Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Sziget Fesztivál
#72121

dokumentum

A Sziget Fesztiválra idén is számos külföldi és hazai sztárzenekar, táncosok és színházcsinálók érkeztek. Láttunk jó előadásokat, bóklásztunk izgalmas labirintusokban,... több»

Az út vége
#72122

dokumentum | életrajzi

"Iszonyú itthagyni a gyerekeket ilyen bizonytalanságban.""Mi úgy voltunk a vándorlásaink során, hogy a hidat meggyújtottuk, nincs visszaút.""Hinni kell valamiben, hogy tovább tudjunk... több»

Rendező: Almási Tamás

Kortárs magyar jazz az A38-on
#72123

zenés

A Molto Vivace című koncertsorozatot készítő csapat 12 magyar jazzkoncertet ajánl, amelyek az A38 Állóhajón kerülnek rögzítésre. A fellépők közt Váczi Eszter, Grencsó István,... több»

Nepál - Magarok
#72124

dokumentum

Eredetmondák és tábortüzeknél elmesélt legendák nyomában indultak el az alkotók, hogy egy nepáli nemzetség, a magarok hétköznapjaiba bepillantsanak. Érdekes hasonlóságok -... több»

Rendező: Zenglitzky Zoltán

Vajdasági orgonák
#72125

dokumentum

Mára nagyon sok vajdasági kistelepülésen, városokban, ahonnan kitelepítették a németeket, kiköltöztették a magyarokat és horvátokat, üresek a templomok, egy részük pedig... több»

#72126

NA Black Hat  (1970)

animáció | dráma | vígjáték

Egy tehetséges tinédzser kétségbeesetten szeretne átkelni az országon, hogy még időben odaérjen egy anime találkozóra. A srác "kölcsön veszi" nővére kocsiját, és nagyapjával,... több»

Dés László
#72127

életrajzi

Dés Lászlót inkább zeneszerzőként tartjuk számon, bár hangszeres zenésznek tanult. Első közismertté vált szerzeménye a "Szerelem első vérig" című film betétdala volt. Ezt... több»

Miklósa Erika és vendégei
#72128

zenés

Erika, a Művészetek Palotájában. New Yorkból érkezett haza, ahol 14-szer énekelte parádés szerepét, az Éj királynőjét, a Metropolitanben. A hazai közönség, akárcsak tavalyi... több»

Pénzt termő növények
#72129

dokumentum

Szupernövények, avagy hogyan lehet pénzt termelni azzal, hogy egyúttal védjük a környezetet? Néhány felfedezés szinte túl fantasztikus ahhoz, hogy hiteles legyen. Tudta, hogy vannak... több»

Vacak 2. - Az erdő hőse
#72130

animáció

Újra találkozhatunk Vacakkal, a kedves kiskutyával, aki új gazdáival az erdészházban él. Tél van, az állatok békésen pihennek az erdőben, ám a vidám és izgalmas kalandok most sem... több»

Feleségem hagyatéka
#72131

vígjáték

Több, mint 100 esztendős ez a francia bohózat, amely egy "mostohaapa" és gondjaira bízott "kislánya" - aki majdnem mégegyszer annyi idös, mint a mostohaapa - körül bonyolódik. A zene... több»

Fényt hagyni magunk után
#72132

dokumentum

Huszonöt éve halt meg Mécs László, a két világháború közötti magyar irodalom legnépszerűbb és legvitatottabb személyisége. A filmben rajongók, rokonok és irodalomtörténészek... több»

Rendező: Erdélyi János

#72133

dokumentum

E különleges hangulatú ismeretterjesztő film a kisgépes repülés lenyűgöző élményét tárja elénk. A Sierra Kilo Delta egy repülőgép lajstromjele, amivel sétarepülésre indulunk... több»

Pirx pilóta visszatér
#72135

dokumentum

A Pirx pilóta visszatér című dokumentumfilm egy legendás sci-fi sorozat kulisszái mögé enged betekintést.

Rendező: Izing Róbert

Hitman
#72136

NA Hitman  (2003)

akció | rövidfilm

Petri György Egy szép nap című versének adaptációja, ám ezúttal az akciófilmek eszközeivel. A magyar irodalom találkozása az amerikai és hongkongi akciók legjavával.

Türelem
#72137

NA Türelem  (2007)

romantikus | rövidfilm

Egy irodista nő precíz munkafolyamata - egy arc rezzenései tíz percen keresztül. És egy férfi, aki várja az ablakon túl.

#72138

rövidfilm | vígjáték

Egy megsebesült nő menekülni próbál, de elakad az a lift, amelyikben éppen tartózkodik.

Kis magyar világ
#72139

rövidfilm

Erdély közelmúltbeli történetének, történelmének szubjektív bemutatása.

Emlékszem Anna Frankra
#72140

dráma | játékfilm

1935., Amszterdam. Anna Frank és Hanneli Goslar első iskolai napja. Anna természetes vidámsága feloldja Hanneli félelmét az iskola új, szokatlan világában és a két gyermek... több»

Rendező: Alberto Negrin