Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Szulamit
#69161

NA Szulamit  (2008)

dráma | rövidfilm

A Szulamit női név jelentése: békességet lelő, tökéletes. A főhős megmenti Szulamitot, aki különleges képességgel bír: rég elfeledett vagy tán sosemvolt emlékképeket hoz elő a... több»

Halottak Napja
#69162

dokumentum

Ezer évnél régebben ünnepli a keresztény egyház a mindenszentek napját és a halottak napját. Az ünnepet egész Európában tartják, s a katolikusokon kívül valamennyi valláshoz... több»

Rendező: Rudas Gábor

Falusi udvarlás
#69163

játékfilm

A kevéssé ismert mű témája a férfi-nő viszony. A páratlan emberismeret, a sziporkázó dialógusok sora, tehát minden, ami Shaw-ra oly jellemző, megtalálható e rövid egyfelvonásosban.

Hidegzuhany
#69164

NA Hidegzuhany  (2010)

dráma | rövidfilm

Amikor Róbert, a gimnazista szinjátszócsoport lelkes, naiv tagja megpróbálja visszahozni az előítéletek miatt elszökött roma fiút a nyári táborba, saját tudatlanságával és... több»

H, mint héja
#69165

dokumentum

Tíz évvel a nagy sikerű H, mint héja című film és könyv után Helen Mcdonald ismét arra vállalkozik, hogy egy héjával élje a mindennapjait. Addig, amíg a madár hozzákerül, Helen... több»

Rendező: Mike Birkhead

Csoóri Sanyi történetei
#69166

dokumentum

Ifj. Csoóri Sándor egész életét és művészi tevékenységét meghatározó széki élményeiről, az ottani értékek, emberek iránti szeretetéről vall.

Rendező: Viczkó Tibor

Zürich, a béke szigete
#69167

dokumentum

A 15 perces film Zürich életébe enged bepillantást.

Rendező: Horváth Tamás

Legyek én az áldozat
#69168

dokumentum

Egy bátor és másokért tenni tudó XX. századi nő volt Salkaházi Sára, az ő életútját ismertetik a filmkészítők. 1899-ben született Kassán szállodatulajdonos szülőktől.... több»

Rendező: Hevér Zoltán

Porcukor
#69169

NA Porcukor  (2010)

rövidfilm

Zsolt egy kisállat-kereskedésben dolgozik. Egyik este arra megy haza, hogy barátnője összecsomagolta a cuccait és szakít vele. Miután nincs hova mennie, beköltözik a... több»

Tornai József költő - A hívó hang
#69170

életrajzi

90. születésnapján köszöntjük a magyar kultúra "bartóki vonulatának" kiemelkedő képviselőjét, akinek életét, gondolkodását és művészetét mindmáig az igazság, az emberi... több»

A főügyész felesége
#69171

játékfilm

A történet középpontjában egy fiatal ügyész áll, akinek sorsa, karrierje szorosan összefügg az 1956 utáni koncepciós perekkel. Az ügyészt megyei főügyésszé nevezik ki, s e... több»

Elégia Huszárik Zoltánról
#69172

dokumentum | életrajzi

Elégia Huszárik Zoltánról a filmköltőről és munkáiról 26 percben, Durkó Zsolt filmzenéjére.

Rendező: Mátis Lilla

Páneurópai Piknik 1989
#69173

dokumentum

A határok lebontása, egy világrendszer végleges felbomlása és Európa egyesülése 20 évvel ezelőtt Sopron mellett kezdődött. Az akkori események elindítóit, résztvevőit keresték... több»

Otthonom lesz az Isten háza - Tardy László, a Mátyás-templom kántor-karnagya
#69174

életrajzi

Tardy László 1966 óta a Mátyás templom kántor-karnagya, így ezt a különleges szakrális teret most egy jelentős eseményekben gazdag életpálya fő helyszíneként is megcsodálhatjuk. több»

Rendező: Mohácsi Szilvia

Gumiember
#69175

NA Gumiember  (2002)

dráma | rövidfilm

Norbi alszik. Norbi alszik és álmodik.Olyan világba álmodja magát, ahol a rendes, hús-vér embereken kívül szomorú, elnyomott, másodlagos állampolgárokként gumiemberek is élnek. A... több»

Gogo és George
#69176

dokumentum

Barátjuk volt a fél világ Habsburg Ottótól Charlie Chaplinig. Otthonuk volt az egész világ New Yorktól Bejrútig. Dőry Ilona (Gogo) és Kovách György nem mindennapi szerelméről szól... több»

Rendező: Konecsny Emőke

Szereplők: Döry Ádám

Töredezett világ
#69177

dokumentum

Hazánkban megközelítőleg 16 ezer autista ember él, közülük 2000 tíz év alatti gyermek, akik mintegy 15 éve állnak az elkötelezett szakemberek figyelmének középpontjában. Ennek... több»

Rendező: Király Katalin

A katasztrófa – naplók 2017
#69178

dokumentum

2017-et számos jelentős hurrikán, áradások, két komoly földrengés és halálos erdőtüzek jellemezték. Szakértő elemzés segít a nézőknek megérteni az ezek mögött a... több»

Karácsony Kárpátalján
#69179

dokumentum

A ma Ukrajnához tartozó Kárpátalján élő magyar ajkú lakosság híven őrzi hagyományait. Ennek egyik bizonyítéka, hogy Decemberben Beregszászon betlehemes bemutatót szerveznek,... több»

Rendező: Bakos Katalin

Tűzgömbök
#69180

NA Tűzgömbök  (1975)

(1)

Thali Ambrust gyermekfejjel éri a II. világháború. Szülei vidékre küldik, hogy minél messzebb kerüljön az ostromra váró fővárostól. A ház, ahol édesanyja és húga élt,... több»