Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Eszmények nélkül nem lehet élni...
#53241

dokumentum

Klebelsberg Kunó művelődéspolitikusról 1945 után sem a szakma, sem a nagyközönség nem kapott reális képet. Hosszú évtizedekig elhallgatás vagy igazságtalan félreértelmezés... több»

Rendező: Bakos Katalin

Csapda
#53242

NA Csapda  (2020)

életrajzi

A tragikusan személyes történet valódi eseményeken alapul a múlt század ötvenes éveiből. Šárka Maixnerová „Jiřina Štěpničková, szinésznő csapdában“ c. könyve alapján... több»

#53246

dokumentum

Maár Gyula portréfilmje Pilinszky Jánosról, amelyben a költő maga vall életéről, költészetéről és hitéről. több»

Rendező: Maár Gyula

Lenyűgőző otthonok
#53248

dokumentum

TV-ben (Spektrum Home, csütörtök 01:33)

Dermot Bannon, Írország legismertebb építésze megmutatja nekünk a világ legelképesztőbb otthonait. Az epizódok főszereplői néha maguk az otthonok, néha pedig a mögöttük álló... több»

Illyés Gyula – dokumentumtöredékek
#53249

dokumentum

A dokumentumtöredék a nagy költő életből elevenít fel pillanatokat írásai segítségével. több»

Rendező: Balogh Zsolt

#53252

dokumentum

Ki volt Juhász Ferenc, aki sajátos szóteremtésével megújította a magyar irodalmi nyelvet? Ki volt a költő, aki történelmi korszakokon át mindig megőrizte saját hitét az írásban,... több»

#53255

dokumentum

A jazz és a dekolonizáció összefonódik ebben a történelmi hullámvasútban, amely újraírja azt a hidegháborús epizódot, amely Abbey Lincoln és Max Roach zenészeket arra késztetett,... több»

#53256

dokumentum

Christoph Wanner dokumentumfilmje az oroszországi Pyatak börtönszigeten élő fegyencek mindennapjairól. A kolostorból lett fegyintézet falai közt veszélyes bűnözők, gyilkosok és... több»

#53257

családi | fantasy | kaland

Amikor a tizenöt éves Annabelle-t árvaházba küldik, két másik gyerekkel együtt megszökik, hogy megmentse a családja farmján élő állatokat, mielőtt kapzsi szomszédja, Bo Gilmer... több»