Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
A tudósító
#69061

dokumentum

Szentpétery Tibor életét meghatározta a fényképezés szeretete. Fiatal korában a természet megörökítésével kezdte, majd haditudósító lett, a háború után pedig családi... több»

Rendező: Sárközy Réka

#69062

dokumentum

A dokumentumfilm a Martin Kirch­berger rendezőt és stábját ért, 1991-es tragédiát dolgozza fel. több»

Rendező: Thomas Frickel

Ahol a birkák térdet hajtanak
#69063

dokumentum

"Csak azok lázadnak, fújnak gyűlöletet, akik nem szenvednek a történelem ostobaságai miatt, hanem most keresnek igazolást egyéni hatalmi terveikre, vágyaikra, maguk áruló tetteire.... több»

Rendező: Balogh Zsolt

NOX - Időntúl
#69064

zenés

A NOX zenekar 2008-as, a Sportarénában adott koncertjének felvétele. több»

A kém utolsó akciója
#69065

krimi

Alec Leamas évek óta irányítja a brit ügynökök nyugat-berlini és kelet-németországi bevetéseit. A kelet-német hírszerzésnek egy nap látványos csapást sikerül mérnie az... több»

A múzsa csókja
#69066

életrajzi | játékfilm

A múzsa csókja irodalmi tévéfilm legújabb epizódja klasszikus női írónkat, Kaffka Margitot és szerelmét, férjét, Bauer Ervint mutatja be, dramatizált jelenetekbe szőve Kaffka Margit... több»

Szarvasgombászás Erdélyben
#69067

dokumentum

Majd' mindenki hallott róla. Tudjuk, hogy ritka csemege, hogy disznókkal, kutyákkal keresik, majd kiássák. A föld alatt él és fekete, ezért régen az ördöghöz tartozónak hitték, és... több»

Fehér éjszakák - After Crying
#69068

életrajzi

"Minden, ami a lelkemet eddigi életemben a progresszív zenével kapcsolatban megérintette, ott szólt a színpadon az After Crying előadásában." - írta az egyik vezető amerikai zenei... több»

Rendező: Fuchs Lehel

Kőkorszaki jéghíd
#69069

dokumentum

Az amerikai Chesapeake-öbölből előkerülő rejtélyes tárgyi leletek sok hasonlóságot mutatnak az utolsó jégkorszak alatt keletkezett európai leletekkel. A két híres régésznek,... több»

Állvamaradás
#69070

rövidfilm

Utazol megszokottan a nem is túl zsúfolt villamoson. Körülötted holtfáradt emberek, de van, aki csak nézelődik. Aztán egyszer csak jön az ellenőr, kéri a jegyeket. És szörnyű dolog... több»

Tűzorgona
#69071

NA Tűzorgona  (2008)

dokumentum

Michel Moglia francia feltaláló és zenész a tűzorgonának nevezett hangszer feltalálója. Különleges hangszerével járja a világot. A filmsorozat az ő munkásságába tekint bele,... több»

Rendező: Bereczki Csaba

Szereplők: Michel Moglia

Jelszó: Fakanál
#69072

dokumentum

"A politikai emigráns nem vándor, nem turista, nem gazdasági ügyeskedő" - így fogalmaz Kurucz Sándor és Tölgyesi Ágnes portréfilmjének alanya, Vazul atya - aki '56-ban, az esztergomi... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

#69073

sci-fi

Dagon egy kiégett bérgyilkos, akit Kundilla, a rettegett maffiózó azzal bízott meg, hogy lopjon el egy embergyermeket. Amikor Dagon rájön, hogy megbízója meg akarja ölni és meg akarja... több»

Fitotron metodika
#69074

dokumentum

Dokumentumfilm a mesterséges növénynevelő berendezésekről.

Rendező: Hárs Mihály

Kazetta
#69075

NA Kazetta  (2010)

dokumentum | kísérleti film

A film alapjául szolgáló hanganyag egy általános iskolai osztálykirándulás során rögzített felvétel.

Rendező: Lichter Péter

Dávid és Kamilla
#69076

családi

A mesék szereplői olykor kisétálnak történeteikből és megkezdik hétköznapi életüket, mint ahogyan a hétköznapok hősei is ellátogatnak Hetedhétországon túlra. Dávid és Kamilla... több»

Rendező: Vizi Mária

Mondd el, Mandel!
#69077

életrajzi

Mandel Róbert együttese évtizedek óta változatlan személyi összetételben játszik. Az együttes 500 év magyar zenéjéből adott és ad nagysikerű koncerteket itthon és külföldön;... több»

Rendező: Szegezdy János

Szereplők: Mandel Róbert

#69078

életrajzi

Dokumentumfilm Victoria de los Angeles énekesnő életéről és művészetéről.

Tisztaberek
#69079

NA Tisztaberek  (2010)

dokumentum

Magyarország legszegényebb régiójában, egy Tisztaberek nevű faluban 1987-ben helyi cigányok 60-70 fős csoportja kegyetlenül agyonveri a "falu legerősebb magyarját", Csányi Sándor... több»

Rendező: Erdélyi János

Bentley: egy brit autólegenda
#69080

dokumentum

A Bentley, ez az eredendően brit vállalat, megnyitja kapuit a kamerák előtt, hogy bemutassa egy új szuperautó gyártását. A dokumentumfilm műsorvezetője egy kontrasztokkal teli világba... több»