Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
Houdini varázslatos élete
#70421

dokumentum

Alan Davies kisfiú kora óta a bűvészet megszállottja, aki Houdini, a világ egyik legsikeresebb illuzionista és bűvész életét tárja fel. Miért volt Houdid a halált megvető... több»

Schindler
#70422

NA Schindler  (2019)

dokumentum

Az Oscar-díjas Sir Ben Kingsley beszéli el Oskar Schindler rendkívüli igaz történetét. A náci, aki ivással, szerencsejátékkal, kémkedéssel, zsarolásokkal és nőkkel teli évek után... több»

Gyökerek - Bartók Béla (1881-1945)
#70423

dokumentum

Bartók Béla életművéből korábban nem készült film, televíziós alkotás, mely a teljes életmű bemutatását tűzte ki célul. A filmet Bartók művei szövik át szorosan... több»

Rendező: Gaál István

Focus RS: A hétköznapi szupersportkocsi
#70424

dokumentum

A Ford RS gépkocsijai izgatott rajongók egész táborát gyűjtötte össze az 1960-as évek óta. Most első alkalommal egy forgatócsoport különleges engedélyt kapott arra, hogy... több»

Így készült a Mission: Impossible
#70425

Bepillantást nyerhetünk a legújabb Mission: Impossible film kulisszái mögé. több»

Szimulánsok
#70426

Egy kiskatona lelki válsága, melyet egy be nem teljesedő szerelem és a szülői kényszer idéz elő... Az újonc végső kétségbeesésében barátnője – egy pszichológusnak készülő... több»

A kenyérben a lelkünk is benne van...
#70427

dokumentum

Nagy Árpádné Szabó Éva eredetileg testnevelő tanár, mégis valami ellenállhatatlanul vonzotta, hogy édesapja Szabó Gergely pékmester szakmáját megtanulja s tovább folytassa a... több»

Rendező: Róka Ildikó

A második Pineng híd
#70428

dokumentum

A Pineng szigetét a Maláj-félszigettel összekötő második 16.9 km hosszú híd Délkelet-Ázsia leghosszabb hídja lesz. És az első, amelyet földrengésbiztosra terveztek. De mi... több»

Legendárium: Teller
#70429

dokumentum

Hogyan viszonyul Beethoven a hidrogénbombához? Evvel a kérdéssel indul Teller Ede, a világhírű tudós életét bemutató kétrészes film.

Rendező: Cselényi László

Átokföldje, avagy a Benes dekrétumok
#70430

dokumentum

"A Benes-dekrétumok érinthetetlenek. Prága téved, ha azt hiszi, hogy vége a vitának." Ez a két idézet cseh és német politikusoktól mutatja, hogy a vita létezik, az álláspontok pedig... több»

A Namib-sivatag oroszlánjai
#70431

dokumentum

Öt fiatal oroszlán története, melyeket nehéz feladat elé állított a természet: meg kell alapozniuk királyságukat a kietlen Namíb-sivatagban, ahol állandó éhezés, szomjazás és... több»

Amikor én még kissrác voltam
#70432

zenés

Fotók és rajzos elemek kombinációja asszociál játékosan az Illés zenekar népszerű szerzeményeire.

Papagáj
#70433

NA Papagáj  (2000)

dráma | rövidfilm

Pepin bácsi felhúz három nadrágot. Estére már Bohumil is hármat hord.

Rendező: Nemes Gyula

Szereplők: Mihók Barna, Nemes Gyula

A Bakony szikláin, hegymászás mindenkinek
#70434

dokumentum

A Bakony egy igazán magyaros középhegységünk. Lankás vonulatai vad szurdokvölgyeket rejtenek - egy felfedezésre váró zárkózott szépség. Ám azt kevesen tudják, hogy e... több»

Domokos Géza, az intézményépítő
#70435

dokumentum

Domokos Géza az erdélyi magyar irodalom és politika egyik meghatározó személyisége. Újságírás, szerkesztés, könyvkiadás és politika-fért bele az igen sűrű nyolc évtizedbe. A... több»

Rendező: Kántor László

Szereplők: Domokos Géza

Katonatörténet
#70436

dokumentum

A film egy személyes történet, amelyben a főszereplő, a Berlinben élő egyetemista lány nagyapja hadifogolynaplója nyomán elindul, hogy felkutassa a II. világháborúban nyugati... több»

Tékák a kálvárián
#70437

dokumentum

Az Erdély területén ma is megtalálható, felbecsülhetetlen értékű, magyar alapítású könyvtárak hosszú évtizedekig a nagyközönségtől és a kutatóktól is elzártan, szigorú... több»

Rendező: Xantus Gábor

Ég veled!
#70438

NA Ég veled!  (2005)

dráma | játékfilm

Az orosz űrhajós már hónapok óta vesztegel a MIR űrállomáson, de lehozatala egyre késik. Felesége rendszeresen felhívja őt az űrközpontból video-telefonon. Majd egy alkalommal... több»

Zojka szalonja
#70439

játékfilm

Zojka, azaz Zoja Gyenyiszovna a huszadik század huszas éveinek Moszkvájában varrodát nyit, hogy talpon maradhasson a történelem változó díszletei közepette. A varroda cégére és a... több»

Rendező: Félix László

#70440

dráma | rövidfilm

Két együtt ebédelő férfi egy komoly témát vitat meg...   több»