Filmek

Legjobb filmek 2001-től 2010-ig

Saját filmes lista készítése
Magyar emlékek Krakkóban
#52801

dokumentum

Krakkó mindmáig Közép-Európa egyik meghatározó városa, bár politikai szerepét látszólag elvesztette. A hajdani koronázó székváros, a gótika, a reneszánsz, a barokk... több»

Rendező: Miklauzic Bence

Izmos királylányok
#52802

animáció

Az öreg király 12 lánya minden éjszaka eltûnik. Senki nem tudja hol járnak, merre járnak. A király eldönti, hogy végére jár a rejtélynek.

Rendező: Farkas Júlia

#52803

NA Game On  (2007)

dokumentum

Egy német játék show, amely heti rendszerességgel informálja a nézőket a játékokra vonatkozóan, komoly hangvételben is, de leginkább a komédia elemeit felhasználva. több»

#52804

NA Stage V  (2016)

(2)

akció | kaland | sci-fi

A földi népesség egy vírus miatt szakaszosan elkezd fogyni. Az 5. szakaszban már csak a gyerekek és a fiatalok maradnak életben, amikor is már nemcsak a vírus ellen kell megvédeniük... több»

Piros pöttyös
#52805

animáció

William és Bernard labdázik a parkban, de sírás lesz a vége? Mese a korhatárkarikától, avagy a kereskedelmi televíziók és az ORTT játszadozása a nézővel. Fanyar humorú kritika a... több»

Rendező: Vadócz Péter

Mahler: Ezrek szimfóniája
#52806

zenés

Az ünnepi koncerten Sólyom László köztársasági elnök köszönti az ezeréves egyházmegyét.A rendezvény zeneszakmai partnere a Pannon Filharmonikusok kibővített zenekara. Vezényel:... több»

Szent sírok
#52807

dokumentum

Nagy Konstantin császár templomokat építtetett Krisztus földi életének kitüntetett helyszínein. Így épült fel az első Szent Sír templom Jézus megfeszítésének és eltemetésének... több»

Rendező: Kovács Béla

Petrovics Emil: III. vonósnégyes
#52808

zenés

A több mint négy évtizedes múltra visszatekintő kvartett koncertjén ősbemutatóként hangzik el a vonósnégyes tradíció egyik legjelentősebb mai képviselőjének 3. kvartettje.... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Elefántmentés Afrikában: Hugh és az elefántcsontipar
#52809

dokumentum

Az orvvadászat egy évi 10 milliárd fontot termelő üzlet, ami az emberiség számára legkedvesebb állatfajokat taszítja a kihalás szélére. Az elmúlt 5 évben már kihalt három... több»

Társas-játék
#52810

rövidfilm

A műhely tagjainak életkora húsz alattitól hetven fölöttiig terjed. Szalay Bálint az alsó határba tartozik, de ez egyáltalán nem látszik a filmjén...

Vágtázó Életerő koncert
#52811

zenés

Ez a koncert utazás az élő Világegyetembe, a szenvedély végtelen, megalkuvás nélküli mélyrétegeibe a Vágtázó Életerő zenekar révén. Az áprilisi VHK-idéző estnek a Pecsa ódon... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

A Titicaca-tó rejtett titkai
#52812

dokumentum

Kétségtelenül a föld legrejtélyesebb tava. Egy tó, amelynek neve legendákat és lenyűgöző hiedelmeket idéz fel: a Titicaca-tó. Peru és Bolívia területén, az Andok hóborította... több»

Rendező: Frédéric Cordier

Vidámpark
#52813

NA Vidámpark  (2003)

dráma | rövidfilm

1999-ben pár S8-as tekercs mulandó rétegébe költöztettük az akkorra már igen elhagyatott székesfehérvári Vidámpark utolsó évét. Piros szívünk kicsi bádogfala. Nem engedtük csak... több»

Rendező: Garami Richárd

#52814

dokumentum

Dokumentumfilm Jean-Jacques Lebel 2009-es kiállításáról.

A magyar nép tájtörténete
#52815

dokumentum

A történeti sors, a társadalmi és gazdasági állapot, a földrajzi és nyelvi környezet tájanként és vidékenként másként alakította a magyar nép arculatát. A tájak jellegében és... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Barcasági csángók között
#52816

életrajzi

Hámos, rokolya, sárigcérnás ing, egylábra szabott lábbeli... Beke György író, újságíró, a IX-XI. században az Árpádházi királyok által betelepített besenyők leszármazottait... több»

Rendező: Szepesi Gábor

Szereplők: Beke György

Harmadnapon
#52817

NA Harmadnapon  (2013)

rövidfilm

Szeretheti- e egy anya jobban egyik gyerekét, mint a másikat? A tékozló fiú hazatérése című bibliai példázat szabad feldolgozása.

Egy nő
#52818

NA Egy nő  (2001)

A Vígszínház Háziszínpadán Esterházy Péter könyve, az Egy nő dramatizált változata elevenedik meg. A nézőtéren kis asztalok körül a közönség, a kísérő (Selmeczi György) a... több»

Gyarmathy Lívia
#52819

dokumentum | életrajzi

"Akinek bármely keserves kínok árán megadatott, hogy egy kamerán megnyomhatja a gombot, annak ma az a kötelessége, hogy azt az emberi gondolkodás humánusabbá tételéért tegye" - vallja... több»

Rendező: Péter Klára

#52820

romantikus

A film története szerint egy középkrú férfivel szakít a tőle sokkal fitalabb gyönyörű barátnője. Ezt követően hősünk belefut abba a lányba, akit már ezer éve nem látott, és... több»