Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
Béni bácsi
#70481

dokumentum

Gaál István utolsó pillanatban készített filmet mesteréről, "testvéréről", barátjáról. A sugárzó egyéniség ereje, s a film személyes hangvétele minden lelket megérint.

Rendező: Gaál István

#70482

dokumentum | rövidfilm

A dokumentumfilm Toronto legrégebbi cross-dressing üzletébe kalauzolja el a nézőt.

Rendező: Lisa Rideout

Mikro techno
#70483

A film egy virtuális, többnyire az Interneten keresztül szerveződő, de jellemzően Miskolc város köré csoportosuló, magukat elektrógereknek nevező fiatalokból álló közösségről... több»

Rendező: Nagy István

Ízőrzők: Deszk
#70484

dokumentum

Szegedtől 10 kilométerre fekszik Deszk, ez a szerbek által is lakott nemzetiségi település. A hagyományos szerb ételek közül megismerhetjük a gibanicát, a cserépedényben, nyílt... több»

Rendező: Móczár István

#70485

dokumentum

Az óriásüstökös című dokumentumfilm annak lehetőségét boncolgatja, hogy vajon mi történne a Földdel és lakóival, ha eltalálná egy kisbolygó? Sötétség borítaná be bolygónkat... több»

#70486

dráma

Bobo-Dioulasso szexmunkásai éjszakánként Ms Codara bízzák gyermekeiket, aki igyekszik mindannyiuknak alibit biztosítani. több»

Rákóczi-fantázia
#70487

dokumentum

A szabadságharc bukása után a fejedelem éveket töltött francia földön. Előbb a Napkirály udvarában, majd a kamalduli szerzetesek életét élve. Szíve végakarata szerint mai napig... több»

Mátyás, Mátyás
#70488

animáció | dokumentum

„Mátyás király valamikor ’90 októberének végén halt meg Bécsben. Megmérgezték. Egy este fügét evett, és reggelre meghalt. Már éjszaka is már nagyon rosszul volt, és... több»

Szunnyadó Tisza táján...
#70489

dokumentum

A Délvidék egyik legöregebb mezővárosában, a Tisza-parti Zentán felszentelték a vajdasági magyarság szellemi fellegvárát, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetet. A délvidéki... több»

Rendező: Bakos Katalin

Showdown
#70490

NA Showdown  (2009)

dráma | rövidfilm

Két kislány ugyanakkor nyaral, ugyanazon a helyen, és ugyanabba a fiatalemberbe szeret bele. Az egyik találkozóra hívja a másikat, hogy elejét vegye a rivalizálásnak. A félelmetes... több»

Hiteles életet kell élni - Portréfilm Veress Sándor László festőművészről
#70491

életrajzi

A film gerincét a festőművész-tanár és tanítványa izgalmas párbeszéde alkotja festészetről, zenéről, hitelességről, a Mester különböző festői korszakainak változásairól,... több»

Rendező: Gulyás János

A színésznő és a halál
#70492

dokumentum

Fiatal színésznő (Kathleen Gáti) visszaemlékezése arra a nyolc - szeretettel, szenvedéssel, megértéssel és elfogadással teli - hónapra, mely alatt haldokló édesanyját ápolta.... több»

Rendező: Dettre Gábor

Tükörképek
#70493

dokumentum

Két fotós kutatja a tizenkilencedik században élt német acélmetsző-művész, Ludwig Rohbock nyomait Magyarországon, Erdélyben és Felvidéken. Ugyanarra a helyre állnak, ahol egykor... több»

Királyi szakácsok
#70494

dokumentum

A Somogy megyei Nagyszakácsiban hagyományőrző napot rendeztek az idén, amelynek keretét az a történetileg bizonyított esemény adja, hogy ebből a faluból származott Zsigmond király... több»

Rendező: Szegezdy János

98-an
#70495

NA 98-an  (2003)

dokumentum

Murga Szekszárdtól 30 km-re lévő sváb falu. Hajdan több mint ezer lakosa volt, jelenleg 98-an lakják. A falu idősebb lakói sorra veszik a múlt történéseit: a svábok kitelepítését,... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

Rézpillangó
#70496

játékfilm

Az irodalmi Nobel-díjas Sir William Golding azonos című drámájából készült filozofikus hangvételű tévéjáték az ókori Rómában játszódik, ahol az öreg, excentrikus Cézár... több»

#70497

NA Still Life  (2007)

dráma | romantikus | rövidfilm

A film férfi főszereplője felkeresi ex-nejét, akit 16 éve nem látott. Az újratalálkozás után ismét összeházasodnak. A női főszereplő férje keresésére indul, aki két éve nem... több»

Húsvéti könnyűzene
#70498

Templomi környezetben megszólaló örökzöld jazz slágerek. Szereplők: Babos Gyula, Balázs Elemér, Csík Gusztáv, Egri János, Fogarasi János, Jávori Vilmos, László Attila, Lattmann... több»

Rendező: Szegő Mihály

Dukay Barnabás és Gadó Gábor - Szabad zene duó koncert
#70499

dokumentum

A két zenész közös improvizációinak tényét meglepővé teszi a különböző iskolázottság, elkerülhetetlenné az azonos muzsikusi-szellemi magatartás radikalitása. „Saját... több»

Sandy hurrikán: a vihar, amely megrengette Amerikát
#70500

dokumentum

A Sandy hurrikán minden idők egyik legnagyobb természeti csapásaként érte az Egyesült Államokat. Hogyan keletkeznek ilyen pusztító viharok, és mik a tanulságok? több»