Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Csalétek
#63481

NA Csalétek  (2016)

dokumentum

A Csalétek című film alapvetően új módon közelíti meg a Helicon LIFE+ projekt keretében feltárt természetvédelmi kérdéseket. A parlagi sasok mérgezését és megmentését egy... több»

Rendező: Gauder Áron

Simándy József - vallomások szóban és zenében
#63482

zenés

Közreműködik: Meixner Mihály, Kovács Endre, az MRT Zenekara és Énekkara Ferencsik János vezényletével és az Állami Hangversenyzenekar.

Rendező: Komlós András

#63484

dokumentum | életrajzi | sportfilm | zenés

A film Robert Raven Kraft történetét meséli el, aki a déli partok legendája volt. több»

Út a siker felé
#63485

családi

Aida Memisevic életmódtanácsadó segítségével megismerhetjük az utat a siker felé. Aida szakértőkkel, sikeres üzletemberekkel, szellemi vezetőkkel, tanítókkal beszélget a sorozat... több»

Szereplők: Aida Memisevic

#63486

zenés

A film a pop királyának, Michael Jacksonnak a harmadik világ megsegítését célzó turnéjának müncheni állomását mutatja be. több»

Rendező: Paul Becher

Szereplők: Michael Jackson

Közelképben az operatőr
#63487

dokumentum

„A kép a rendező álma” (Tarkovszkij) Mégis a magyar operatőri iskola egyedülálló az egész világon. Az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos operatőr emlékei szerint szegények voltak, de... több»

Rendező: Muhi András

Az Alpesi klinika 4 − Kockázatos döntés
#63488

Valójában ez a nap egy szép napnak indul: Daniel és Miriam végre megesküszik. Még Daniel jó barátja, Stefan is odautazott az eseményre a családjával. De az esküvőt egy váratlan... több»

A damasztvirágok rajzolója
#63489

életrajzi

Székely Árpád a Sepsiszentgyörgyi Szövőgyár gépmestere, majd textiltervezője volt. Nyugdíjba vonulásáig kb. 300 féle damasztmintát rajzolt és ültetett át a szövőgépre. Az ő... több»

Rendező: Vida Sándor

Az Indiai esküvő
#63490

dokumentum | életrajzi

Egy gyors villanás, és máris Mumbai (Bombay) nyüzsgő világába csöppenünk, ahol indiai-magyar esküvőre kalauzoljuk nézőinket. Bemutatjuk a háromnapos esemény ceremóniáit,... több»

Rendező: Gerebics Sándor

Cooling Waters
#63491

dokumentum | rövidfilm

Szarajevóban emberek sürgölődnek egy elhagyott ház körül. A rövidfilmből kiderül, hogy kik is ők, és hogy milyen okból ténykednek ott.

Rendező: Jonas Scheu

#63492

NA Last Humans  (2017)

akció | horror

Hét hónap telt el a felkelés óta. Joelnek és Jade-nek túl kell élniük az új világban, de a dolog sokkal nehezebbé válik mint korábban tűnt. Vadászanak kettejükre, így mostantól... több»

Bozsik Yvette
#63493

dokumentum | életrajzi

Portré a modern magyar táncművészet eredeti tehetségű koreográfus-táncosáról. Kereteket nem tűrő személyisége, a mozgásművészet legkülönbözőbb elemeit ötvöző... több»

Rendező: Janisch Attila

Szereplők: Bozsik Yvette

End
#63494

NA End  (2013)

rövidfilm

„De hát az ember nem arra született, hogy legyőzzék. Az embert el lehet pusztítani, de nem lehet legyőzni.” Ernest Hemingway

Rendező: Oláh Katalin

Szereplők: Csukás Marci

#63495

vígjáték

Kid Norton mindig ügyesen bánt a szavakkal, de sajnos nehezen képes megbirkózni a felelősségekkel, ráadásul szenvedélybeteg is, imádja a hazárdjátékokat, legalábbis így ismeri őt... több»

Elmenni messze...
#63496

dokumentum

A Kormorán együttes 2001-ben ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját. Négyrészes sorozat mutatja be a Magyarországon különleges zenei stílust képviselő zenekart.Közreműködik:... több»

Rendező: Koltay Gergely

Győri Te Deum (Győri Te Deum)
#63497

dokumentum

Czigány György köszöntése 70. születésnapján.

#63498

vígjáték

Matto, a tengerbiológus Brazíliába megy, remélve, hogy delfinekkel foglalkozhat, amelyek szerinte a föld legintelligensebb teremtményei. Úgy gondolja, hogy az emberiség sokat köszönhet... több»

#63499

dráma

A sötét hangvételű dráma a drog- és alkoholfüggőségnek, illetve következményeinek a kérdését járja körül. több»

Kiskunhalas, a csipke városa
#63500

dokumentum

A film bemutatja a város történelmét, hagyományait, kulturális értékeit - kiemelve a világon egyedülálló csipke jelentőségét-, nevezetes épületeit (múzeum, könyvtár,... több»