Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72161

dokumentum

Arvo Pärt a világ egyik legnépszerűbb, legtöbbet játszott komponistája. A rendhagyó portréfilmben a zeneszerző filozófiai és vallási zene-művészetén túl magánéletének és... több»

Rendező: Dorian Supin

A túszejtő
#72162

játékfilm

Egy városi kék busz pilótája és utasai mintha egymással szembefordított tükörben bámulnának egymásra, amikor pillanatnyi hatalmával visszaélve a buszsofőr fegyvertelenül... több»

Rendező: Balogh Zsolt

Szereplők: Szabó Tünde

Florida, a napfényes állam
#72163

dokumentum

Florida, a napfényes állam. A nyüzsgés mögötti vad oldala híres fajok otthona. De az édennek ára van: Floridának minden évben tomboló erőkkel kell szembenéznie. Ráadásul már a... több»

#72164

animáció | dráma | életrajzi

Egy életrajzi film a neves íróról, Kenneth Grahame-ről, a kultikus A Széljárta Fűzfa meséinek születéséről (The Wind In The Willows), feleségéről, Elspethről, és nyugtalan... több»

A Halász és a felesége
#72165

animáció

"A halász és a felesége egy elektronikus árnyszínház. A számítógépes technikát használtam arra, hogy visszaérkezzek a legősibb és talán legkomolyabb animációs műfajhoz: az ... több»

Rendező: Waliczky Tamás

Rockenbauer Pál öröksége
#72167

dokumentum

Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok 2020. több»

Barátság tanúi – A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója
#72168

dokumentum

2019-ben ünnepeljük a modern kori Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulóját. Eme barátság tanúin keresztül éles képet kaphatunk a két nép közötti... több»

#72169

NA Trip  (2022)

horror

Lánya öngyilkossága után egy gyászoló anyát meglátogat egy szokatlan terapeuta, aki egy hallucinogén drogot ajánl, amely lehetővé teszi a halottakkal való kapcsolatfelvételt.

Börtönfeleségek
#72170

dokumentum | életrajzi

"Szia Kedves Ismeretlen!A Tina című újságban olvastam a hirdetésed, erre szeretnék válaszolni: én egy komoly gondolkodású huszonhat éves nő vagyok, aki egyedül neveli két és fél... több»

Rendező: Vészi János

#72171

NA Winter Spirits  (2016)

(2)

animáció | dráma | fantasy | misztikus

A helyszín Japán az 1920-as években. Egy fiú apa nélkül nő fel, de van egy titokzatos barátja. Mikor Akeno-t katonák rabolják el, a titokzatos barát elhatározza, hogy megmenti, hogy... több»

Nicky, a másik fiú
#72172

dokumentum

Közismert, hogy Horthy kisebbik fia inkább szenvedélyeinek élt, mint a politikának. Élvezte az életet, fontos szereplője volt a pesti társasági elitnek. Szerette a sportot, a versenyeket... több»

Rendező: Borsody István

Fekete István
#72173

életrajzi

35 éve halt meg Fekete István. Ez alkalommal felidézzük az író életútját, alkotói eszményeit. Ellátogatunk Göllére, szülőfalujába, meghallgatunk irodalmárt, szerzetest, egykori... több»

Rendező: Bakos Katalin

A II. világháború legvakmerőbb ütközetei
#72174

dokumentum

Sorozatunkban a II. világháború legmerészebb harcainak sűrűjében találhatják magukat nézőink. Szakértők és fegyveres rekonstrukciók segítenek megérteni a stratégiát,... több»

Az Agathias-corvina
#72175

dokumentum

Az Agathias - corvina - Beatrix királyné könyvtárának darabja - 1483-84 körül Nápolyban készült. Beatrix kettős címlappal díszített kódexének jobb oldali lapjának felső... több»

Rendező: Zsupos Zoltán

Herman Ottó 100
#72176

dokumentum

Száz éve annak, hogy Herman Ottó, minden idők legnagyobb magyar természettudósa és polihisztora távozott az élők sorból. A bozontos szakállú, torzonborz természettudós, a... több»

Karácsonyi varázslat
#72177

játékfilm

A 16 éves Panni rajongásig szereti édesapját, aki az utóbbi időben egyre idegesebb és kimerültebb. A kislányt rettenetesen megviseli, amikor apja karácsony előtt elhagyja őket. Panni... több»

Aranyban álmodó (Aranyban álmodó)
#72178

életrajzi

Ady Endre Üdvözlet című versének soraival invitálja legtöbb kiállítására a látogatókat Ungvári Mihály festőművész. A román határ mentén elterülő kistelepülésen,... több»

#72179

dokumentum

Lewis Pugh fejest ugrik a Jeges-tengerbe, és leúszik egy kilométert a Déli-sark vizeiben, s mindezt egy szál úszónagrágban és úszósapkában - ezt eddig lehetetlennek tartottuk. Hogy... több»

Nemzeti dal
#72180

NA Nemzeti dal  (2000)

kísérleti film

Egy különleges Március 15-e. A Nemzeti Múzeum lépcsőjén a siketnémák jel-nyelvén "hangzik el" a Nemzeti Dal.