Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Székelke...
#72181

dokumentum

Belgrádtól déli irányba található Európa legrégibb magyarlakta települése. 120 évvel ezelőtt megélhetési gondok miatt települtek át Székelykevére a székelyek. Huszonhét... több»

Rendező: Szobolits Béla

Presszó 10 év
#72182

dráma | játékfilm

Egy frissen felújított kávéház, valahol a hatodik kerületben. Törzsvendégei már alig emlékeznek a tíz évvel ezelőtti drámai eseményekre, amikor három barátnő és egy sármos,... több»

Gorbacsov
#72183

NA Gorbacsov  (1987)

dokumentum

Mihail Gorbacsov a XX. századi történelem egyik kulcsfigurája. Fontos szerepet játszott hazája politikai színterének átalakulásában, a hidegháború felszámolásában és egy új... több»

Pál utcai fiúk
#72184

némafilm

"A filmet ebben az évben kaptuk meg a belgárdi archívumból és a Magyar Filmlaboratóriumban újítottuk fel. A film erősen zsugorodott nitró-pozitív kópiájáról a felvételi negatív... több»

Tulse Luper bőröndjei, 3. epizód - Antwerpen
#72185

dráma

Peter Greeenaway, a XX. és a XXI. század ikonoklasszikus filmrendezője számára a művészet a valóság ezerféle ábrázolásának lehetőségeit kínálja. Nyolcórásnak szánt... több»

Rejtett nyomok: A vietnami háború
#72186

dokumentum

Terepen történő vizsgálódással és számos túlélő és történész beszámolójának köszönhetően az epizód új nézőpontból mutatja be a hírhedt vietnami háborút. több»

#72187

thriller

Egy váratlan családi tragédia után egy apa és tinédzser fia önként jelentkeznek egy mesterséges intelligencia kifejlesztésére irányuló kutatásba, hogy megpróbálják helyrehozni a... több»

Európa messze van
#72188

dokumentum

Az 1956-os forradalom során a Köztársaság téren, Budapesten halálosan megsebesült egy francia fotóriporter, Jean-Pierre Pedrazzini. A Paris-Match tudósítójának tragikus sorsa archív... több»

Rendező: Ledniczky Márton

Vagabond
#72189

NA Vagabond  (2003)

dráma | játékfilm

Karesz állami gondozottként nőtt fel. A film elején utcagyerekek csapatához tartozik, akik a piros lámpánál megálló kocsik ablakát tisztítják meg borravaló reményében. Emellett sok... több»

Étel 3.0 (Filmek a nagyvilágból: Étel 3.0)
#72190

dokumentum

Jelenlegi fogyasztásunk szintjén a Föld már nem sokáig tud minden embert étellel ellátni. Milyen megoldásokkal lehetne kezelni a kihívást? Techno-, bio-, vagy Frankenfood lehet a... több»

Játszd le nekem a Mistyt!
#72191

Egy lány minden este ugyanabban az idõben betelefonál a rádióba, és a Misty címû dalt kéri a disk jockeytól. gy megy ez már jó ideje, minden nap. Dave, a rádiós mûsorvezetõ egy... több»

Váczi Eszter és a Szörp
#72192

zenés

1997-ben Balázs Tibor fejéből pattant ki az ötlet, hogy legyen végre egy magyar acid jazz-zenekar, ahol a dallamos zene mellett hosszú hangszeres szólókra is van lehetőség. Az akkori... több»

Limbo
#72193

NA Limbo  (2019)

dráma

Egy gyilkos a pokolban találja magát, egy keserű ügyész és egy tapasztalatlan védőügyvéd karjai között. több»

Boldogtalan kalap
#72194

játékfilm

Három elvált asszony sorsa fonódik össze a filmben. A három barátnő a válás után is megpróbál emberi kapcsolatban maradni volt férjével, hiszen összeköti őket a múlt, a gyerek.... több»

#72195

horror | vígjáték

Mercy Love a paranormális ügyek nyomozója. Az egyik esete során valami végzetes történik: Meryt megszállja a gonosz. Vajon képes lesz legyőzni az ártó szellemet, mielőtt még túl... több»

#72196

dokumentum

Három Párizs egyik külvárosában és Marseille északi negyedében élő kamaszlány beszél a nyelvhez fűződő viszonyáról és arról, hogy mennyire fontos egy csoporthoz tartozni és,... több»

Rendező: Hélène Milano

#72197

dokumentum

A dokumentumfilm a Camp Randall Stadion történetét mutatja be.

Rendező: Justin Bomberg

A harangszó
#72198

dokumentum

A harang szava egykor végigkísérte az emberek életét, rendbe szerkesztette hétköznapjaikat, ünnepeiket. A régi latin nyelvű mondás - vivos voco, mortuos plango, fulgura frango - azaz az... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Gyilkosság házhoz szállítva
#72199

Martin Willis, az üzletember súlyos anyagi gondokkal küzd. Házasélete megromlott, pénzre lenne szüksége, de minden vagyonát évekkel korábban feleségére íratta. Barátja, Alex... több»

#72200

dráma

Négy évvel egy sikertelen bankrablási kísérlet után Florian és Julie újra találkoznak egy sztiptíz bárban. Az újra összeálló páros elő is rukkol egy új, fondorlatos tervvel. több»