Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
La Desodora
#72141

NA La Desodora  (1983)

animáció

A fürdőszobában mint színpadon tisztálkodásunk kellékei adnak elő egy operát.

Rendező: Foky Ottó

Saját népem hasznára válni
#72143

dokumentum

A dokumentumfilm a cigányság és az oktatási rendszer kapcsolatát mutatja be.

Rendező: Tölgyesi Ágnes

Álomutazás- Mexikó és Belize
#72144

dokumentum

Utifilm Mexikóról és Belizeről. több»

Ízlésdiktatúra
#72145

dokumentum

Gyukics G. Gábor, többkötetes magyar költő évekig élt az Egyesült Államokban. A jelenkori magyar költészet legnagyobbjainak műveit adta ki angol nyelven. Amerikai költőtársaival... több»

Zsinagógát vegyenek!
#72146

dokumentum | történelmi

Privatizáció, ír kocsma, jelzálog, árverés. Ki gondolná, hogy a kőszegi zsinagógáról van szó?A kisváros közepén álló műemlék zsinagóga omladozik, a falai áznak. A hivatal... több»

Teremtő szorgalom
#72147

dokumentum

Mekkora az esélye, hogy egy magyar városka egyik gyáriparosa technikai újításokkal és művészi igényességgel megmunkált termékei révén nemzetközi tekintélyre tegyen szert? Ha... több»

Rendező: Duló Károly

#72148

dokumentum

- 1989. augusztus 19. Áttörés Sopron közelében: a nyárra szinte ellepték az NDK állampolgárok Magyarországot. A provokatív, határnyitogató szalonnasütésnek szánt Páneurópai... több»

Rendező: Szalay Péter

Szereplők: Schell Judit

Kelj fel és járj!
#72149

dráma | játékfilm

A film egy utazás története, Budapestről, határmenti falucskába. A különös megbízatás főhősünk életében az illúzió és a valóság furcsa találkozását eredményezi. Grecsó... több»

Én a szövésre adtam magam
#72150

dokumentum

A film a fő ihletforrásként a magyar motívumkincsből és a keresztény szimbolikából merítő kárpitművész életútját és alkotói ars poeticáját mutatja be. több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Júlia és a szellemek
#72151

Julia hûtlen férje, Giorgio mellett rendkívül elégedetlen háziasszonyi életével. Amint egy ünnepség során részt vesz egy spiritiszta szeánszon, kapcsolatba lép két erotikus... több»

A losonci Don Quijote
#72152

dokumentum

Szabó Gyula festőművész Losoncon született 1907-ben és ott is halt meg 1972 Május 25-én. A tehetséges alkotó legendáját ma is szeretettel őrzi szülővárosa. 1971-es budapesti... több»

Rendező: T. Pataki László

Mázli (Mázli)
#72153

sci-fi | vígjáték

Ógyarmat egy szegény zsákfalu az osztrák magyar határon. Egy napon azonban rájuk mosolyog a szerencse. Felfedezik, hogy a temetőjük alatt húzódik egy olajvezeték. Gyorsan jött... több»

#72155

dokumentum

Úgy tűnik, hogy tökéletesen kitakarítottuk a lakást - ám a repedésekben és a legeldugottabb helyeken aprócska szörnyek éldegélnek. Poratkák, zsizsikek és csótányok serege él... több»

Marton Éva portré
#72156

életrajzi

Örökös tagság sorozatunkban sajnos nem készült portré Marton Évával, a Kossuth-díjas operaénekesnővel, ezért most a 2004-ben készült adással mutatjuk be pályáját, óriási... több»

SajátSzínház: Remake_Bodony
#72157

dokumentum

A baranyai Siklósbodony lakói a fotóhang és a közösségi festés módszerével fél éven át vizsgálták saját kapcsolataikat és a falut mint az életük környezetét. Arra voltak... több»

Rendező: Boross Martin

A bontott csirkétől a Skála kópéig
#72158

dokumentum

Harminc év magyar reklámfilm-terméséből nyújt áttekintést a film. Szórakoztató és egyben tanulságos tükör számunkra a reklámfilmek világa. 1960-tól 1990-ig tart az áttekintés.

Rendező: Sas István

Panoráma - Ritmusok IV.
#72159

kísérleti film

Két nő, anya és lánya 16 év után találkoznak.Két történet.Két titok.Két elbeszélői mód.

Dél-Dunántúl virágai
#72160

dokumentum

Kirándulások alkalmával gyakran előfordul, hogy egy-egy pompázó virág felébreszti a az ember kíváncsiságát - vajon miféle növény került az útjába. A természet és védett... több»

Rendező: Sibinger János