Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69001

romantikus

A film története szerint egy középkrú férfivel szakít a tőle sokkal fitalabb gyönyörű barátnője. Ezt követően hősünk belefut abba a lányba, akit már ezer éve nem látott, és... több»

A hókirálynő bálja
#69002

családi

A gonosz Kőszáli Köpc fogságba ejtette az agg Óévet, hogy megállítsa az időt. Hőseink: Lilla, Döme és Bonifác megpróbálják kiszabadítani az öreget...

Kitüntetett borászok
#69003

dokumentum

A film két kiváló magyar borász, Tiffán Ede és Szepsy István portréja. A két név jól ismert szakmai körökben. Sikeres borászati vállalkozásuk már nemzetközi hírű. Sőt, miután... több»

Rendező: Zöldi István

Wiener Walzer
#69004

"Arra gondoltam egyszer, még a hetvenes években, hogy be kéne zsúfolni különböző embereket egy zárt térbe egy hullával, és kideríteni, ki hogyan viselkedik ebben a szituációban? A... több»

#69005

animáció

Filmio

Ezt a kollázsfilmet, amely szakít az animáció minden hagyományos eszközével, Tolsztoj Háború és béke című klasszikus regénye inspirálta, és amely Napóleon oroszországi... több»

Peer Gynt
#69006

NA Peer Gynt  (1988)

játékfilm

Henrik Johan Ibsen, korai írói álnevén Brynjolf Bjarme Rómában élt egy évet. Alkotói kedve új életre kelt, s Krisztiániába visszatérve megírta drámai költeményét, a Peer... több»

Mama Negra
#69007

NA Mama Negra  (2001)

dokumentum

Egy ecuadori kisvárosban, Latacungában valamikor a spanyol gyarmati uralom idején a fekete rabszolgák felkeltek fehér uraik ellen. A felkelés nem tartott sokáig, és végül az urak és a... több»

Rendező: Letenyei László

Taybeh - Fény a palesztin hegyeken
#69008

dokumentum

Taybeh palesztin falu Ciszjordániában, Jeruzsálemtől 30 km-re északra. Egészen különleges hely olyan szempontból, hogy lakossága teljes egészében keresztény, valamint abból a... több»

Református kollégiumok
#69009

dokumentum

A 16. század első felében megjelenő reformáció rendkívül gyorsan terjedt a három részre szakadt országban. A királyi udvar szerepét átvevő főúri udvarokban leltek támogatást a... több»

Rendező: Orbán Ágnes

A magyar föld borvidékei
#69010

dokumentum

Rövid, ám szemléletes áttekintést adunk arról, milyen módon alakult ki az a huszonkét borvidék, mely elnyerte a Történelmi Borvidék címet.

Rendező: Törköly Róbert

#69011

NA A beszéd  (2020)

játékfilm

Az első világháborút követően olyan békerendet kényszerítettek a vesztes oldalon álló országokra, köztük az Osztrák–Magyar Monarchiára, mely óriási érvágást jelentett a... több»

#69012

NA Immanence  (2022)

horror | thriller

Csillagászok egy csapata földönkívüliekre utaló nyomokra bukkan, a küldetésüket azonban hamar veszély kezdi el fenyegetni. több»

Találkozás Gion Nándorral
#69013

dokumentum

Gion Nándor: A postás, aki egy ujjal tudott fütyülni című novellájának megidézése mellett arról faggatjuk az írót, hogy mit jelent számára a szülőföld öröksége. Milyen... több»

Rendező: Halmy György

Balkezesség
#69014

dokumentum

A kétrészes film a balkezességről, az emberi "másság" egyik legelterjedtebb formájáról szól. Élményszerű riportok segítségével dokumentálja és tudományosan értelmezi a számos... több»

Rendező: Tényi István

#69015

fantasy

Elszabadul egy ősi erő. Jason-nek  azonban sikerül meggyőznie barátait, hogy fogjanak össze és vegyék fel a harcot a szörny ellen. több»

Mozgóképek cigányokról
#69016

dokumentum

Sára Sándor Cigányok című nagy port kavart dokumentumfilmjét, melyet első játékfilmje, az 1968-as Feldobott kő előtt még a Balázs Béla Stúdióban forgatott, mindenki ismeri. A... több»

Mondja, Struccné
#69017

játékfilm

Mama három csemetéjével megy ki az állatkertbe, és természetesen mind a három lurkó más állatot akar megnézni. Ezért az Ügyeletes Varázsló siet az anyuka segítségére, aki... több»

Gábor Miklós
#69018

életrajzi

Amikor hosszas elokészítés és egyeztetés után sikerült megfelelo idopontot találnunk az interjúhoz, még senki sem tudhatta, hogy ez lesz Gábor Miklós utolsó nyilvános szereplése.... több»

Rendező: Sipos István

Denied Unemployment
#69019

dráma

Dontae Mathis nem csupán elveszíti állását, de ami még ennél is rosszab, hgy főnöke és munkatársai szabályosan elüldözik munkahelyéről. Hősünk idővel rájön, hogy az egész egy... több»

Ó, szép fenyő!
#69020

dokumentum

A történet a 16. században Elzászban kezdődött. Itt állították az első fenyőfát és a paradicsom jelképeként érett, piros almákkal díszítették. Elzász ódon városkáiban,... több»

Szereplők: Matula Ágnes