Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Temetetlen képek
#69141

dokumentum

Az 1956-os magyar forradalom egy sajátos nézőpontból-fotóművészek visszaemlékezései és az előkerült egykori képek alapján - mutatja be a film. Fényképszerűen elraktározott és... több»

Rendező: Kardos Sándor

Snagovi gyerekek
#69142

dokumentum

Azok a gyerekek, akik szüleikkel együtt 1956. november 4-én a Nagy Imre csoport tagjaiként családostól a Jugoszláv Követségre mentek, majd akiket innen a romániai Snagovba internáltak,... több»

Szatmári bál
#69143

táncfilm

Előadja a Budapest Táncegyüttes és zenekara.

Rendező: Kázsmér Kálmán

Futólépésben... - Botvay Károly gordonkaművész
#69144

életrajzi

A portréfilm ritka érzékenységgel mutatja be a kivételesen sikeres, de sok keserűséggel és fájdalommal is fémjelzett művészi pálya mögött álló hatalmas munkát és elszántságot. több»

Rendező: Petrovics Eszter

...hát, kösz...
#69145

dokumentum | életrajzi

Marika és Laci egy dunántúli elmeszociális intézet lakói. Betegséggel, megpróbáltatásokkal teli életük az intézet falain kívül, a szabadságért folytatott harcban. Kudarcok,... több»

Rendező: Janisch Vera

Szereplők: Lászai Mária, Nemes László

Uborkázók
#69146

NA Uborkázók  (2004)

dokumentum | életrajzi

Az ukrán határ mentén a földeken több ezer ukrajnai magyar és ukrán vállal munkát minden évben. A film egy uborkatáblában dolgozó feketemunkások életéről, gondjairól,... több»

Rendező: Erdélyi János

A király - Portréfilm Király Leventéről
#69147

életrajzi

Az 56 éve Szegedhez hűséges, kicsiny és híres főszerepeket hasonló odaadással játszó színművész őszinte vallomása életéről, szerepeiről, meghatározó rendezőiről,... több»

Rendező: Sára Júlia

Kiss József: Az angyalok nem sírnak
#69148

1956 októberének utolsó napjai és novemberének közepe. A győzelem, a szabadság, az együvé tartozás mámora, majd a leigázottság, a rabság, a tehetetlen düh pokla. Két felvonás.... több»

Truffel
#69149

NA Truffel  (2017)

vígjáték

A vígjátékot Jacques Feyder 1926-os, Gribiche című darabja ihlette.

Kíváncsiság
#69150

dokumentum

Kandi kamera anno... Pontosabban 1965-ben. S kiket lestünk meg? Kíváncsi pesti embereket, akiket különféle helyzetekben sikerült lencsevégre kapni a rejtett kamerával...

Rendező: Oláh Gábor

A nő és a politika - Jókai Anna
#69151

dokumentum

Jókai Anna írói pályája csak harminchárom éves korában indult, annak ellenére, hogy amióta a betűt megismerte, költőnek, írónak készült. A Magyar óra c. novella volt az ő "Hét... több»

Rendező: Mészáros Márta

Mikszáth Kálmán - Hagyományok és értékek (Mikszáth Kálmán - Hagyományok és értékek)
#69152

dokumentum

"Egy írót kitüntetni nem lehet sem diadalkapuval, sem koszorúkkal úgy, mint azzal, ha őt műveiben megismerik. Ez a legnagyobb jutalom." Az író ezen gondolatait mottóul is választhatták... több»

#69153

dokumentum

Cinego

A dokumentumfilm egy idős ember és egy kamasz fiú kölcsönös tanítási-tanulási folyamatába enged betekintést, az emberi kapcsolatok és a generációkat összekötő hidak... több»

Délután 5-kor
#69154

vígjáték

A centenáriumi Tolnay Klári sorozat következő darabja egy tüneményes vígjáték 1965-ből szórakoztató színészi alakításokkal és szellemes forgatókönyvvel. Ágnes, a Fazekas-ház... több»

Rendező: Seregi László

Szereplők: Tolnay Klári, Ráday Imre

A Felvidék magyar szemmel
#69155

dokumentum

A riportfilm bemutatja a felvidéki magyarság kulturális intézményrendszerét, amely a megváltozott körülmények között is igyekszik a nemzeti identitás megőrzését támogatni. Többek... több»

Rendező: Havas Péter

Rendezők cérnaszálon (Rendezők cérnaszálon)
#69156

dokumentum

Szabó István és Jirzi Menzel - a kortárs filmművészet kiemelkedő alakjai. Néhány nap különbséggel egyszerre töltik be 70. évüket. Több évtizedes barátságukat, közös és... több»

Ez volt a divat, ez lett a divat
#69157

dokumentum

Divat és politika összefüggéseit mutatja be a film könnyed, szórakoztató formában 1945-től a kilencvenes évekig, elsősorban magyarországi példákon.

#69158

dráma | vígjáték

Gazdag 10 évre betiltott groteszk szatírája. Két librettista, Rezső és Dezső úr egy völgy lakóit szedik össze, hogy operett-előadást csináljanak velük. A kiválasztott fiatal... több»

Rendező: Gazdag Gyula

Szereplők: Monori Lili

#69159

dráma | rövidfilm | sci-fi

Egy skizofrén nő úgy próbál elmenekülni az elmegyógyintézetből, hogy jelentkezik egy marsi misszióba. több»

Animare necesse est...
#69160

dokumentum

A sorozat célja a kortárs magyar animációs művészet néhány kiemelkedő személyiségének bemutatása műveik tükrében, s egyúttal a műfaj technikai sajátosságainak, érdekes... több»

Rendező: M. Tóth Éva