Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
#70461

dráma | kaland

Ioan Gruffud (Fantasztikus négyes 1-2.) játssza a címszerepet ebben az 1700-as évek végén játszódó, nagysikerű angol tévésorozatban, amely egy fiatal brit tengerésztiszt kalandjait... több»

In memoriam Hajnóczy Péter
#70462

filmetűd

A kamera a nagytehetségű, önpusztító életet élt író halála utáni napokban dolgozószobájában, hátramaradt tárgyai, képei, levelei között bolyong.

Rendező: Mátis Lilla

#70463

háborús

A második világháború idején játszódó katonai kalandfilmben az amerikai hadsereg egy afroamerikai katonáiból álló kis, speciális osztagot nem hivatalos mentőakcióra küld az... több»

Rendező: Steven Luke

Szereplők: Hiram A. Murray

Famous
#70464

NA Famous  (2015)

dráma | thriller

Egy fiatal, küszködő színész a manhattani gazdag hölgyek legkedveltebb "kísérője" lesz. De vajon milyen árat kell fizetnie a kétes hírnévért cserébe? több»

Diákszerelem
#70465

rövidfilm

Egy kis moziban elszakad a film. Az idős jegyszedő néni elmeséli a történet hátralévő részét, ám a nézők nem akarnak belenyugodni abba, hogy a film rosszul végződik.

Rendező: Szomjas György

Szereplők: Dajka Margit

Columbo – A gyilkosság ártalmas az egészségre
#70466

krimi

Wade Anders a mostanság egyik legsikeresebb televíziós-show műsorvezetője. Egykoron Budd Clarke neve szerepelt a jelöltek élén, de az élet közbeszólt, és ezt Clarke az idő... több»

#70467

NA Hé, Te!  (1977)

animáció

Filmio

Ahogy a rendező fogalmazott, ez a film „egy szociálpszichológiai doktrína arról, hogy mi történik, ha egy aggódó, elnyomott emberből rossz helyen szabadul fel a frusztráció, és egy... több»

Rendező: Szoboszlay Péter

#70468

NA The Burning  (2015)

Amikor egy tűzvész söpör végig egy esőerdőn, a szegény dohánytermesztő család élete komoly veszélybe kerül. A család feje, João (Chico Díaz) meggyanúsít egy könyörtelen... több»

Szereplők: Gael García Bernal

Nekem közöm van a világhoz - Ganczaugh Miklós festőművész
#70469

dokumentum

A filmben egy egész valóját – életvitelét, gondolkodásmódját, művészetét-betöltő Isten hívő ember portréja bontakozik ki. Önvallomás, de egyben értő művésztársak és... több»

#70470

dráma | thriller

Miután a testvére váratlanul meghalt, egy fiatal anya hazatér szülővárosukba, hogy jobban megismerje néhai nővére barátait, rövidesen azonban kiderül, hogy semmi sem az, aminek látszik. több»

#70471

dokumentum

A Náci szuperágyú című dokumentumfilm egy olyan titkos fegyver történetét ismerteti, melynek kidolgozásával a németek kísérleteztek a második világháború alatt. A hatalmas ágyú... több»

A székely gyémánt – A korondi aragonitcsiszolás története
#70472

dokumentum

Korond a székelyföldi kerámiaművészet fellegvára, azt azonban kevesen tudják, hogy a község határában, a Csiga-domb mélyéről a Kárpát-medence legkülönlegesebb ásványvize tör... több»

The Olive Sisters
#70473

Kik vagyunk valójában, és miért fontos a család az ember életében? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Amanda Hampson nagy sikerű regényének filmadaptációja.

#70474

NA iGilbert  (2018)

dráma

Gilbert Gonzalez úgy érzi, nem áll kapcsolatban a világgal. 39 éves, szűz, túlsúlyos és szarkasztikus, kibírhatatlan anyjával él. Fél az élettől és az emberektől, mégis szomjazza... több»

#70475

dokumentum

A 2015 áprilisában a Himalája térségében kipattant földrengés súlyos károkat okozott Nepálban: több ezren meghaltak, több százezer lakóház összedőlt, az utak jelentős része... több»

Arany a földben: Szenzációs kincsleletek
#70476

dokumentum

Elásott kincset találni minden gyerek és felnőtt álma, a legtöbbünknek azonban sose adatik meg a meggazdagodás efféle romantikus módja. Kivételek mégis akadnak: az elmúlt... több»

A Divaldok
#70477

NA A Divaldok  (2000)

dokumentum | életrajzi

Ez a lírai film a Franciaországból származó, majd a Felvidéken - Eperjesen - letelepedett Divald família öt családtagját: az 1830-ban született Károlyt és fiainak életét és... több»

Rendező: Vékás Péter

Kína Schindlerjei
#70478

dokumentum

Dr. Feng Shan Ho kínai diplomata az 1930-as évek végén Bécsben volt szolgálatban, amikor a nácik elkezdték az osztrák zsidóság üldözését és deportálását. Az emberséges... több»

Afrikában születtek: Túlélni a gyerekkort
#70480

dokumentum

Az újszülött ragadozók éppen olyan sérülékenyek a vadonban, mint növényevő társaik. A családjuk feladata megvédeni őket, és megtanítani nekik a szavannán való életben maradás... több»