Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
A Titanic kincsei
#69061

dokumentum

A Titanic roncsainak 1985-ös megtalálása számos régi kérdést megválaszolt – és aktuálissá tett egy újat: Mi legyen a sorsa az utasok személyes tárgyainak? Kit, kiket illetnek ezek... több»

#69062

NA Új lakók  (1978)

animáció

Filmio

Egy kentaur család beköltözik egy budapesti lakásba, azonban a lakók nem nézik jó szemmel az új jövevények furcsa életmódját. Amikor azonban eltűnnek, furcsa űrt hagynak maguk... több»

Rendező: Gyulai Líviusz

Gyermekfilmek - Július 30
#69063

-Száz éve történt: Földön, vízen, levegőben Rendező: Szoboszlay Péter-Gusztáv: Gusztáv kitesz magáért Rendező: Nepp József

Pirate's Passage
#69064

animáció | fantasy

Az új-skóciai Grey Rocksban élő fiatal fiú egy képzeletbeli kalóztól kér segítséget, hogy elmenekülhessen az iskolában őt vegzáló idősebb srácok elől. több»

Állatkerti mulatságok
#69065

zenés

Megzenésített állatversek a Petőfi Csarnokból, élőképek az Állatkertből, állatsimogatás a nézőtéren. Állati jó buli! több»

Rendező: Cs. Farkas Mihály

Szereplők: Makrai Pál

Pettson és Findusz/A Mikulás Masina
#69066

animáció

Pettson, a gazda kis farmján él, műveli a földjét, gondozza állatait. Az állatok közül is leghűségesebb társa Findus, szeretett macskája, aki sok örömet okoz, akivel sok-sok... több»

A tobzoska – A világ legkeresettebb állata
#69067

dokumentum

A tobzoska a Föld egyetlen valódi pikkelyes emlőse. Szinte semmit nem tudunk az életükről, de ezek az állatok tartanak egy sajnálatos rekordot: ők a legkeresettebb emlősök a... több»

Hajléka Istennek, hajléka embernek
#69068

dokumentum

Makovecz Imre tervezte Szászrégen egyik új nevezetességét, a DIÓ-házat. Demeter József református lelkész azért választotta ezt a nevet, mert szolgálatuk hármas egységre épül:... több»

Rendező: Makó Andrea

Mária ottan érzi jól magát
#69069

dokumentum

Film a máriaradnai búcsúról, ahol a Bánát még ma is hihetetlenül vegyes lakossága együtt imádkozik ugyanahhoz az istenhez.

Rendező: Tóth Péter Pál

#69070

dokumentum

A dokumentumfilmben a Seychelle-szigetekhez tartozó D'Arros szigettel ismerkedhetünk meg, melynek egyedülálló természeti kincsei és élővilága, ill. zártsága és érintetlensége... több»

A süllyedő falu
#69071

dokumentum | életrajzi

Egy apró magyar falu értetlenül szemléli süllyedését. Az okok rejtélyesek, feltárásukhoz nem jön segítség. József azonban örök optimista. Alkot, postáz, reménykedik.

Rendező: Szirmai Márton

Antall József 1315 napja
#69072

dokumentum

Antall József miniszterelnökként nem tudta teljesen megvalósítani elképzeléseit. Ennek objektív és szubjektív okai egyaránt voltak. Gazdasági, bel- és külpolitikai, valamint emberi... több»

Rendező: Dér András

Kádár János utolsó beszéde
#69073

dokumentum

1989. április 12-én az MSZMP központi Bizottságának zárt ülésén megjelent és felszólalt Kádár János, a párt 77 éves elnöke, aki ekkor már egy éve betegeskedett. Az utolsó szó... több»

Rendező: Sólyom András

#69074

dokumentum

Volt valaha Marco Polo, a világ legismertebb utazója Kínában? Ugyanis vita folyik arról, hogy a velencei könyve valóban személyes beszámoló-e a 13. századi középkori Kínai... több»

Alexandra Pavlovna, a magyarok királynéja
#69075

dokumentum

1799-ben Ferenc császár azért küldte el öccsét Szentpétervárra, hogy feleségül kérje Nagy Katalin cárnő kedvenc unokája, I. Pál cár leánya kezét. A tervezett házasság nem... több»

Rendező: Szakály István

A nagymacskák titkai
#69076

dokumentum

Az úttörő felfedezéseket tevő tudósok új bepillantást engednek a nagymacskák viselkedésébe és fiziológiájába. A nagymacskák hősei fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy megóvják... több»

Liszt Ferenc: Tasso
#69077

zenés

Liszt szimfonikus költeményeinek többsége irodalmi művek ihletésére született. Victor Hugo, Lamartine, Shakespeare, Herder, Schiller művei mellett azonban Zichy Mihály képsorai és... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Szereplők: Vásáry Tamás

Tween
#69078

NA Tween  (2017)

családi | dráma | rövidfilm

Barátság és rasszizmus egy tinilány történetén keresztül. több»

Calabria
#69079

NA Calabria  (2007)

dokumentum

Az "olasz csizma orra", Calabria. Hegycsúcsok, homokos és sziklás partok, türkizkék tenger, vendégszerető emberek, mennyei ízek és varázslatos hangulat. Odüsszeusz utazásainak... több»

#69080

dokumentum

Egy afrikai születésű művész állítása szerint megoldást talált a klímaváltozásra. Az őt ért kritikák ellenére továbbra is egy zöldebb és élhetőbb világért küzd.

Rendező: Mariette Faber