Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Muravidék magyar szemmel
#68881

dokumentum

A Szlovéniában élő magyarság létszámát tekintve a legkisebb a határainkon túl élő magyarok között. Ők az igazi "felemagyarok". Problémáikkal, életfeltételeik alakulásával... több»

Rendező: Havas János

Ízőrzők: Tótkomlós
#68882

dokumentum

Tótkomlós Békés megyében fekvő, kétnyelvű, szlovák nemzetiségű település, ezért ételeik között nagyon sok hagyományos szlovák eredetű szerepel, mint a tepertős leveles bodag,... több»

Rendező: Móczár István

#68883

animáció | családi | dráma | rövidfilm

A film cselekménye egy hagyományos baszk ünnep megünneplése körül összpontosul, amelyen megfigyelhetőek a különböző szexista megnyilvánulások is.

Emelt fővel - Az igazság harcosa
#68884

akció

Nick Prescott épp Dallasba tart az FBI-os barátnőjéhez, amikor fegyveres rablásba keveredik. Ott tartózkodása sem alakul azonban zökkenőmentesen. Amikor meggyilkolják a tanúvédelmi... több»

R. B. kapitány - Radics Béla emlékére
#68885

dokumentum | életrajzi

"Láttam nemzedékem legjobb elméit az őrület romjaiban" - írja Allen Ginsberg "Üvöltés" című, híres, szabálytalan, tipikusan amerikai versében az 50-es évek közepén. Valami... több»

Rendező: Kisfaludy András

Muzsikás történet
#68886

dokumentum | zenés

A Muzsikás Együttes nem véletlenül világhírű: magas színvonalon, más műfajokra nyitottan, gyökereiket sosem megtagadva játszik népzenét, de ami talán még fontosabb, megőrzi és a... több»

Szent István öröksége a Drávaszögben
#68887

dokumentum

A Kárpát-medencében, a Duna és a Dráva összefolyásának ölelésében talán Vörösmart, Hercegszőllős és Laskó, esetleg Kopács voltak a Drávaszögben azok a települések, ahol... több»

Szibéria - Burjátia
#68888

dokumentum

„Burjátia megtanítja, hogy lehet élni előítéletek nélkül, hogy az ember és természet közötti egyensúly fenntartása több mint XXI. századi kulturális elvárás, és azt, hogy a... több»

Az 1956-os forradalom anatómiája
#68889

dokumentum

Filmünk a világ szemszögéből mutatja be azt a történelmi korszakot, amikor a magyar forradalom és szabadságharc zajlott. Történészeink mind egy-egy ország hozzáértő tudósai, akik... több»

Rendező: Ordódy György

Arckép sötét háttérrel
#68890

dokumentum

Kásás Andor tízéves korában elszakadt családjától, katonai középiskolába került. A II. világháborúban Donnál, a 23. könnyűhadosztály vezérkari főnökeként teljesített... több»

Rendező: Kisfaludy András

Úton
#68891

NA Úton  (2003)

dráma

Apokaliptikus vízió. Emberek menekülnek a városból. Mindenki csak magára számíthat. A menekülők között van egy testvérpár. Egyikük meghal. Halála senkit sem foglalkoztat, szinte... több»

Zarándokok - "A székely gyors második útja"
#68892

dokumentum

2009 pünkösdjén 850 zarándokkal a fedélzetén ismét útnak indult a Székely Gyors Budapestről. A magyar vonat Erdélyt átszelve jutott el Csíkszeredára a csíksomlyói pünkösd napján... több»

Rendező: Farkas Katalin

Rejtett nyomok: Az I. világháború (1914-1918)
#68893

dokumentum

1918. november 11-én az I. világháború szörnyű károkkal ért véget. Egy olyan konfliktus után volt mindez, amilyent az emberiség korábban nem látott. több»

Művész válaszút előtt
#68894

életrajzi

A Duna Televízió forgatócsoportja 1993-ban készített interjút korunk egyik legnagyobb rendezőjével, Andrzej Wajdával.

#68895

dokumentum

Egy dokumentumfilm a hoki videojátékok legendáiról.

Rézpillangó
#68896

játékfilm

Az irodalmi Nobel-díjas Sir William Golding azonos című drámájából készült filozofikus hangvételű tévéjáték az ókori Rómában játszódik, ahol az öreg, excentrikus Cézár... több»

Sao Paulo
#68897

NA Sao Paulo  (2003)

dokumentum

Sao Paulo, a brazil metropolisz több arcát mutatja egyszerre: rohamosan fejlődő, 21. századi oldala mellett megtalálható itt a nyomor és a szegénység is. A polgármester éppen ezért a... több»

A peresztrojka története
#68898

dokumentum

A peresztojka kiváltó okait, lefolyását bemutató dokumentumfilm. több»

Én, József Attila itt vagyok
#68899

életrajzi

83 éve halt meg József Attila. Kortársak, barátok emlékeznek a költőre, művészek idézik legszebb verseit. több»

Belegyökereztek Debrecenbe
#68900

dokumentum

id. Tankó Béla (1876-1946) filozófiai író, egyetemi tanár, Kolozsvárott végzett teológiát, 1914-ben a Debreceni Egyetem tanára lett, 1937-ben az egyetem rektora. if. Tankó Béla... több»