Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Tinti kalandjai
#68901

animáció

Tinti, a kedves kis kentaur bejárja az egész világot és izgalmas kalandokba keveredik, ám mindig eredményesen és hibáiból tanulva keveredik ki belőlük.

Mirijam Róth meseíró
#68902

dokumentum

A harmincas években Szlovákiából települt Izraelbe Mirijam Róth magyar ajkú zsidóasszony. A magyar irodalmon nevelkedett, ennek hatása érződik héber nyelven írott mesekönyvein.... több»

Rendező: Mátis Lilla

Kormorán - Angyalok énekei koncert
#68903

dokumentum

A Kormorán egy folk-rock, etno-rock, nemzeti rock zenekar. 1976-ban alapította Koltay Gergely és Papadimitriu Grigoris a formációt, amely a honi zenei életben elsőként ötvözte... több»

#68904

zenés

Az Egyesült Királyság egyik legsikeresebb zenei formációja visszatér, hogy egy fergeteges élő show-műsorral kápráztassa el a rajongókat! A Take That Wonderland néven futó... több»

Szeretlek (Szeretlek)
#68905

dokumentum | életrajzi

Judit születésüktől sérült gyerekekkel foglalkozik, nagy-nagy szeretettel és odaadással. Amikor maga is gyermeket vár, párjával, Zsolttal úgy döntenek, otthon szüli meg gyermekét.... több»

Alakok tájban - Lapok a Nagybányai Festőiskola történetéből (Alakok tájban - Lapok a Nagybányai Festőiskola történetéből)
#68906

dokumentum

A négy részből álló filmsorozat a nagybányai festőiskola életét mutatja be. Megismerkedünk az iskola legfontosabb festőegyéniségeinek főbb életrajzi adataival, ars poetica-jával,... több»

Udvarházak, kúriák
#68907

dokumentum

A "curia" kifejezést eleinte a nemesi telek megjelölésére használták, és csak később vonatkoztatták a telken épített nemesi udvarházra. Ezért még a 17. században is egyaránt... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Csintó - A vajda születésnapja (Csintó - A vajda születésnapja)
#68908

dokumentum

"Varga Ágota szerkesztő-rendezőt ösztöne és jó szerencséje - reméljük, tart még - a mi hazánk egyik, eddig ismeretlen bugyrába vezette: a tatai Öregtó klubba, L. László... több»

#68909

dokumentum

A londoni British Museum legújabb, mozivászonra szánt tárlatvezetése a Vikingek: Élet és legenda című kiállítást mutatja be. A tárlatról készült mozielőadás december 17-én... több»

Rendező: John Rooney

Szereplők: Bettany Hughes, Michael Wood

Banana Split
#68910

vígjáték

Tim és Joel gyerekkori jóbarátok, akik évek óta nem látták egymást. Mégis, mikor újra találkoznak, ugyanott tudják folytatni a beszélgetésüket, ahol abbahagyták. Az... több»

Mozgóképek cigányokról
#68911

dokumentum

Sára Sándor Cigányok című nagy port kavart dokumentumfilmjét, melyet első játékfilmje, az 1968-as Feldobott kő előtt még a Balázs Béla Stúdióban forgatott, mindenki ismeri. A... több»

Pofonok völgye, avagy Papp Lacit nem lehet legyőzni
#68912

dokumentum

A film a neves magyar ökölvívóbajnok, Papp László sportpályafutását örökíti meg. A jelenből visszatekintve, barátoknak, sporttársaknak, közéleti személyiségeknek és magának... több»

Poirot – Nyaraló gyilkosok
#68913

krimi

TV-ben (TV4, csütörtök 01:33)

Hercule Poirot, a híres detektív egy távoli, csendes kis üdülőszigetre érkezik, hogy kúráltassa magát, és pihentesse azokat a bizonyos „szürke kis agysejtjeit”, amelyek már... több»

#68914

romantikus

Sidharth anyja halálakor tér vissza Indiába, ahol fájdalmas emlékek kísértik. Mikor találkozik a régi bandával és felidézik, legjobb barátjának, Samnak öngyilkosságát, rájön,... több»

Szülőhazánkra vall
#68915

életrajzi

Ágh István költő, prózaíró, a portréfilmben mesél szülőföldjéről, szüleiről, testvéréről, Nagy László költőről, Iszkázon és budapesti helyszíneken. Fölidézi életének... több»

Rendező: Rudas Gábor

Szereplők: Ágh István, Papp János

Meghívó nélkül
#68917

dokumentum

Stockholmi exkluzív a Rolling Stones együttessel, Barry White Bécsben.

Rendező: Gerebics Sándor

#68918

animáció | dokumentum | háborús

Az animációs film a menekültválságot tárgyalja személyes hangvételben. több»

Rendező: Elmaz Ekrem

A fogadalom
#68919

NA A fogadalom  (1962)

Egy vallásos paraszt szamara meggyógyulásáért könyörög Istenhez, és fogadalmat tesz arra, hogy egy 30 mérföldnyi távolságban lévõ fakeresztet a bahiai templomba cipel. Miután... több»

Kossuth a művészetben
#68920

dokumentum

Kossuth Lajos a néphagyományban, az irodalomban, a képzőművészetben és a zenében. több»

Rendező: Horváth Tamás