Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Molto Vivace - After Crying (Molto Vivace - After Crying)
#63461

zenés

Az idén fennállásának tizenkilencedik évébe lépő After Crying zenekar és alkotóműhely munkássága egyedülálló a hazai palettán, s a nemzetközi mezőnyben is ritkaságszámba megy.... több»

#63462

NA Namurihime  (2017)

dráma

Aochi úgy érzi, hogy sosem tud eleget aludni, és habár a környezete megpróbálja tudatosítani benne, hogy mindez csak az ő fejében létezik, nehéz eldönteni, hol húzódik a határ a... több»

Rendező: Kei Shichiri

Dekameron 2007
#63463

szkeccsfilm

"Egyszer egy ifjú némának tettette magát, és elszegődött kertésznek egy apácakolostorba. Az apácák pedig mind versengtek, hogy véle hálhassanak."Samu némának tetteti magát, és... több»

#63464

NA The Job  (2016)

dráma | horror | misztikus | rövidfilm | sci-fi | thriller

Jeff olyan munkát kap, ahol egy üres szobában kell tekernie egy kerékpárt. A hátsó keréktől egy drót vezet a falig, és a férfi érdeklődését felkelti, hogy mi lehet a fal mögött.

Rendező: Nick Blatt

Szereplők: Paul Sheehan, James Jelkin

Acélhang
#63465

NA Acélhang  (1997)

dokumentum

A film a Ganz-Mávag Acélhang kórusáról szól. A gyár már régóta nincs, de a kórus két éve ünnepelte fennállásának 125. évfordulóját. Történelmi kollázs, pannó a múltról... több»

Rendező: Silló Sándor

Mosztár
#63466

NA Mosztár  (2005)

dokumentum

Az 1566-ban épült mosztári Öreghídat, melyet a horvát tüzérek 1993-ban szétlőttek, július végén pompás ünnepség keretében adtak át. A hídnak semmiféle stratégiai jelentősége... több»

Rendező: Blaskó Márta

A látvány malmai - Diszel - Szentendre
#63467

dokumentum

A műsorban nézőinket olyan kiállítási helyszínekre hívjuk meg, amelyek eredetileg nem a képzőművészetet szolgálták, hanem több mint egy évszázadon át malomként működtek. Az... több»

Oroszlánszikla – A király hazatér
#63468

dokumentum

Hat fogságban született, hányattatott sorsú oroszlán várja, hogy elszállítsák Hollandiából a dél-afrikai Lionsrock Menhelyre, hogy életük utolsó éveit természetes élőhelyükön... több»

Garibaldi
#63469

NA Garibaldi  (2007)

dokumentum

A film Garibaldi születésének kétszázadik évfordulójára készült. A vörösinges tábornok neve összefonódott a magyar szabadságküzdelmekkel. Az emlékezés a "magyar" Garibaldiról... több»

Rendező: Kovács Béla

Szereplők: Csorba László

Barangolások Krétán
#63470

dokumentum

A kisfilm bemutatja a minoszi kultúra emlékeit, a knosszoszi és a phaiszthoszi palotát, láthatunk egy hagyományos falusi temetkezést, s egy búcsújáró helyet. Megismerhetjük a sziget... több»

Rendező: Zsupos Zoltán

Panel párbaj
#63471

filmetűd | rövidfilm

Egy régi stílus, egy mai problémakör új típusú képi megoldása.

A bálvány
#63472

NA A bálvány  (2003)

dokumentum

1950-ben 30 pályamű érkezett arra a pályázatra, amelyet egy Sztálinról készítendő hatalmas szobor megalkotására írtak ki. A visszaemlékezésekből kirajzolódik a szobor története.

Rendező: Dékány István

Imádság
#63473

NA Imádság  (2007)

dokumentum | életrajzi

Egy idős paraszt házaspár utolsó öt éve, küzdelme a mindennapi megélhetésért, a létért.

Rendező: Mohi Sándor

Szajhák és igricek
#63474

játékfilm

Róza madám és lányai szegényen, de boldogan élnek a malomban, a környék férfiembereinek legnagyobb örömére. Egy furfangos csavargó azonban mindent összekavar, a hatalom haragját... több»

Az öldöklés mestere
#63475

dokumentum

Az elvarázsolt emberiség egy szörnyű világban robotok közt éli az életét. Az Ego repülő fémmadarai felszántják a tiszta égboltot. A beteg tudat könyörtelen pusztításra készül.... több»

Kifutó
#63476

NA Kifutó  (2007)

dokumentum

Hogyan lehet meghonosítani Magyarországon a kutatásfejlesztést? Például úgynevezett spinn-off vállalkozások létrehozásával. Ezek a cégek a kutató és az egyetem együttműködésén... több»

Rendező: Ordódy György

Munkácsy Krisztus trilógiája
#63477

dokumentum

A debreceni Déri Múzeumban látható Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája, három hatalmas vászon, az 1881-es Krisztus Pilátus előtt, az 1884-es Golgota és az 1896-ban készült Ecce... több»

Rendező: Vida Mihály

Víz, víz, tiszta víz
#63478

dokumentum

Jó ideje búvárkodtam már, amikor egy hétvégi napon fogtam a búvárszemüvegemet, és behasaltam az Apátkúti-patakba. Alig győztem csodálkozni, milyen kristálytiszta volt a víz, és... több»

#63479

zenés

David Garrett 2010-es berlini koncertjének felvétele.

Szereplők: David Garrett

Dinosaurus Hungaricus
#63480

dokumentum

A Jurassic Park című amerikai film világsikere óta ismerni véljük a dinoszauruszokat. De éppen a film különleges képi világa és fordulatos meseszövése miatt hisszük is, meg nem is... több»

Rendező: Méry Zsuzsa