Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Ötvösremekek a Kárpát-medencéből
#66601

dokumentum

Az őskori népek életében különleges jelentősége volt a nemesfémeknek. Az aranyból, ezüstből, rézből és bronzból készült fegyverek, ékszerek és használati tárgyak hatalmi... több»

Rendező: Szakály István

Wolf Kati - Chorus
#66602

dokumentum

Koncertfelvétel a MOM Kulturális Központból. Új hangzás, 40 fős kórus, különleges látvány. A kórusvezetői végzettségét vette elő Wolf Kati a 2017. november 16-án tartott... több»

Hétfő
#66603

NA Hétfő  (2008)

filmetűd | rövidfilm

Egy kislány hétfője, mint akármelyik hűvös hétköznap, mennyei szemüvegen keresztül.

Unisex koncert
#66604

zenés

Az Unisex együttest Erdélyi László alapította és Szekeres Adriennt kérte fel énekesnek. Első albumuk 1997-ben jelent meg Szebb holnap címmel, melyen funky alapú sláger popzenét adtak... több»

Rendező: Sebők György

Perfidious
#66605

NA Perfidious  (2017)

akció | thriller

A film története szerint egy politikától inspirált író magánynomozásba kezd, miután mggyilkolják cseh származású menyasszonyát. A kutakodás eredményeként valami olyasmira derít... több»

A dal, amit adtam, létezik
#66606

dokumentum

Szörényi Levente a hazai rockzene egyik alapítója, kiemelkedő személyisége, 1995. április 26-án barátai, ismerősei körében ünnepelte 50. születésnapját a hármashatárhegyi... több»

SZFE 4
#66607

NA SZFE 4  (2004)

szkeccsfilm

Nővérek - Mátyássy Áron 9'Szilvia és Mirjam - Jánossy Natália 8'Vasárnapi ebéd - Krasznahorkai Balázs 7'Apu - Faur Anna 8'

#66608

animáció

Egy napon a Cukibolygó lakói arra ébrednek, hogy egy polip repült a bolygó fölé és eltakarja a Napot. Segítséget kérnek a szuperhős-ügynökségtől. A két hős elindul a polip ellen.... több»

Rendező: Máli Csaba

K4
#66609

NA K4  (2008)

szkeccsfilm

Salamon András: Meséld el... 5'Réthelyi András: Defekt 25'Perrin György: Szakadás 12'Kiss Rudolf Péter: Süti 19'Lakos Nóra: Hanna 17'

Út a halálba
#66610

dokumentum | történelmi

A roma holokauszt 60 évvel ezelőtti eseményeit a túlélőkkel készült interjúkból ismerhetjük meg, amelyek különböző helyszíneken - holokauszt-megemlékezés, lakóhelyükön, szűk... több»

Rendező: Fátyol Tivadar

Liszt Ferenc: Krisztus
#66611

A Magyar Bibliatársulat kezdeményezésére a katolikus, a református és az evangélikus egyház a 2008. esztendőt a Biblia évének nyilvánította. A debreceni Csokonai Színház egy... több»

A kékszemű
#66612

rövidfilm

A Király utcai albérletben nagy élet van: Pollák úr folyton az üzleten töri a fejét, Pollákné zsörtölődik, Jenőke rosszalkodik. Az albérletben náluk lakó házaspár pedig maga is... több»

A táska
#66613

NA A táska  (2002)

dráma | rövidfilm

Budapest egyik lepusztult iparcsarnokába várja egy férfi két társát, hogy megkapja tőlük a táskát, amely fontos tárgyat rejt...

Nincs asztalom, sem székem
#66614

dokumentum

A Hortobágyon ma még nyomokban fellelhető, hagyományos életformákat mutatja be a film. A csikósok és pásztorok életét, személyes életutakat és közös élményeket idéznek fel a... több»

Rendező: Cséke Zsolt

Amit a csontritkulásról tudni érdemes
#66615

dokumentum

A film bemutatja korunk egyik rettegett betegségét, a csontritkulást, amely minden negyedik nőt és minden hatodik férfit fenyeget. Megtudjuk, melyek az első tünetek, kik a leginkább... több»

Rendező: Dénes Gábor

Angelina Balerina: A vendégszereplés
#66616

animáció

Angelina és társai vendégszereplésre utaznak Miss Lilly szülőhazájába. A kislányok lépnek majd föl a Dakóviai Táncfesztivál nyitóünnepségén. Angelina, akit Lilly néni az... több»

A színészléten túl... – Gera Zoltán
#66617

életrajzi

Gera Zoltán a legsokoldalúbb és legműveltebb színészeink egyike. A portréfilm életének és művészi pályájának főbb állomásait örökíti meg interjú formájában, legjelentősebb... több»

A hetedik szoba
#66618

dokumentum

A hetedik szoba című irodalmi ismeretterjesztő filmsorozatunk olyan irodalomtörténeti titkokkal szeretné megismertetni a magyar irodalom kedvelőit, amely tények az adott író-költő... több»

Rendező: Mérei Anna

Santostól Sántosig
#66619

dokumentum

2007 májusában, az Ibero-Amerikai Héten egy brazil zenekar érkezett Pécsre. Az együttes rendhagyó módon a városi koncert mellett Baranya és Somogy megyei falvakba, Besencére,... több»

Rendező: Bencsik Róbert

Észak - észak
#66620

dráma

"Egy csendes, titokzatos lány biciklizik a tájban."Juli próbára teszi magát, egy nap alatt átbiciklizik a hegyen, ám estére haza kell érnie. Útja során találkozik eltévedt utazókkal,... több»