándor Károly fizikus, amatőr festőművész; István Tibor orvos,... több»

Rendező: Vida Sándor

Ízőrzők: Szentgál
#52857

dokumentum

A Bakony szívében fekvő Szentgál nemcsak szép templomairól, de ősi tiszafás természetvédelmi területéről is ismert. Lakói a gasztronómiában is őrzik hagyományaikat. Ételeik... több»

Rendező: Móczár István

The Water Never Stays
#52858

rövidfilm

Egy művész a csobogó víz hangjának hallgatása közben meditál és egy elképesztő vízióban lesz része. több»

Rendező: Yasuji Takahashi

Szereplők: Rensui

The Quartet - Live in Concert
#52859

zenés

A felvétel a Művészetek Palotája hangversenytermében készült 2005. május 23-án, ahol Oláh Kálmán a kiváló magyar zongoraművész és Tony Lakatos világhírű magyar származású... több»

Ásványok és emberek
#52860

dokumentum

A gyűjtemény történetét Dr. Weiszburg Tamás, az Ásványtár igazgatója mondja el az ásványtant oktató Természetrajzi Tanszék 1774-es alapításától a gyűjteménygyarapodás... több»

Rendező: Nagy Ernő