Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
#66581

vígjáték

A Felson családnak egy dobása van, ha szeretné megmenteni malmát a bezárástól - egy elegáns vacsorán kell meggyőzniük a gazdag bankárt, hogy adjon nekik kölcsönt. Ám a sorsnak más... több»

#66582

NA Asbury Park  (2018)

dráma

1974-ben az Asbury Parkban minden a rock and roll-ról szólt, és ahol egy fiatal srác élete kalandját élte át. több»

Rendező: Peter Dobson

#66583

dráma

Egy 19. századi romantikus regény aktualizált változata, amely a finn szigetvilág egyik szigetén játszódik. több»

Szívügyem
#66584

NA Szívügyem  (1996)

dokumentum

Egy szívátültetésre váró férfi megrendítő története.

Rendező: Almási Tamás

Zeneház
#66585

NA Zeneház  (1996)

dokumentum

Stúdióbeszélgetés Dr. Kaizler Lászlóval, az egykori Siculis táncdalfesztivál fődíjas zeneszerzőjével.

Rendező: Zenglitzky Zoltán

Könyörtelen idők
#66586

dráma

A második világháború végén járunk, amikor a német hadvezetés még egyszer megkísérli, hogy föltartóztassa az előretörő szovjet csapatokat. Öt magyar katona - egy őrmester és... több»

In memoriam Hajnóczy Péter
#66587

filmetűd

A kamera a nagytehetségű, önpusztító életet élt író halála utáni napokban dolgozószobájában, hátramaradt tárgyai, képei, levelei között bolyong.

Rendező: Mátis Lilla

#66588

NA Variant  (2019)

sci-fi

Hosszas keresgélés után végre sikerül elfogni az ismeretlen lényt, aki a Baal nevet kapja. A tartályba zárt szörnyeteg menekülés közben megöli Jamie szüleit, a fiatal fiú pedig egy... több»

Christmastime
#66589

családi

Az őszinte imádságok megválaszolásra kerülnek, amikor egy nyolc éves fiú kislány a Mennyekből a Földre érkezik, hogy meggyógyítsa két egymástól teljesen független ember, Marie... több»

Columbo – A gyilkosság ártalmas az egészségre
#66590

krimi

Wade Anders a mostanság egyik legsikeresebb televíziós-show műsorvezetője. Egykoron Budd Clarke neve szerepelt a jelöltek élén, de az élet közbeszólt, és ezt Clarke az idő... több»

Nem szabad egyedül utazni – Márai Sándor
#66591

dokumentum

Márai Sándor írásain, naplóbejegyzésein keresztül mutatja be Kassa lelkületét, szellemiségét, illetve állítja szembe az író korának városát a maival. A filmben kizárólag... több»

A beszéd – Apponyi a magyar ügy védelmében
#66592

dokumentum | játékfilm

1920 januárjában, Párizsban szembesült a magyar békedelegáció az Antanthatalmak békefeltételeivel. A Történelmi Magyarország számára a modern korban ismert legsúlyosabb büntetést... több»

#66593

NA Szabadok  (2019)

dráma | musical | rövidfilm

Filmio

1956-ban egy magyar fiatalember, Antal, aki az Államvédelmi Hatóság munkatársa, csatlakozik a szovjetekhez a forradalom letörésében. Egy régi kedvenc dallam, amelyet Sára, Antal... több»

Rendező: Bernáth Szilárd

Szereplők: Vilmányi Benett

#66594

sci-fi

Miután bányászok egy csoportja bejut az IdaBelle nevű, az 1940-es években bezárt és újonnan megnyitott ezüstbányába, lepecsételt robbanóanyagokkal és olyan őskori lényekkel... több»

Rendező: Tommy G. Warren

#66595

horror

Amikor a Pine Hills nyári tábor vezetői előkészítik a tábort a következő szezonra, hirtelen megjelenik egy bajba jutott fiatal nő, aki azt állítja, egy titokzatos lény minden... több»

Gilbert Bécaud Budapesten
#66596

dokumentum

Részletek Gilbert Bécaud 1977-es budapesti koncertjéből. több»

Rendező: Szitányi András

MüpArt Classic - Sors-kérdések
#66597

zenés

A koncertfilmben a két kiváló zeneszerző, Johannes Brahms és Antonin Dvořák egy-egy műve hangzik el, melyet a sok hasonló jegyen túl a két zeneszerző barátsága is összeköt. több»

Rendező: Gémes Katalin

#66598

horror | rövidfilm

A filmet egyiptomi mítoszok ihlették. A Boogeyman egy legendás lény, akiben ha valaki elkezd hinni, akkor átveszi a hatalmat az egyén felett, és áldozatával megismerteti, hogy mi az igazi... több»

Rendező: Akram Lewiz

Cápák Amerikája
#66599

dokumentum

Arról, hogy az USA partjai mentén rengeteg cápa él, testükön csúnya sérülésnyomokat viselő szörfösök és fürdőzők sokasága tudna mesélni. De pontosan milyen fajok vadásznak... több»

A holdra szállás: A világ legnagyobb megtévesztése?
#66600

dokumentum

Az első holdra szállások után 1969-ben voltak, akik elhitték, hogy az megtörtént, mások pedig nem. A döntő válasz után kutatunk, hogy egyszer s mindenkorra pontot tegyünk a vita... több»