Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Mongol Cirkusz
#72181

családi

A Mongol Nemzeti Nagycirkusz vendégjátéka a Fővárosi Nagycirkuszban.   több»

Rendező: Bodnár István

A háború vége: Japán bukása színesben
#72182

dokumentum

Egyedülálló filmfelvételek az amerikai haderőkről, a II. világháború csendes-óceáni térségéről, és a vereséget szenvedett Japánról. Számos aspektusból követhetjük nyomon a... több»

Balladák könyve
#72183

dokumentum | életrajzi

A száz éve született fametsző, Buday György pályáját és életét mutatja be az egy órás dokumentumfilm. Felidézi az erdélyi gyerekkort,a szegedi egyetemi éveket, a Szegedi Fiatalok... több»

Rendező: Czigány Zoltán

Szereplők: Ráckevei Anna

Molto Vivace - Úzgin Üver és Ghymes koncert az A38 Hajón (Molto Vivace - Úzgin Üver és Ghymes koncert az A38 Hajón)
#72184

zenés

A közép-európai világzenét és dzsesszt bemutató Molto Vivace széria márciusi fellépői a Ghymes, illetve az Úzgin Üver voltak. A Szarka testvérpár által húsz éve Nyitrán... több»

Az élet peremén
#72185

dokumentum

A filmből megismerhetjük, hogyan működött együtt 1939-től Henryk Sławik, a Lengyel Polgári Bizottság vezetője a magyar menekültügyi kormánybiztossal, id. Antall Józseffel. Sławik... több»

Egy manzárd-őr feljegyzései
#72186

dokumentum | életrajzi

Áll Ungváron egy vadszőlővel befutott ház, manzárdjának lakója a kárpátaljai irodalom legszelídebb "fenegyereke" Balla D. Károly. Szűkebb pátriájában magányos farkasnak számít,... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Szereplők: Balla D. Károly

Amor fati
#72187

NA Amor fati  (1997)

dokumentum

Kotányi Attila, a Hamvas Béla köréhez tartozó filozófus 1956 után hagyta el családjával Magyarországot. A rendező, a filozófus lánya 40 év elteltével Budapesten forgatta kétrészes... több»

Rendező: Kotányi Zsófi

Népből nemzetté
#72188

dokumentum

Történeti alkotmánya csak Angliának és Magyarországnak van az egész világon.A miénk történelmünk majd ezer évét öleli fel, s méltó tükre identitásunknak, nemzeti és közjogi... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

A partifecskék nyomában
#72189

dokumentum

Dr. Szép Tibor tizenöt éves kora óta érdeklődik a madarak iránt. A Debreceni Kossut Lajos Tudományegyetem ökológia szakán tanulta a nyolcvanas évek közepén még ritkaságnak... több»

Rendező: Miló Mihály

Tél a vadonban
#72190

dokumentum

Míg a tél az ember számára a síelés, a szánkózás és a nagy havas kirándulások időszaka, az állatok esetében szó sincs effajta kikapcsolódásról: nekik ezek az év legkeményebb... több»

#72191

NA Veszélyroham  (2021)

(1)

akció | rövidfilm | sci-fi

Franklin (Tóth Péter Attila) egy napon találkozik egy József nevű férfival (Kilián Tibor), aki különleges, ámde veszélyes feladattal bízza meg Franklint: ha bemegy a közeli erdőbe,... több»

#72192

93 Panelkapcsolat  (1982)

(2)

dráma

Egy egymástól eltávolodó férj és feleség elgondolkodik a házasságuk legrosszabb vitájához vezető eseményeken. több»

Nagyon jó és hasznos film, ajánlom meggtekintésre mindenkinek. Érdemes elgondolkodni rajta, hogyan ment tönkre annyi ember élete, annyi család és generáció egy hülye utópista eszme miatt.
#72193

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

#72194

akció | dráma | krimi | musical | thriller

Arthur Fleck, az Arkham Elmegyógyintézet leghírhedtebb lakója, egy ismeretlen nő kíséretében szabadul ki a fogságból, odakint azonban hatalmas káosz uralkodik. Gotham City mocskos... több»

#72195

dráma | vígjáték

A hetvenéves Mahin, aki eddig magányos volt, úgy dönt, hogy újraéleszti szerelmi életét. Egy véletlen találkozásból pedig egy felejthetetlen este kerekedik. több»

#72196

dráma | vígjáték

Delia, háromgyermekes anya az 1940-es évek második felében Rómában él. A város a felszabadulásból fakadó remény és az éppen csak véget ért háború okozta anyagi nehézségek... több»

#72197

dokumentum | életrajzi

Pablo Picasso a történelem egyik legmegbecsültebb művésze. Mégis, mi vezette őt ilyen elismeréshez? Évekig figyelmen kívül hagyták meghatározó élményeinek jelentőségét – az... több»

#72198

78 Motorosok  (2023)

(8)

dráma | krimi

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»

#72199

animáció | dráma | vígjáték

Az erős mezőny ellenére a Karasuno gimnázium röplabdacsapata továbbjutott a Mijagi prefektúrában rendezett Harutaka-torna előselejtezőjén, és bejutott a harmadik fordulóba. több»

#72200

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon való... több»