Filmek

Legjobb filmek 2001-től 2010-ig

Saját filmes lista készítése
#52821

NA Fatuma  (2018)

dráma

Netflix

Egy hagyományőrző vidéki nő története, aki az életét kockáztatta mindenféle jutalom vagy köszönet nélkül, hogy gondozza a férje földjeit, és törődjön a családdal. Rossz... több»

#52822

fantasy

Elszabadul egy ősi erő. Jason-nek  azonban sikerül meggyőznie barátait, hogy fogjanak össze és vegyék fel a harcot a szörny ellen. több»

40 éves a Balázs Béla Stúdió
#52823

dokumentum

A kísérleti film és a pályakezdő filmesek legfontosabb műhelye, a Balázs Béla Stúdió 1959-ben alakult meg. Az első két évben azonban filmek még nem készültek - a stúdió... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Denied Unemployment
#52824

dráma

Dontae Mathis nem csupán elveszíti állását, de ami még ennél is rosszab, hgy főnöke és munkatársai szabályosan elüldözik munkahelyéről. Hősünk idővel rájön, hogy az egész egy... több»

#52825

életrajzi

Az Ismeretlen ismerősök című műsorban sztárok és hírességek olyan oldalát ismerhetjük meg, melyet csak közeli barátaiknak mutatnak. A közéleti személyiségek otthonába... több»

#52826

akció | kaland

A történet Nublar szigetén játszódik 2005-ben. A sziget 120 mérfőldre található Costa Rica partjaitól és 87 mérföldre Sorna szigetétől. Néhány paleontológusnak nyoma veszett a... több»

#52827

dráma

Gyilkosság. Embervadászat. Lamantinok. Egy volt zsaru kénytelen visszatérni szülőföldjére, Floridába, hogy megtalálja egy philadelphiai maffiózó megszökött barátnőjét. Aminek egy... több»

#52828

NA Lunar Orbit  (2016)

dokumentum | életrajzi | zenés

A film bevezeti a nézőt a house stílusú zene világába, illetve egy stúdió életének mindennapjaiba. több»

American Revenge
#52829

akció

Egy rendőrből lett étteremtulajdonos új életcélt talál New York kínai negyedében, amikor a férfi egykori társának haláláért felelős kínai drogbáró belép az életébe. több»

Rendező: Daming Chen

Szereplők: Donnie Yen

Asszonyok a forradalomban
#52830

dokumentum

Hogyan élték meg az 1956-os forradalom eseményeit az asszonyok, akik olykor aktív harcosok voltak, olykor aggódó anyák és feleségek. A megtorlás hosszúra nyúlt évtizedeiből is bőven... több»

The Kidnapping of Edgardo Mortara
#52831

dráma | történelmi

1858-ban, Bolonyában egy izraelit kisfiút titokban megkeresztelnek, majd elszakítanak a családjától, hogy keresztényként neveljék fel őt. A szülők rengeteget fáradoznak azért, hogy... több»

Rendező: Steven Spielberg

Szereplők: Mark Rylance, Isaac Eshete

Adásunkat megszakítjuk - 1956 Magyar Rádió - Rádiósok emlékei
#52832

dokumentum | történelmi

Milyen szerepet töltött be az 1956-os forradalom alakulásában a Magyar Rádió? Az egykori munkatársak személyes visszaemlékezéseit láthatjuk a filmben a történelemformáló napokról.

Bireme
#52833

NA Bireme  (2006)

kísérleti film

Szimbiózis

Rendező: Baki Orsolya

A mulandóság gátja
#52834

dokumentum

"Három évig követtük nyomon a lebontásra váró Kopasz-gát életét. A napfényorsós kamera, a kamerában vágott, lejárt nyersanyag karcai, bevillanásai együtt lélegeznek az ott élő... több»

Rendező: Nemes Gyula

#52835

dráma

Nick Newell, a félkarú MMA-sportoló lehetőséget kap arra, hogy harcoljon a bajnoki címért.

Elsodort falvak (Almásháza - betelepülők)
#52836

dokumentum

A film az egyik legkisebb és legszebb magyar falu, az ötven lelkes Almásháza feltámadásáról szól. Arról, hogy ebbe a festői völgyben fekvő, de feledésre ítélt faluba hogyan tért... több»

A mi ágyunk
#52837

animáció

Családi peep-show extrákkal...

Rendező: M. Tóth Éva

#52838

dráma | romantikus

Romantikus horror-komédia egy diszfunkcionális házasságról egy hurrikán idején New York városában... több»

#52839

dokumentum

Huszonöt éves munkássága alatt Michael Haneke korunk egyik legfontosabb rendezőjévé vált. Idén a Szerelem című filmért Oscar-díjjal is kitüntették, de a szerzői filmek rajongói... több»

Fülesek és fejszések között
#52840

dokumentum

Az erdélyi magyarság "fülesek és fejszések között" játszódó kálváriáját idézi fel Sütő András naplója, a közelmúlt történelmét, az 1980 és 90 közötti évtizedet, a... több»

Rendező: Kormos Ildikó