Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Költészet és szakralitás
#72141

dokumentum

Jelenünkben sajátos szerepet játszik a szakralitás, úgy is, hogy hiányával szembesülünk, s úgy is, hogy a vallásos emberek számára mindennapi élmény. A szakrális téma a magyar... több»

Rendező: Hevér Zoltán

Otto Wagner, a modern építészet látnoka
#72142

dokumentum

"Csak abban hiszek, amiben hinni tudok, így teljesen biztos vagyok benne, hogy a halál után nincs élet, és hogy tetteink nem nyernek sem büntetést, sem jutalmat. Azt azonban erősen hiszem,... több»

Rendező: Rudolf Klingohr

Másodosztály
#72143

dokumentum

A cigány kisebbség érdekvédelmi szervezetei egyre erőteljesebben bírálják a közoktatás rendszerét a cigánygyerekeket ért diszkriminációk és az intézmények szintjén... több»

Az imposztor
#72144

Az 1810-es évek második felében az Oroszországhoz csatolt, de lengyel népességű Litvánia középpontjába, Vilnába jön vendégszereplésre Vojciech Boguslawski, a "lengyel színház... több»

Cápák az éjszakában
#72145

dokumentum

A cápák nappal hírhedten aktívak és agresszívek. Arról már sokkal kevesebbet tudunk, hogy mit csinálnak éjszaka. A búvárok a sötétbe merülve próbálják mindezt kideríteni. A... több»

Mr. Bean 3.
#72146

NA Mr. Bean 3.  (2002)

animáció

Mintha nem lenne Mr. Bean elég csapás már önmagában is az emberiségre, most még meg is duplázódik azáltal, hogy rajzfilmváltozat készült belőle. Ha fel tudják idézni, hogy Mr. Bean... több»

Rendező: Alexei Alexeev

Magyarország 2011
#72147

játékfilm

Ez a film mindazon emberek összefogásából született, akik még mindig felelősséget éreznek a magyar film sorsa iránt.A magyar filmalkotók, a magyar filmes szakemberek, és a filmezést... több»

Posztkatona
#72148

NA Posztkatona  (2002)

dokumentum | rövidfilm

A "Posztkatona" reakció a háborúk okozta belső és külső pusztulásra, lélek és test megnyomorítására, kegyetlen tettek és tervek elburjánzására. A kezünk közül kiszaladó... több»

Szerelemtől sújtva
#72149

dráma | játékfilm

A még kislány Éva egy autóbaleset során elveszíti szüleit. Egy baráti család, Tibor és Klára fogadja örökbe a gyereket, hogy két nagyobb fiuk mellett felneveljék. Néhány évvel... több»

Kincsünk a ló
#72150

dokumentum

Az első lófélék 60 millió évvel ezelőtt jelentek meg és küllemben alig hasonlítottak a mai lovakhoz. Gondoltad volna, hogy régen sokkal inkább egy rókára emlékeztettek és 5 ujjuk... több»

Uniós csodák: Országimázs ír módra
#72151

dokumentum

Írország nemcsak gazdaságának, de a külső képének megreformálásával is valóságos forradalmat művelt a kilencvenes években. "Európa zöld szigete" mára világszerte ismert, nemcsak... több»

Rendező: Csontos János

UFO: Igazságvadászok
#72152

sci-fi | vígjáték

70 éve történt a roswelli UFO baleset, mellyel kapcsolatban többféle találgatás látott napvilágot a földönkívüli jelenségektől a kormányzati eltusolásig. Ez a film az UFO... több»

A kenyereslány balladája (A kenyereslány balladája)
#72153

dokumentum

A történet főhőse és főszereplője Herskó János filmrendező, aki életének egy meghatározó szakaszát eleveníti fel a kamera előtt a történet eredeti helyszínein. 1944-ben ismerte... több»

Küldetés - Portréfilm Balczó Andrásról
#72154

életrajzi

Kósa Ferenc filmjéből egy olyan ember arca bontakozik ki, aki a sportot és azon belül is az öttusát választotta hivatástudata, küldetése megvalósítási területéül, s aki mindent... több»

Rendező: Kósa Ferenc

Szereplők: Balczó András

A "nagy" húsleves
#72155

játékfilm

Baloghné, az üzemi konyha dolgozója a mosogató peremén intim viszonyba kerül a munkanélküli Bán Ádámmal. Baloghné az esemény után - feltehetően tisztálkodási célzattal - belelép... több»

#72156

dráma | fantasy | sci-fi

A Föld forgása folyamatosan lassul, így az éjszakák hossza is megnövekedik. Hamarosan a forgás már annyira lassúvá válik, hogy az éjszakák szinte egy örökkévalóságnak tűnnek. Az... több»

#72157

akció | dráma | krimi | rövidfilm

Négy férfi tervezi a következő rablásuk részleteit, nem tudva, hogy az egyikük a rendőrség besúgója.

Zach's Lie
#72158

dráma

A film története szerint Jack Osborne élete egycsapásra megváltozik, amikor egy álarcos ember betör az otthonába, megfenyegeti a családját és kifosztja a lakását. Jack, édesanyja és... több»

Hogy a fa tovább éljen...
#72159

dokumentum

Az iparszerű termelés következtében lassan feledésbe merülnek a hajdanán jó megélhetést biztosító mesterségek. Ezek a mesterek nemcsak biztos anyagi hátteret biztosítottak a... több»

Rendező: Szegezdi János

#72160

dráma

Egy gyógyíthatatlan járvány és az erőszak által uralt világban Jericho, a nomád férfi bosszút akar állni családja lemészárlásáért. több»