Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Kócos
#68821

NA Kócos  (2007)

dráma | rövidfilm

Kócos egészen különleges gyerek, mert épp olyan, mint a többi. Neki is épp azért kell iskolába járnia, mint a többieknek - hogy megtanuljon viselkedni. Hogy feleljen, ha kérdezik, hogy... több»

Rendező: Gerő Marcell

Nepál
#68822

NA Nepál  (1997)

dokumentum

A nagy hegy, vagyis a Himalája déli lankáin elterülő ország, Nepál társadalmi, vallási, szociális viszonyait próbálja megismertetni nézőivel a film. Évtizedekkel-évszázadokkal... több»

Rendező: Zenglitzky Zoltán

Vágtázó Csodaszarvas
#68823

zenés

Az ismert csillagász, Grandpierre Attila nyolcvanas-kilencvenes évekbeli kultikus zenekara, a Vágtázó Halottkémek 2000 körül feloszlott. 2004. decemberében, a Petőfi Csarnokban azonban... több»

Rendező: Vincze Zoltán

Party Pieces
#68824

vígjáték

Hét egyetemi barát néhány évvel a diploma megszerzése után újra találkozik. Néhányuk szép sikereket ért el, míg mások kevesebbet adott a sors. Vajon a köztük lévő ellentétek... több»

Dés
#68825

NA Dés  (2003)

dokumentum | életrajzi

A magyar zenei élet egyik kiemelkedő alakjáról, Dés Lászlóról készített portréfilmet Muhi Klára szerkesztő és Muhi András rendező az Inforg Stúdióban. Dés slágerei, musicaljei,... több»

Rendező: Muhi András

Meséld el...
#68826

dráma | rövidfilm

Ez a film az 1945 januárjában történt dunaparti nyilas tömeggyilkosságokat mondja el 5 percben. Helyszín: a pesti alsó rakpart, ahol egy hétköznap éjjel magyar állampolgárok százai -... több»

Szülők
#68827

NA Szülők  (2016)

dráma

A középkorú dán pár fia kirepül a családi fészekből, elköltözik otthonról. Kjeld és Vibeke elbizonytalanodnak a saját további életükkel kapcsolatban. Esben távollétében... több»

A téglafal mögött
#68828

játékfilm

Déry Tibor elbeszélésének hőse, Bódi elvtárs ismerősen valóságos életének helyszínei: a gyár, a külváros, az utcák ma is fellelhetők. Az ötvenes években sem volt már fiatal,... több»

Üzen a XVIII. század
#68829

dokumentum

Az 1994-95-ben a váci Fehérek Templomában történt kriptafeltárás során előkerült leletanyag a 18. században élt népesség életmódjára, mindennapjaira vet fényt. A film a leletek... több»

Rendező: Zsupos Zoltán

#68830

NA CarnieVille  (1970)

horror

Egy diáklány, aki retteg a bohócoktól, pánikba esik, ugyanis rettenetesen megrémíszti egy. Ezt követően majdnem túladagolja a nyugtatót, így életveszélyes állapotba kerül. Miután... több»

Fények a ködben
#68831

dokumentum

Dr. Varga László a Magyar Országgyűlés korelnöke, 93 évesen hunyt el. Jogász ember volt, aki komoly közéleti és politikai szerepet játszott bárhol élt is a világban. 1948-ban hagyta... több»

Panrásav
#68832

NA Panrásav  (2007)

dokumentum | életrajzi

Helyzetünket paradicsomiként vagy pokoliként is megélhetjük: minden a elfogásunktól függ. A filmben a Baltazár Színház Társulatának tagjaival találkozhatunk.

Rendező: Pudics Zsuzsanna

Protokoll szerint
#68833

dokumentum

A film bepillantást nyújt különféle társadalmi események előkészítésének kulisszatitkaiba...A Fórum Film Alapítvány létrehozójának, Fehéri Tamásnak hatalmas hazai és... több»

Rendező: Fehéri Tamás

Escape from Extinction
#68834

dokumentum

A film középpontjában a veszélyeztetett állatfajok állnak. A róluk készült ritka felvételek mellett állatvédőkkel és olyan kutatókkal és tudósokkal készített interjúkat mutat... több»

Rendező: Matthew R. Brady

Hegyaljai újrakezdés
#68835

életrajzi

A rendszerváltás utáni gazdasági anomáliák súlyosan érintették a hegyaljai borvidéket. Az Erdélyből elszármazó László Gyula a világban - főleg Dél-Afrikában - szerzett... több»

Rendező: Zöldi István

A szabadkai villamos történeti, irodalmi és képzőművészeti megközelítései
#68836

dokumentum

Elveszett sínek és rég volt villamosok nyomában jártunk Szabadkán, pontosan 35 évvel a villamosközlekedés megszűnése után. A "bordó vasállat" mintegy száz éven át csilingelte... több»

Trip
#68837

NA Trip  (2007)

dráma | rövidfilm

Utazás a realitás és irrealitás között fekvő határvidékre. Egy lány, egy fiú, egy rét, egy víztározó és egy LSD bélyeg. A többi már fikció.

Kis apokrif No.1.
#68838

dráma | rövidfilm

A valóság törékeny dolog. A film főhőse is elvész benne, és mindenhol magát látja. Minél több jelenik meg belőle, annál jobban megijed önmagától. Mundruczó Kornél szemledíjas... több»

Rendező: Mundruczó Kornél

Emlék nélkül
#68839

dráma | játékfilm

Egy férfi amnéziájából felépülve kevés sikerrel kutakodik múltja után, így jobb híján egy titokzatos nő nyomába ered, ha már saját életének felderítése kudarcba fulladni... több»

3 (történet a szerelemről)
#68840

romantikus | rövidfilm

3 kis epizód, három pillanatfelvétel, ahol a szerelem a főszereplő. Egy nehezebb sorsú házaspárt ismerünk meg elsőként, akik gondjaik közepette nem felejtették el ugyan, hogy... több»