Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Bolttúra
#68861

NA Bolttúra  (2020)

dokumentum

Sorozatunk célja, hogy bemutassuk, mitől, kiktől és hogyan működik az alapvető áruellátás Magyarországon a koronavírus-járvány idején is. Egyre több szó esik az egészségügyben... több»

Aaron Kaufman: Új utakon
#68862

dokumentum

Aaron Kaufman a világ autóépítési kultúrájának fontos szereplője. Világ körüli útján kihívásokkal teli ikonikus autóversenyeken vesz részt. több»

Mary Shelley's Monster
#68863

dráma | életrajzi

Mary Shelley retteg attól, hogy a tudatalattijában rejtőző sötétség a felszínre tör, ezért miközben a Frankenstein című regényén dolgozik, harcba keveredik saját "belső... több»

Házikaranténban
#68864

játékfilm

A film szereplője egy nagy család. A családtagok úgy élnek bezárva egy lakásban, hogy nincsen közöttük semmilyen interakció. A film cselekménye egyetlen nagy szobában, egy nappaliban... több»

A Húsvét-sziget elveszett világa
#68865

dokumentum

A Húsvét-sziget a Föld egyik legtávolabbi és legnehezebben megközelíthető szárazulata – az ember mégis meghódította, és egy virágzó, gyorsan gyarapodó kultúrát hozott létre... több»

I Feel Fine
#68866

NA I Feel Fine  (2016)

dráma

1980, Glasgow. A kamasz, drogtól zavarodott elméjű Johnny White alatt megrezeg a léc, amikor a hatóságok egy olyan bűneset elkövetésével vádolják meg, melyben nem bűnös. Egy... több»

Most már jöhetsz, Jézuska
#68867

rövidfilm

Nyírő József karácsonyi novellái közül az egyik legismertebb a Most már jöhetsz, Jézuska című írás. A Gyimesekben forgatott kisjátékfilm az eredeti történet két főszereplős... több»

Electric Kingdom
#68868

dokumentum

Szaud-Arábia első Formula-E rendezvénye hatalmas láncolatot indít el, ami talán mély változásokat is hozhat.

Rendező: David Darg

A vízüzemű Moszkvics utasai
#68869

dokumentum

Dokumentumfilm a hatvanas-hetvenes évek "huligánjairól", a pesti és szegedi galerikról.

Rendező: Kresalek Gábor

Karel
#68870

NA Karel  (2020)

dokumentum

Egyedülálló betekintés Karel Gott lelkébe és magánéletébe. több»

Szereplők: Karel Gott

Magyar szórványból a magyar csúcsra - 70 éves az Ilosvai
#68871

dokumentum

A nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes 1951-ben alakult, fő célja a felvidéki magyar néptánc kultúra hiteles képviselése otthon és külföldön egyaránt. Előadásmódjára... több»

Ahonnan elindultam
#68872

dokumentum

Turczel Lajos 1917-ben született Ipolyszalókon. Szülőföldjével való szoros kapcsolatáról beszél a szlovákiai magyar irodalom legjobb értője és kutatója.

Rendező: Nagy Imre

Szereplők: Turczel Lajos

#68873

dráma

Egy sokat tapasztalt csaló arra kényszerül, hogy megtanítsa egy fiatal versenyzőnek, hogyan lehet életben maradni és akadályversenyeket nyerni Midwestern-ben, felélesztve egy veszélyes... több»

Pompeji: A kitörés után
#68874

dokumentum

Tavaly bejutottunk Pompei városába, hogy új bizonyítékot tárjunk fel drámai végéről i.sz. 79-ben; idén a régész Raksha Dave visszatér a történész Dan Snow-val. több»

Dübörgő színek
#68875

életrajzi

Az erdélyi magyar kortárs művészet egyik élő klasszikusát mutatja be a film. Ha néhány szóval próbálnánk jellemezni Jakobovits Miklós világát, azt mondhatnánk: állandó... több»

Rendező: Nagy T. Katalin

A naplemente fonákja
#68876

dokumentum | musical

Ez a lírai dokumentumfilm Tolnai Ottó neves vajdasági irodalmár költészetére támaszkodva kalauzol el bennünket azokra a vidékekre, bácskai tájakra, városokba, amelyek meghatározták... több»

Rendező: Fejős Csilla

Középkori templomok Nógrád megyében
#68877

dokumentum

A film Nógrád megye 20 középkori templomát mutatja be. több»

Rendező: Shah Timor

István, az apostoli király
#68878

dokumentum

Ó, igazán boldog István, hogy lakása legyen a mennyekben felépítve örökkön, magát formálta az Úr hajlékává a földön! Szellemének fiatalkorában felvett szigorát élete végéig... több»

A Nagy Imre-per háttere
#68879

dokumentum

Ez a film célul tűzte ki, hogy bemutassa: milyen út vezetett a tárgyalásig, kik és milyen módon befolyásolták a koncepciós per végig menetelét. Vajon mennyire befolyásolta a hruscsovi... több»

Rendező: Zolcer János

A tudat forradalma
#68880

dokumentum

A mindfulness meditáció kaotikus, teljesítmény-orientált világunkban a csend és szemlélődés kicsiny szigete, amely kevesebb stresszt, jobb koncentrációs készséget és jobb... több»