Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Étel 3.0 (Filmek a nagyvilágból: Étel 3.0)
#72181

dokumentum

Jelenlegi fogyasztásunk szintjén a Föld már nem sokáig tud minden embert étellel ellátni. Milyen megoldásokkal lehetne kezelni a kihívást? Techno-, bio-, vagy Frankenfood lehet a... több»

Játszd le nekem a Mistyt!
#72182

Egy lány minden este ugyanabban az idõben betelefonál a rádióba, és a Misty címû dalt kéri a disk jockeytól. gy megy ez már jó ideje, minden nap. Dave, a rádiós mûsorvezetõ egy... több»

#72183

horror

Rosszindulatú szellemek tartanak rettegésben egy családot, akik paranormális tevékenységekkel foglalkozó szakértőkhöz és egy elfásult paphoz fordulnak segítségért.

#72184

dokumentum | életrajzi

Egy "sui generis" társulat utazása a színház és az élet között.

Váczi Eszter és a Szörp
#72185

zenés

1997-ben Balázs Tibor fejéből pattant ki az ötlet, hogy legyen végre egy magyar acid jazz-zenekar, ahol a dallamos zene mellett hosszú hangszeres szólókra is van lehetőség. Az akkori... több»

Boldogtalan kalap
#72186

játékfilm

Három elvált asszony sorsa fonódik össze a filmben. A három barátnő a válás után is megpróbál emberi kapcsolatban maradni volt férjével, hiszen összeköti őket a múlt, a gyerek.... több»

#72187

dokumentum

Három Párizs egyik külvárosában és Marseille északi negyedében élő kamaszlány beszél a nyelvhez fűződő viszonyáról és arról, hogy mennyire fontos egy csoporthoz tartozni és,... több»

Rendező: Hélène Milano

#72188

dokumentum

A dokumentumfilm a Camp Randall Stadion történetét mutatja be.

Rendező: Justin Bomberg

A harangszó
#72189

dokumentum

A harang szava egykor végigkísérte az emberek életét, rendbe szerkesztette hétköznapjaikat, ünnepeiket. A régi latin nyelvű mondás - vivos voco, mortuos plango, fulgura frango - azaz az... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Gyilkosság házhoz szállítva
#72190

Martin Willis, az üzletember súlyos anyagi gondokkal küzd. Házasélete megromlott, pénzre lenne szüksége, de minden vagyonát évekkel korábban feleségére íratta. Barátja, Alex... több»

#72191

vígjáték

Ez a mockumentary, azaz áldokumentumfilm egy kaukázusi férfit mutat be, aki egy fejsérülés következtében azt hiszi, hogy egy szélsőséges jobboldali mozgalomhoz tartozik, az uyoki... több»

#72192

dokumentum | életrajzi

Tolnai Ottó a kortárs magyar irodalom egyik legeredetibb alkotója. Rendhagyó kalauzként azokba a világokba vezeti el a nézőket, melyekben művei gyökereznek: Ó-Kanizsára, a tanyára, az... több»

Két történet a félmúltból
#72193

dráma

A film két epizódból áll.Téglafal mögött: az ötvenes évek elején Bódi elvtársat a nép vagyonáért érzett felelősség gyötri. A szűkölködő munkások a gyárból lopott... több»

#72194

Az olimposzi istenek szerint baj van a szerelemmel, ezért Cupidonak (Tóth-Réti Károly) rendbe kell hoznia egy házasságot, hogy bizonyítsa rátermettségét. Török István (Mensáros... több»

nagyon kedves film, pazar színészi gárdával.
Bulgárok, kertészek
#72195

dokumentum

Az idősek még emlékeznek rá, hogy a Káposztásmegyeri lakótelep helyén évtizedekig zöldséges kertek virítottak. Bulgáriából érkezett kertészek alakították át a tájat sok helyen... több»

Rendező: Zöldi István

És Ubul
#72196

NA És Ubul  (2013)

animáció | némafilm

Ubul, sorozatunk ügyetlen főhőse a második évadban olyan híres mozifilmekbe keveredik bele, mint például a Casablanca, a Titanic, vagy az Alien. Természetesen jól összekavarja a... több»

Rendező: Szeiler Péter

#72197

A "La Madrina" egy dokumentumfilm egy szeretett dél-bronxi matriarcháról és a Savage Skulls banda egykori "First Lady"-jéről, aki azért küzd, hogy hatalmon maradjon a gyorsan... több»

Rendező: Raquel Cepeda

Emmaüs
#72198

NA Emmaüs  (2001)

dokumentum

Emmaüs egy alapítvány neve, amelynek Franciaországban 114 kisebb-nagyobb intézménye van és hajléktalanok számára jelenti az utolsó menedéket. Szállást, munkát, egészségügyi... több»

Rendező: Jávor István

#72199

dráma

Két barát, akiknek kapcsolata ismeretlen okokból megromlott, egy este alatt újra összejönnek, hogy áthidalják a szakadékot, amely oly régóta elválasztotta őket.  Bár eleinte... több»

#72200

NA I Am Khama  (2019)

animáció

Egy zseniális afrikai király, akinek országát gyarmatosították az angolok 1895-ben, támadást indít Anglia ellen. Elég bátorsága van ahhoz, hogy megfenyegesse a gyarmatosító... több»