Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69081

családi

Megbízható források szerint a 10 éves Lucy, aki valójában egy csendes és szeretetre méltó általános iskolás, épp egy bankot készül kirabolni Bietigheim-Bissingen sétálóutcájában.

Ahogy az Isten elrendeli... - Olga filmje
#69082

dokumentum | életrajzi

A fekete-fehér dokumentumfilm egy kászonújfalui cigány közösség életét mutatja be egy fiatalasszony sorsán keresztül. A nagy család belső kapcsolatait, érzelmi változásait, az... több»

Rendező: Mohi Sándor

I BCC, 2019
#69083

NA I BCC, 2019  (2019)

sportfilm

A világ legnagyobb pontyfogó versenyén 250 csapat méri össze tudását. Kövessék nyomon a Balatonon zajló viadal legizgalmasabb pillanatait, érezzék át a legnagyobb halak... több»

A nagy könyv
#69084

szkeccsfilm

A Nagy Könyv program célja az volt, hogy az embereket visszavezesse az irodalom világába a televízió segítségével. Egy szavazás keretében a nézők megválaszthatták, hogy mi ma... több»

A mekkai óratorony mérnöki csodája
#69085

dokumentum

Az iszlám szent városában, Mekkában található Abrádzs al-Bajt a világ legmagasabb óratornya. Az épület igazi mérnöki mestermunka, amely több mint 30 világrekordot tud magáénak,... több»

Brandon Thomas – Aldobolyi Nagy György – Szenes Iván: Charley nénje - zenés vígjáték két részben
#69086

zenés

Zenés vígjáték két részben. Az angol Brandon Thomas „Charley nénje” című darabja minden színházi rekordot megdöntött már. Az 1892-es londoni, szilveszteri ősbemutatója óta nem... több»

Ikonosztáz
#69087

NA Ikonosztáz  (2000)

játékfilm | történelmi

Ideológiákat vesztett korunkban, amikor polyvát vetünk, hogy készpénzt arassunk, talán nem haszontalan számba venni, hogy a portánkra lőcsölődő fogyasztói rend előtt mikor mit... több»

A Family's Fury
#69088

akció | thriller

A film története szerint öt gyerekből vérszomjas zsoldos válik, miután szüleikkel végeznek. A gyerekek először megpróbálnak elmenekülni, ám Pearl szerint szuper katonákat lehetne... több»

A mester tanítványai
#69089

dokumentum

A Párhuzamos töredékek című film forgatására érkezett rendező a forgatás előtti estét Hattula Moholy-Nagy (a művész lánya) és Andreas L. Hugh (a művész unokája) társaságában... több»

Rendező: Dessewffy Zsuzsa

Mostohák
#69090

NA Mostohák  (2000)

dokumentum

Harminchárom hivatásos nevelőszülőnél kétszázhetven gyerek nevelkedett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nagy békességben, egészen addig, míg az önkormányzatoknak előírt... több»

Rendező: Csillag Ádám

Húsvét-sziget: Egy civilizáció bukása
#69091

dokumentum

A Húsvét-sziget a Föld egyik legtávolabbi és legnehezebben megközelíthető szárazulata – az ember mégis meghódította, és egy virágzó, gyorsan gyarapodó kultúrát hozott létre... több»

Brigád Blues
#69092

dokumentum

Dokumentumfilm egy szocialista brigádról, amely állami gondozott gyerekeket patronált a hetvenes-nyolcvanas években. Ezek a fiatalok ma már megkeseredett felnőttek, akik csalódottan... több»

Zöldellő Horvátország – Ősi életforma a Száva mentén
#69093

dokumentum

Horvátországban, a Száva folyó mentén található Európa egyik legnagyobb, szinte érintetlen ártéri vizes élőhelye, a Lonjsko Polje. A film ezt a vidéket mutatja be a tavaszi áradás... több»

Amikor én még kissrác voltam
#69094

zenés

Fotók és rajzos elemek kombinációja asszociál játékosan az Illés zenekar népszerű szerzeményeire.

#69095

NA Veszélyroham  (2021)

(1)

akció | rövidfilm | sci-fi

Franklin (Tóth Péter Attila) egy napon találkozik egy József nevű férfival (Kilián Tibor), aki különleges, ámde veszélyes feladattal bízza meg Franklint: ha bemegy a közeli erdőbe,... több»

#69096

93 Panelkapcsolat  (1982)

(2)

dráma

Egy egymástól eltávolodó férj és feleség elgondolkodik a házasságuk legrosszabb vitájához vezető eseményeken. több»

Nagyon jó és hasznos film, ajánlom meggtekintésre mindenkinek. Érdemes elgondolkodni rajta, hogyan ment tönkre annyi ember élete, annyi család és generáció egy hülye utópista eszme miatt.
#69097

animáció | dráma | sportfilm

Seishiro Nagi, a lusta gimnazista másodéves, akire a "bosszantó" a legjobb szó, és osztálytársa, Reo Mikage felfedezi, hogy tehetséges a fociban, és a világbajnokság megnyeréséről... több»

#69098

88 Cirkusztestvérek  (2024)

(2)

dokumentum

Az egész estés dokumentumfilm tizenkét fiatal élményeit meséli el, akik 2020 elején lehetőséget kaptak arra, hogy a Baross Imre Művészeti Szakközépiskola exkluzív művészeti... több»

Sajnos csak az utolsó pillanatban értesültem a filmről, de megnéztem, és szerintem roppant izgalmas volt.
#69099

87 Motorosok  (2023)

(8)

dráma | krimi

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»

#69100

akció | dráma | krimi | musical | thriller

Arthur Fleck, az Arkham Elmegyógyintézet leghírhedtebb lakója, egy ismeretlen nő kíséretében szabadul ki a fogságból, odakint azonban hatalmas káosz uralkodik. Gotham City mocskos... több»