Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Csoóri Sanyi történetei
#69041

dokumentum

Ifj. Csoóri Sándor egész életét és művészi tevékenységét meghatározó széki élményeiről, az ottani értékek, emberek iránti szeretetéről vall.

Rendező: Viczkó Tibor

Zürich, a béke szigete
#69042

dokumentum

A 15 perces film Zürich életébe enged bepillantást.

Rendező: Horváth Tamás

Legyek én az áldozat
#69043

dokumentum

Egy bátor és másokért tenni tudó XX. századi nő volt Salkaházi Sára, az ő életútját ismertetik a filmkészítők. 1899-ben született Kassán szállodatulajdonos szülőktől.... több»

Rendező: Hevér Zoltán

Porcukor
#69044

NA Porcukor  (2010)

rövidfilm

Zsolt egy kisállat-kereskedésben dolgozik. Egyik este arra megy haza, hogy barátnője összecsomagolta a cuccait és szakít vele. Miután nincs hova mennie, beköltözik a... több»

Gyöngykapu - Tőzsér Árpád költő portréja
#69045

életrajzi

A portréfilm a költő, tanár, szerkesztő és esztéta Tőzsér Árpád négy évtizedes munkásságát, a kisebbségi lét, a magány, a bezártság egyes állomásait követi nyomon. több»

Rendező: Vizi Mária

A főügyész felesége
#69046

játékfilm

A történet középpontjában egy fiatal ügyész áll, akinek sorsa, karrierje szorosan összefügg az 1956 utáni koncepciós perekkel. Az ügyészt megyei főügyésszé nevezik ki, s e... több»

Elégia Huszárik Zoltánról
#69047

dokumentum | életrajzi

Elégia Huszárik Zoltánról a filmköltőről és munkáiról 26 percben, Durkó Zsolt filmzenéjére.

Rendező: Mátis Lilla

Páneurópai Piknik 1989
#69048

dokumentum

A határok lebontása, egy világrendszer végleges felbomlása és Európa egyesülése 20 évvel ezelőtt Sopron mellett kezdődött. Az akkori események elindítóit, résztvevőit keresték... több»

Haumann Péter színművész
#69049

életrajzi

A portréfim a pályakép és a színészi ars poetica megrajzolása mellett fölidézi a nagy szerepeket, a legfontosabb alkotótársakat, de Haumann színész gyermekei révén hangsúlyt a kap... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Gumiember
#69050

NA Gumiember  (2002)

dráma | rövidfilm

Norbi alszik. Norbi alszik és álmodik.Olyan világba álmodja magát, ahol a rendes, hús-vér embereken kívül szomorú, elnyomott, másodlagos állampolgárokként gumiemberek is élnek. A... több»

Gogo és George
#69051

dokumentum

Barátjuk volt a fél világ Habsburg Ottótól Charlie Chaplinig. Otthonuk volt az egész világ New Yorktól Bejrútig. Dőry Ilona (Gogo) és Kovách György nem mindennapi szerelméről szól... több»

Rendező: Konecsny Emőke

Szereplők: Döry Ádám

Töredezett világ
#69052

dokumentum

Hazánkban megközelítőleg 16 ezer autista ember él, közülük 2000 tíz év alatti gyermek, akik mintegy 15 éve állnak az elkötelezett szakemberek figyelmének középpontjában. Ennek... több»

Rendező: Király Katalin

Selfie
#69053

NA Selfie  (2017)

akció | vígjáték

A film Tarantino stílusában készült. A történet középponttjában a századforduló popkultúrája, és az azt befolyásoló személyek és tényezők állnak. több»

Én és az ADHD
#69054

dokumentum

A dokumentumfilm az ADHD (hiperaktivitás, figyelemzavar szindróma) mögötti alapos bizonyítékot magyarázza el; az agynak egy olyan állapota, melytől a lakosság mintegy 3%-a szenved. Az... több»

Karácsony Kárpátalján
#69055

dokumentum

A ma Ukrajnához tartozó Kárpátalján élő magyar ajkú lakosság híven őrzi hagyományait. Ennek egyik bizonyítéka, hogy Decemberben Beregszászon betlehemes bemutatót szerveznek,... több»

Rendező: Bakos Katalin

Oroszlán a városban
#69056

dráma

Döbbenetes történetekkel találkozunk, amelyek főszereplői bolygónk legveszélyesebb fenevadai közé tartoznak. A Szörnyek hava szinte elképzelhetetlen lényeket hoz közel hozzánk –... több»

#69057

dokumentum

A Szahara ezúttal két arcáról is megmutatkozik. A gyönyörű homokdűnék ősi kultúrákat rejtenek maguk között, ugyanakkor napjainkban a kilátástalanság, az élet mindennapi... több»

Tűzgömbök
#69058

NA Tűzgömbök  (1975)

(1)

Thali Ambrust gyermekfejjel éri a II. világháború. Szülei vidékre küldik, hogy minél messzebb kerüljön az ostromra váró fővárostól. A ház, ahol édesanyja és húga élt,... több»

Ízőrzők: Siklós
#69059

családi | dokumentum

A váráról, szőlőjéről híres Siklós a Villányi-hegységtől délre, az Alföld legnyugatibb kiszögellésén, a Harkány-Nyárádi síkon fekszik. A versenyeket is nyert gasztronómiai... több»

Rendező: Móczár István

Vadvizek, meredek hegycsúcsok –– Az Enns völgye Stájerországban
#69060

dokumentum

125 kilométer hosszan húzódó festői vidék, egy hatalmas folyó és a vasipar fontos szállítási útvonalaként íródott gazdag történelem. Ez a stájer Enns völgye. Egy sebes sodrású... több»